Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Stordalen: Ta ställning för regnbågens alla färger!

Vi i näringslivet finns inte bara för att göra business och tjäna mest möjligt med pengar. Vi ska tycka. Vi ska ta ställning. Vi ska engagera oss, skriver Petter Stordalen i sin krönika.

Mångfald
Text: Redaktionen
Publicerad

1977 var året då Harvey Milk blev den förste öppet homosexuella mannen som valdes till ett politiskt ämbete i Kalifornien.

Till skillnad från 1977 har Sverige och alla nordiska länder nu öppet homo-sexuella i de flesta politiska församlingar. Och det är profiler som Harvey Milk som banat vägen.

Men enskilda eldsjälar behöver stöttning. För Harvey Milk var ägarna till gaybarerna i området Castro i San Francisco viktiga supporters. De i det lokala näringslivet.

Sedan flera år tillbaka har Nordic Choice Hotels varit engagerade i Pride.

I somras var vi stolt samarbetspartner till Pride i Helsingfors, Oslo, Bergen, Köpenhamn, och Europride i Stockholm och Göteborg.

Vi stöttar Pride eftersom vi vill säga till världen att vår dörr är öppen oavsett vem du älskar eller hur du identifierar dig. Vi hörs gärna i frågor som jämlikhet, respekt och allas lika värde.

Vi vet att det är viktiga värden för våra medarbetare och vi menar att det är viktiga värden för samhället. För oss är detta en självklarhet.

Alla håller inte med. Frikyrkliga tidningen Världen idag menade att Pride handlar om prostitution och droganvändning och krävde på tidningsplats svar på hur vi kunde stötta detta. Ungefär samma diskussion som var i San Francisco på 1970-talet.

Vi i näringslivet finns inte bara för att göra business och tjäna mest möjligt med pengar. Vi ska tycka. Vi ska ta ställning. Vi ska engagera oss. Och i mitt bolag har vi några ståndpunkter som inte är förhandlingsbara. Som är helt fundamentala. Vårt oföränderliga, oundvikliga stöd för mångfald.

Det är därför som våra hotell formligen badat i regnbågens alla färger under sommaren. Det är ett av många sätt att markera mot intolerans, mot inskränkthet men framför allt att stötta och sprida kärlek.

Det kan provocera och det kan uppröra men då är det viktigare än någonsin att stå upp för det man tror på.

Viktigare än någonsin att hissa regnbågsflaggan.

/Petter Stordalen

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden