Wow! Här är Sveriges första kontor – mitt i naturen

Natursköna tapeter i all ära – men i Växjö har man gått ett steg längre. Här finns nämligen Sveriges första kontor som ligger utomhus. Syftet? Ökad kreativitet och mindre stress för medarbetarna.

Arbetsmiljö
Text: Redaktionen
Publicerad

Att ljus, luft och vistelser i naturen är bra för välbefinnandet finns det gott om forskning som visar. I Växjö drar man konsekvenserna genom att testa Sveriges första utomhuskontor, en 300 kvadratmeter stor arbetsplats under bar himmel, mitt i det gamla regements-området.

De 80 stå- och sitt-arbetsplatserna avgränsas med häckar och färgglada gallerväggar, elen kommer från solceller och trådlöst wifi finns till hands – liksom varma filtar, solskydd och en kran med dricksvatten.

”Man får frisk luft och miljöombyte, vilket gör att kreativiteten ökar. Dessutom blir det en rolig grej när man lägger ett teammöte med personalen här i stället för i det vanliga mötesrummet. Det blir direkt en annan känsla”, säger Jenny Rungegård från fastighetsbolaget Castellum till Dagens industri.

”Stressen bara rinner av”, intygar hon.

Kontoret i naturen stod klart 2016 och kostade totalt två miljoner att bygga. Det finns även 90 lägenheter i nära anslutning till byggnaden i det fria.

Flera andra företag har besökt kontoret i Växjö och enligt Castellum är det fler projekt som redo att sättas i gång inom kort.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden