nyttjobb-4

5 skäl till att dina bästa medarbetare slutar

De bästa och mest talangfulla medarbetarna försvinner på löpande band. Kanske är det något du gör fel som chef. Här är fem saker som kan orsaka en personalflykt på arbetsplatsen.

När nyexaminerade studenter i Sverige fick lista vad som är viktigast på en arbetsplats toppade bra kollegor och en bra chef listan. Men vad händer när det är det motsatta? Oftast innebär det en personalflykt som skapar oordning på företaget och stora summor pengar att hela tiden lära upp nya medarbetare. För att inte tala på tiden man måste lägga ner på att hitta en ny personalstyrka.

Amerikanska tidningen Huffingpost har listat fem saker du som chef ska undvika om du vill behålla de duktigaste och mest talangfulla medarbetarna.

1) Glömmer belöna medarbetarna

Gott jobb ska uppmärksammas. Det behöver inte vara det mest storstilade gesterna utan ett ”bra jobbat” kan betyda mycket för motivationen. Ta aldrig förgivet att medarbetarna står för bra prestationer. Här är god kommunikation allt.

2) De anställda får inte utvecklas

En av chefens viktigaste uppgifter: Att låta de anställda växa och utvecklas. En del av ansvaret ligger också på individen, men tillsammans kan ni hitta områden medarbetaren kan utvecklas inom. Det ger en känsla av företaget satsar på medarbetaren.

sovgott

Läs också: Snabbkurs på 2 minuter: Så sover du bättre – i natt

3) Kör slut på medarbetarna

En sak är att jobba hårt. Men att inte ge medarbetarna tid till återhämtning kan leda till stress och utbrändhet. Genom att hela tiden överbelasta de anställda dör motivationen och de anställda börjar leta efter mer hållbara arbetsplatser.

4) Bryr sig inte om de anställda

En bra chef finns där både vid framgång och motgång. Därför handlar gott ledarskap om att dels vara professionell, dels vara mänsklig och visa empati. Genom att genuint bry sig om medarbetarna ökar du chanserna för att behålla personalen.

5) Befordrar fel personer

Genom att sätta ihop rätt arbetsgrupper kan du skapa en framgångsrik kemi. Men att befordra fel personer kan ses som en förolämpning för personer som är duktiga och satsar på sina karriärer. Det får inte kännas som du parat ihop människorna med vänsterhanden.

konflikt-2

Läs också: Konflikt på jobbet? Så löser du den bäst

Relaterade artiklar

Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.
Arbetsmiljö

Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

Jonas Falk, arkitekt och partner på byrån Strategisk Arkitektur och expert på kontorsutformning, menar att ryktet om kontorets död är betydligt överdrivet. Här berättar han varför.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Illustration på en person och två stora händer som ser ut att fånga personen.
Arbetsmiljö

Övervakning vanligare på jobbet – också i Sverige

Ju mer vi jobbar digitalt, desto lättare blir vi att övervaka. En färsk undersökning visar att många globala företag planerar att i ökad utsträckning mäta medarbetarnas välmående, vilket reser frågetecken om metoderna.

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.
Arbetsmiljö

Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor hos oss”

Peter Laurin, chef för Ericsson-koncernens affärsområde Managed Services, berättar om kontorens framtida roll i ett av världens största företag.

En grupp personer i en hiss och en bild på Charlotte Forssander.
Arbetsmiljö

Ja, du har rätt att bara anställa fullvaccinerade (så länge du inte diskriminerar)

I onsdags slopades pandemirestriktionerna och det är okej att återvända till kontoret. Vad innebär det för dig som chef och för dina medarbetare? Chef frågade arbetsrättsexperten Charlotte Forssander, advokat på Forssander Sonander Advokat AB.

Illustration.
Arbetsmiljö

Efter slopade restriktioner: Bara hälften vill ha det som före pandemin

Sveriges chefer är säkra på sin sak: Allt blir annorlunda efter pandemin. Att infinna sig på kontoret fem dagar i veckan är det inte längre tal om, visar Chefs undersökning. ”Det blir ett helt nytt sätt att tänka”, säger Jeanette Hjortsberg, divisionschef inom Region Dalarna som nu även låter läkarna jobba på distans.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.