En bunt böcker på ett bord, plus en dator med chef.se

13 nya ledarskapsböcker att läsa i höst

Höstsäsongen närmar sig, och med den mängder av nya ledarskapsböcker. Chef gör ett svep över ny litteratur som du har nytta och nöje av som ledare.

Ostörd – Principer för en skärpt arbetsdag, av Gisela Bäcklander (Natur & Kultur)
Minne, uppmärksamhet och planeringsförmåga är väsentliga tillgångar för mer skärpa i arbetsvardagen. Boken visar hur du maxar nyttan, och hur du kan använda mer än hjärnan för att tänka.

Välj din ålder, av John Mellkvist (Langenskiöld)
Hur ska jag få ett jobb när jag fyllt 50 år? Årets superkommunikatör 2019 John Mellkvist reder ut begreppen och gör en grundlig utforskning av synen på ålder.

Karriärhandboken, av Lisa Rosengren (Roos & Tegner)
En heltäckande guide för både dig som står och stampar i din nuvarande roll och vill gå vidare, och dig som av olika skäl är mellan jobb.

The art of leadership: normen för effektivitet och värdeskapande, av Christer Hanefalk och Ulf Lindberg (Ekerlids)
Vilken betydelse har framgångsrikt ledarskap och vad är vägen till framgång? En bibliografi över några av de genom tiderna mest betydande bidragen till vår kunskap om ledarskap, från bygget av Cheops-pyramiderna till dagens rymdfärder och infrastrukturprojekt.

Breven berättar – Ingvar Kamprads passionerade ledarskap på Ikea, av Staffan Jeppsson (Ekerlids)
En inblick i Ingvar Kamprads visionära idévärld, i form av hans egna brev och handfasta råd till Ikeas högsta ledning. Författaren var Kamprads personlige assistent under sex år.

Dold potential, av Mattias Axelson (Sanoma)
I dagens brutala utvecklingstempo måste företag och ledare ta vara på medarbetarnas nya idéer, även om de ligger utanför kärnverksamheten. Boken förklarar hur man gör.

 

Ett barn i röd tröja som läser en bok

Läs också: Forskning: Läs en god bok – och må bättre

AI, robotar och föreställningar om morgondagens arbetsliv, av Daniel Bodén och Michael Godhe (Nordic Acacemic Press)
Robotisering och artificiell intelligens är centrala i visionerna om framtidens arbetsliv. Våra liv kommer att förändras av utvecklingen, men går det att veta hur? Är visionerna rimliga, och går det att välja bort AI?

Bredd: Därför lyckas generalister i en specialiserad värld, av David Epstein (Volante)
Författaren granskar hur världens ledande idrottsprofiler, konstnärer, artister, uppfinnare och forskare har nått sina framgångar. Generalisterna visar sig ha de bästa förutsättningarna inom alla samhällets områden, inte specialisterna. Innehåller provocerande argument för att vi borde kultivera och upphöja ineffektiviteten.

Medvetet ledarskap: att förändra en företagskultur, av Malcolm Wiberg (Ekerlids)
Efter många år som advokat erbjöds Malcolm Wiberg att ta över som vd på med drygt 140 medarbetare. Något som han vare sig hade erfarenhet av eller kompetens för. Fyra år senare blickade han ut över en organisation med en ändrad kultur, fungerande strukturer och en blomstrande ekonomi.

Leda andra: konkreta verktyg för att förändra arbetsbeteenden, av Christina Molnar och Leif Lund (Ekerlids)
Visar på ett enkelt och lättsamt sätt hur människors arbetsbeteenden kan påverkas. Med verktyg som hjälper dig som chef att effektivt leda andra i en föränderlig verksamhet.

Förtroende: företagets viktigaste kapital, av Kristina Jarring Lilja (Roos & Tegner)
Förtroende har utvecklats till att bli företagets viktigaste kapital och en av de starkaste faktorerna för framgångsrika företag. Boken visar hur man bygger förtroende och förvaltar det, men visar också hur enkelt förtroendekapitalet kan raseras om det inte vårdas på rätt sätt över tid.

Glöd eller levebröd – om konsten att hitta meningen med jobbet, av Linus Jonkman (Roos & Tegner)
En hyllning till människans inneboende drivkrafter, men också en påminnelse om människors behov av ett syfte. Boken förklarar varför verksamheter präglade av medmänsklighet och en stark kultur är mer framgångsrika än de som bara har en produkt.

Överlevnadsguide för enhetschefer, av Karin Skarin (Komlitt)
Om fiktiva enhetschefen Edit på Vackerberga äldreboende. Hur kan ledningen kliva in och hjälpa henne att bli den hjälte hon förtjänar att vara i det kommunala kaoset?

 

Bild på bokhylla i bakgrunden, i förgrunden: Amanda Lundeteg, Hélène Barnekow, Amanda Lind, Suzan Hourieh Lindberg, Lisa Gunnarsson, Hamid Zafar, Katarina Berg och Caroline Farberger

Läs också: Toppcheferna: 8 böcker som lärt oss ledarskap

cb-annonsbild-kvadratisk-1
Chefboken

Ta en genväg till kunskap

Chefboken är ledarskapsböcker sammanfattade till 30 min läsning eller lyssning! Med Chefboken appen får du:
  • Sammanfattad måsteläsning för chefer
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 150 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris

Relaterade artiklar

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.

En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.

En grupp människor håller händerna på varandra.
Ledarskap

Chefsegenskaperna som försämrats mest under pandemin

Flera viktiga chefsegenskaper upplevs ha försämrats under pandemin, visar en ny Sifo-undersökning från företaget Talentsoft. Den visar också att några chefsegenskaper har blivit viktigare under pandemin än vad de var förut.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En kvinna håller en flyttlåda med en krukväxt i.
Ledarskap

”Allt jag gjorde var fel”

Att få växa, utvecklas och utmanas är viktigt för alla – även för chefer. Så vad händer när chefen själv blir utsatt för ett destruktivt ledarbeteende? Noura såg ingen annan utväg än att sluta.