3 skäl till att sommaren är rätt tid att söka jobb.

3 skäl: Därför ska du söka jobb under sommaren

Det är mitten av juli och de svenska företagen hänger upp stängt-skylten för klassisk industrisemester. Inte är det någon idé att leta nytt jobb nu? Jo – här är tre skäl.

I juli månad kan en närmast postapokalyptisk känsla infinna sig i många svenska tätorter. Stora delar av befolkningen har gått upp i rök, gator och torg ekar tomma, och i mörka butiksfönster sitter anslag om ”sommarstängt”. Motsatsen gäller på semesterorterna, där gågator och stränder svämmar över av folk och grillrök stiger från varje torp.

Det är väl knappast någon som lägger en tanke på att rekrytera personal mitt uppe i ett sådant undantagstillstånd? Nja, även om det fortfarande är så att många svenskar av hävd tar ut sin semester under samma tre juliveckor så puttrar verksamheten på – om än på halvfart – på många håll. Och vissa branscher skriker efter kvalificerad personal oavsett tid på året.

robotena

Läs också: Sifo: Här är framtidens hetaste branscher – lista!

Den som är ute på jobbjakt kan därför använda säsongen till sin fördel, skriver Fast Company. Om du går och funderar på att byta bana eller lockas av en ny roll finns det alltså ingen anledning att vänta till det att semestrarna är slut. Här är tre skäl till att du ska söka jobb under sommaren:

Tempot är lugnare
När antalet möten och pågående projekt minskar över sommaren finns det plötsligt tid över till annat på företagen – till exempel att se över rekryteringsbehoven.

Det lugnare tempot gäller åt båda hållen: samtidigt som rekryterare har mer tid att lägga på varje enskild kandidat så har den jobbsökande sannolikt mer tid att lägga på att förfina sin ansökan. Den som hållit ögonen på ett visst företag kan nu passa på att skicka in en spontanansökan.

Färre springer på samma boll
När konkurrensen avtar under sommarmånaderna är chanserna större att ditt cv bryter igenom bruset, och öppenheten för även icke-traditionella kandidater ökar.

”När många sätter jobbletandet på paus på grund av semestrar och annat så minskar kandidatpoolen drastiskt”, säger Steve Frank, kundansvarig på ManpowerGroup. ”Arbetsgivare kan då vara mer villiga att chansa på någon som har potential att lära sig yrket, till skillnad från under högsäsong då överflödet av kandidater gör att alla efterfrågade kompetenser redan behöver finnas på plats för att komma på tal för tjänsten”.

ljuger

Läs också: Det här ljuger flest jobbsökare om i sitt CV

Stämningen är mer avslappnad
Även i de organisationer där verksamheten rullar på under sommaren kan en avslappnad semesterkänsla infinna sig. Det är också något som kan komma att prägla intervjuprocessen i en mer informell riktning. Detta kan vara helt rätt tid att nätverka genom förutsättningslösa luncher med personer som annars är för upptagna.

Men även om det är lättare att få in en fot innanför dörren under sommaren så medför årstiden en stor nackdel: allting går långsammare. Räkna med att behöva vänta till det att nyckelpersoner har återvänt från semestern innan anställningsprocessen kan röra sig framåt. Men – har du väl fått företagets uppmärksamhet finns det mycket att vinna på att vara tålmodig.

Relaterade artiklar

Cissi Elwin, chefredaktör och vd på Chef, presenterar Chefakademin.
Karriär

Nu slår vi upp dörrarna till Chefakademin

Förändringar i omvärlden omkullkastar gamla sanningar i en rasande fart. För nya lösningar krävs ständig “upskilling”. Chefakademin är det självklara valet för dig som söker ledarskapsutbildningar och kompetensutveckling för chefer.

Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team. ”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner. Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.
Anders Källström, LRF, lämnar över stafettpinnen till nya vd:n Anna-Karin Hatt
Karriär

Flygande start för ny vd

Vd:ar i näringslivet får sällan en vettig överlämning av sin efterträdare. LRF:s förre vd Anders Källström tänkte annorlunda för att nästa person på posten skulle lyckas.

rekrytering-4
Karriär

Så blir du headhuntad

Sugen på att bli headhuntad? Sitt inte stilla och vänta. Här är knepen som får rekryterarna att uppmärksamma just dig – direkt från vd:n för ett rekryteringsföretag.

dinony
Karriär

Bytte karriär – fick sälja huset

Dino Eklöf var sjukskriven och tvungen att ta morfin för att orka upp på morgnarna. Då kom han på succéidén som fick allt att vända. 

ingmaritopp
Karriär

”En chef är till för att bråkas med”

På sitt förra vd-jobb bad hon Jimmie Åkesson dra åt skogen. Möt Ingmari Pagenkemper, en av Nöjessveriges tyngsta makthavare — med mod att säga vad hon tycker.

Högre lön, nya utmaningar eller bättre chef? Det finns många anledningar att röra på sig i karriären!
Karriär

Så många unga vill byta jobb på grund av chefen

6 av 10 unga under 30 har funderat på att byta jobb under sommaren. Och att de vill ha en bättre chef kommer på fjärde plats på listan över anledningar. Det visar en ny undersökning.

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!
Karriär

Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

Så du uppfyller inte varenda kvalifikation som drömarbetsgivaren radar upp i jobbannonsen? Sluta deppa – sök ändå!