3 skäl till att sommaren är rätt tid att söka jobb.

3 skäl: Därför ska du söka jobb under sommaren

Det är mitten av juli och de svenska företagen hänger upp stängt-skylten för klassisk industrisemester. Inte är det någon idé att leta nytt jobb nu? Jo – här är tre skäl.

I juli månad kan en närmast postapokalyptisk känsla infinna sig i många svenska tätorter. Stora delar av befolkningen har gått upp i rök, gator och torg ekar tomma, och i mörka butiksfönster sitter anslag om ”sommarstängt”. Motsatsen gäller på semesterorterna, där gågator och stränder svämmar över av folk och grillrök stiger från varje torp.

Det är väl knappast någon som lägger en tanke på att rekrytera personal mitt uppe i ett sådant undantagstillstånd? Nja, även om det fortfarande är så att många svenskar av hävd tar ut sin semester under samma tre juliveckor så puttrar verksamheten på – om än på halvfart – på många håll. Och vissa branscher skriker efter kvalificerad personal oavsett tid på året.

robotena

Läs också: Sifo: Här är framtidens hetaste branscher – lista!

Den som är ute på jobbjakt kan därför använda säsongen till sin fördel, skriver Fast Company. Om du går och funderar på att byta bana eller lockas av en ny roll finns det alltså ingen anledning att vänta till det att semestrarna är slut. Här är tre skäl till att du ska söka jobb under sommaren:

Tempot är lugnare
När antalet möten och pågående projekt minskar över sommaren finns det plötsligt tid över till annat på företagen – till exempel att se över rekryteringsbehoven.

Det lugnare tempot gäller åt båda hållen: samtidigt som rekryterare har mer tid att lägga på varje enskild kandidat så har den jobbsökande sannolikt mer tid att lägga på att förfina sin ansökan. Den som hållit ögonen på ett visst företag kan nu passa på att skicka in en spontanansökan.

Färre springer på samma boll
När konkurrensen avtar under sommarmånaderna är chanserna större att ditt cv bryter igenom bruset, och öppenheten för även icke-traditionella kandidater ökar.

”När många sätter jobbletandet på paus på grund av semestrar och annat så minskar kandidatpoolen drastiskt”, säger Steve Frank, kundansvarig på ManpowerGroup. ”Arbetsgivare kan då vara mer villiga att chansa på någon som har potential att lära sig yrket, till skillnad från under högsäsong då överflödet av kandidater gör att alla efterfrågade kompetenser redan behöver finnas på plats för att komma på tal för tjänsten”.

ljuger

Läs också: Det här ljuger flest jobbsökare om i sitt CV

Stämningen är mer avslappnad
Även i de organisationer där verksamheten rullar på under sommaren kan en avslappnad semesterkänsla infinna sig. Det är också något som kan komma att prägla intervjuprocessen i en mer informell riktning. Detta kan vara helt rätt tid att nätverka genom förutsättningslösa luncher med personer som annars är för upptagna.

Men även om det är lättare att få in en fot innanför dörren under sommaren så medför årstiden en stor nackdel: allting går långsammare. Räkna med att behöva vänta till det att nyckelpersoner har återvänt från semestern innan anställningsprocessen kan röra sig framåt. Men – har du väl fått företagets uppmärksamhet finns det mycket att vinna på att vara tålmodig.

Relaterade artiklar

Kvinnor behöver anpassa sitt ledarskap i högre grad än män för att nå toppen.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Chef tipsar om sommarläsning för ledare.
Karriär

Chef tipsar: Sommarläsning för ledare

Äntligen tid att sjunka ner i hängmattan med en bra bok. Chef tipsar om sommarläsning att njuta av – och som ger värdefulla ledarskapsinsikter på köpet.
Frilansarbete lockar unga IT-talanger.
Karriär

Experten: 90-talister vill jobba lagom mycket

En Novus-undersökning visar att flexibilitet är en nyckelfaktor för unga i IT-branschen. Utan tillräcklig frihet väljer många att istället starta eget. Experten tror dock att fasta anställningar vinner i längden.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.