Collage: Retorikexpert Elaine Eksvärd samt bild på person som gäspar framför videomöte

3 digitala härskartekniker – och hur du bemöter dem

Att kolla på mobilen under videmötet eller stänga av kameran när en särskild person pratar är exempel på digitala härskartekniker. Retorikexperten Elaine Eksvärd lär dig att upptäcka och bemöta dem.

När corona tvingade många av oss att flytta vårt arbete från kontoret till Zoom så hängde härskarteknikerna på. I de digitala miljöerna har härskarteknikerna muterat och ser lite annorlunda ut, men retorikexperten Elaine Eksvärd förklarar hur vi identifierar och bemöter dem i sin nya form.

Härskartekniker är när någon medvetet eller omedvetet förtrycker en annan person genom beteenden eller anmärkningar som är så subtila eller dubbeltydiga att de kännas svåra att bemöta.

”Det kan handla om att lägga en kommentar som underminerar eller att budskapet och leveransen inte lirar, exempelvis att säga något elakt och samtidigt le”, säger Elaine Eksvärd.

Härskartekniker är ett sätt att klättra i den sociala hierarkin på bekostnad av andra och trots att de skapar oro, hämningar och rädsla gör tvetydigheten att beteendena ofta bortförklaras, både av omgivningen eller den som blir utsatt. Men det är en riktigt dålig idé, tycker Elaine Eksvärd.

”Härskartekniker skapar informella hierarkier och kulturen sätter sig i väggarna. Studier visar att om vi mår bra så jobbar vi bra och om vi mår dåligt så presterar vi sämre.”

På retorikbyrån Snacka snyggt, som Elaine Eksvärd grundat, har man tagit det här på allvar. Överst på listan över kompetenser du förväntans ha om du söker jobb här är snäll och juste.

”Vi har inte råd med medarbetare som mår dåligt och vi har inte råd med medarbetare som får andra att må dåligt. Det kostar för mycket”, säger Elaine Eksvärd.

harksare

Läs också: 10 sätt att bemöta härskartekniker – på jobbet

Digitala miljöer lämnar fortfarande en hel del att önska när det gäller interaktion. Ickeverbala kommunikationsformer som ansiktsuttryck och kroppsspråk bleknar. Vi missar kollegernas signaler eller avbryter utan att märka det.

På ett irl-möte visar den som ”härskar” kanske att en viss person är ointressant genom att exkludera hen från samtalet. På Zoommötet kan samma person signalera sitt ointresse genom att börjar ägna sig åt andra saker när den andra har ordet, som att läsa mejl eller kolla Instagram.

”Och det syns ofta väldigt väl när någon börjar multitaska. Personen får ett zombieartat ansiktsuttryck och när hen öppnar nya fönster på sin dator ändras ljuset i ansiktet.”

En klassisk digital härskarteknik är att avbryta, strunta i mötesagendan eller helt enkelt kidnappa mötet genom att mala på, men det är ingenting du ska finna dig i, menar Elaine Eksvärd.

”Bemöt ‘monologmonster’ med konkreta och värdeladdade meningar som exempelvis: ‘Jag var inte färdig, jag är jättenyfiken på vad du har att säga men du får vänta tills jag talat till punkt.’”

harskartekniker-2-03

Läs också: 5 sätt att bemöta härskartekniker

En annan vanlig härskarteknik är att bemöta förslag eller idéer med tystnad.

”Speciellt kvinnor kan ha en tendens att skapa förklaringar till tystnaden, men jag tycker att man ska bemöta tystnaden genom sätta ord på det som händer. Ställ en konkret fråga: ‘Det blev lite tyst här, varför det? Vad tycker du?’.”

Generellt, menar Elaine Eksvärd, borde vi bli bättre på att berätta hur saker landar hos oss, utan att för den skull ge intentionsförklaringar eller gå till angrepp.

”Frasen: ‘Du fryser ut mig, sluta med det’ får en annan effekt än: ‘Jag märkte att du stängde av kameran och tog ett samtal när jag skulle prata. Du kanske har mycket att göra, men det landade inte bra hos mig. Vad tänker du om det?’.”

Elaine Eksvärds budskap är att det effektivaste sättet att angripa härskartekniker är att benämna det som händer, men i kampen mot härskarteknikerna har också chefen en viktig roll.

”Idag har nästan alla organisationer en värdegrund. När vi flyttar arbetet till en digital planet måste vi även sätta upp ramar för hur vi arbetar och beter oss mot varandra här. Var tydlig med att du förväntar dig att alla har kameran på eller att den som inte har tid att koncentrera sig på mötet utan måste multitaska istället ber om ursäkt och avviker.”

Tre digitala härskartekniker och hur du bemöter dem

  1. Multitasking
    Multitasking, som att kolla Instagram eller svara på mejl under ett digitalt möte, signalerar ointresse för en viss fråga eller person. Blicken blir zombieartad och ljuset i ansiktet ändras när nya fönster öppnas på datorn.

Bemöt genom att säga: ”Du verkar ha mycket att göra just nu. Jag föreslår att du deltar på mötet så länge du har möjlighet att koncentrera dig på det som sägs här och sedan ber att få avvika.”

2. Stänga av och på kameran
Kameran som åker av och på under mötet visar på ett selektivt engagemang. När vissa personer talar hänger man med, när andra har ordet passar man på att ta en paus.

Bemöt beteendet genom att ha som policy att alla har kameran på i den mån det går under möten.

3. ”Monologmonster” kidnappar mötet
Monologmonster är människor som kidnappar möten, pratar på både in och utandning och utan att respektera agendan.

Bemöt monologmonstret genom att säga: ”Det du säger är jätteintressant, och det förtjänar mer tid än vi har just nu så vi tar det en annan gång.”

byra

Läs också: Hon blev utsatt för härskartekniker – i 3 år: "Ont i magen”

Micke Darmell håller i kursen inom effektiv digital möteskultur
Distanskurs

Effektiva digitala möten

Aldrig förr har svenska chefer suttit i så många videomöten, men används tiden alltid på bästa sätt? Hitta kraften i en hållbar möteskultur och få effektiva digitala möten!

Relaterade artiklar

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Anna Svedman på SPP hjälper företag undvika dyra missar vid utlandsjobb.
Annonssamarbete Chef + SPP

Se upp med onödiga pensionsmissar vid utlandsjobb

Planerar ditt företetag att expandera globalt? Undvik då onödiga missar och fallgropar för medarbetare som jobbar utomlands. Det är enklare än du tror.
Elaine Eksvärd, retorikexpert
Arbetsmiljö

5 misstag du ska undvika på videomötet

Dålig digital mötesteknik är det snabbaste sättet att trötta ut människor. Det menar retorikexperten Elaine Eksvärd. "Därför behöver vi identifiera och ta bort de element som missgynnar våra digitala arbetsklimat", säger hon. 
Doftljus från designbyrån R/GA:
Arbetsmiljö

Saknar du doften av varm skrivare och kontor? De här doftljusen är för dig

Ett syrefattigt grupprum efter en lång workshop, eller en bunt papper som fortfarande är varm efter utskriften – det är två av dofterna i den nya doftljuskollektionen som får oss att minnas kontoren.
Två läkare som är kära på jobbet
Arbetsmiljö

Så många blir kära på jobbet

3 700 personer. Så många svenskar blir sambor efter att ha jobbat ihop året innan, visar färsk statistik från SCB.
Kvinna som är trött efter ett videomöte
Arbetsmiljö

Kvinnor tröttare av digitala möten

En av sju kvinnor uppger att de blir mycket till extremt trötta av digitala möten. Betydligt färre män drabbas.

Annonssamarbete Chef + ECIT

Knepet för att växla upp: Frigör tid för chefer

Företag som vill växla upp behöver frigöra tid och kraft för sina chefer. Då är outsourcing ett självklart val. ”Det har gett oss en extra boost”, säger Daniel Hörnqvist, vd på snabbväxande Frank Dandy.
Chef och medarbetare
Arbetsmiljö

Maxtaket i regionen: 35 medarbetare per chef

I Västra Götalandsregionen pågår ett målinriktat arbete för att minska personalgrupperna. Målet är att antalet medarbetare bör begränsas till mellan 10 och 35 per chef. ”Vi ser det som en investering”, säger hr-strategen Niklas Thorell Sjöström.