3 skäl till att sommaren är rätt tid att söka jobb.

3 skäl: Därför ska du söka jobb under sommaren

Det är mitten av juli och de svenska företagen hänger upp stängt-skylten för klassisk industrisemester. Inte är det någon idé att leta nytt jobb nu? Jo – här är tre skäl.

I juli månad kan en närmast postapokalyptisk känsla infinna sig i många svenska tätorter. Stora delar av befolkningen har gått upp i rök, gator och torg ekar tomma, och i mörka butiksfönster sitter anslag om ”sommarstängt”. Motsatsen gäller på semesterorterna, där gågator och stränder svämmar över av folk och grillrök stiger från varje torp.

Det är väl knappast någon som lägger en tanke på att rekrytera personal mitt uppe i ett sådant undantagstillstånd? Nja, även om det fortfarande är så att många svenskar av hävd tar ut sin semester under samma tre juliveckor så puttrar verksamheten på – om än på halvfart – på många håll. Och vissa branscher skriker efter kvalificerad personal oavsett tid på året.

robotena

Läs också: Sifo: Här är framtidens hetaste branscher – lista!

Den som är ute på jobbjakt kan därför använda säsongen till sin fördel, skriver Fast Company. Om du går och funderar på att byta bana eller lockas av en ny roll finns det alltså ingen anledning att vänta till det att semestrarna är slut. Här är tre skäl till att du ska söka jobb under sommaren:

Tempot är lugnare
När antalet möten och pågående projekt minskar över sommaren finns det plötsligt tid över till annat på företagen – till exempel att se över rekryteringsbehoven.

Det lugnare tempot gäller åt båda hållen: samtidigt som rekryterare har mer tid att lägga på varje enskild kandidat så har den jobbsökande sannolikt mer tid att lägga på att förfina sin ansökan. Den som hållit ögonen på ett visst företag kan nu passa på att skicka in en spontanansökan.

Färre springer på samma boll
När konkurrensen avtar under sommarmånaderna är chanserna större att ditt cv bryter igenom bruset, och öppenheten för även icke-traditionella kandidater ökar.

”När många sätter jobbletandet på paus på grund av semestrar och annat så minskar kandidatpoolen drastiskt”, säger Steve Frank, kundansvarig på ManpowerGroup. ”Arbetsgivare kan då vara mer villiga att chansa på någon som har potential att lära sig yrket, till skillnad från under högsäsong då överflödet av kandidater gör att alla efterfrågade kompetenser redan behöver finnas på plats för att komma på tal för tjänsten”.

ljuger

Läs också: Det här ljuger flest jobbsökare om i sitt CV

Stämningen är mer avslappnad
Även i de organisationer där verksamheten rullar på under sommaren kan en avslappnad semesterkänsla infinna sig. Det är också något som kan komma att prägla intervjuprocessen i en mer informell riktning. Detta kan vara helt rätt tid att nätverka genom förutsättningslösa luncher med personer som annars är för upptagna.

Men även om det är lättare att få in en fot innanför dörren under sommaren så medför årstiden en stor nackdel: allting går långsammare. Räkna med att behöva vänta till det att nyckelpersoner har återvänt från semestern innan anställningsprocessen kan röra sig framåt. Men – har du väl fått företagets uppmärksamhet finns det mycket att vinna på att vara tålmodig.

Relaterade artiklar

7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.
Karriär

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
Så skriver du ett bra cv år 2020.
Karriär

5 steg till ett vinnande cv

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lite lagom mycket har alltid varit en konst. Nu kommer dessutom AI och algoritmer med i bilden på bred front.
Dags för karriärförändring? Du är inte ensam, enligt en undersökning.
Karriär

Så vill vi förändra våra jobb i år

Siktet inställt på en rejäl karriärförändring under 2020? Du är inte ensam. Hälften av alla svenskar har just sådana planer, visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Linda Waxin intervjuas av Cissi Elwin.
Karriär

Kan röd-gröna timmar lösa karriärkrisen?

I podden Chef Dilemma låter Chef toppcheferna ställas inför vanliga chefsdilemman. I senaste avsnittet ger Linda Waxin tips på några möjliga utvägar när man tappat sugen – mitt i karriären.