Pappa med två sjuka barn

Rusta dig: vabb-vågen är här

Upplever du att extra många av dina medarbetare varit hemma med sjuka barn på sistone? Du är inte ensam. Corona-vabbandet är just nu rekordhögt efter sommaren.

Förra veckan inkom strax under 148 000 ansökningar om tillfällig föräldrapenning för vård av barn, vab, till Försäkringskassan. Det är en ökning med 75 procent i jämförelse med motsvarande vecka förra året.

Från mitten av april till mitten av augusti var antalet vab-dagar ungefär lika i år och i fjol. Därefter har ansökningar skjutit i höjden.

Corona-pandemin och konsekvenserna av Folkhälsomyndighetens riktlinjer är anledningen till ökningen.

”Vi tror inte att barnen är mycket sjukare i år än andra år, utan snarare att man har en större försiktighet nu. Vi har även en lägre toleransnivå i år på förskola och skola av förklarliga skäl”, säger Niklas Löfgren, familje-ekonomisk talesperson på Försäkringskassan.

Än är det dock långt kvar till vårens vabb-nivåer. Andra veckan i mars, då corona-pandemin ännu var i ett tidigt skede, uppmätte Försäkringskassan strax under 192 000 anmälda dagar, 79 000 fler än samma vecka förra året.

Som chef kan du förmodligen förvänta dig att en del av dina medarbetare kommer att vara borta framöver. Hur är då bäst att förbereda sig?

”Det är viktigt i sådana här tider att man har en bra kommunikation mellan arbetsgivare och medarbetare. Om man har anställda med barn är det troligt att de kommer att vabba under hösten och då är det viktigt att klargöra förväntningar: Är det okej att jobba hemifrån när barnet är sjukt, till exempel? Hur lägger vi upp det då? Att ha en tillåtande och öppen kultur på arbetsplatsen och visa att det är okej att vara hemma om det behövs är också viktigt för minskad smittspridning”, säger Niklas Löfgren.

Det gäller också att leva som man lär.

”Föregå med gott exempel som chef, ledarförebilder är alltid bra”, tilläger han.

Så funkar det: vabb och vobb

Den som är hemma med sjukt barn och ansöker om tillfällig föräldrapenning för vård av sjukt barn från Försäkringskassan får inte jobba samtidigt. Om den som är hemma ska jobba ska hen i stället få lön från sin arbetsgivare.

En lösning ni kan komma överens om är att jobba halva dagen och vabba halva dagen. Då kan medarbetaren ansöka om en halv dags ersättning från Försäkringskassan, och få lön för andra halvan.

”Prata med dina medarbetare innan och kom överens om hur ni kan göra i olika lägen. Om man är hemma när barnen är lite småsnuviga så är det till exempel kanske ok att jobba samtidigt, men svårare om barnen har vinterkräksjuka och man måste vara med hela tiden.”

sjuka

Läs också: Studie: Vabba ofta – och din chefskarriär kan gå i stöpet

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Kristina Ullgren, projektledare på RFSL, som infört 30 minuters friskvård varje dag
Hälsa

De har infört 30 minuters friskvård per dag – under corona

Hur motiverar man sina medarbetare att röra på sig under distansarbete? Det funderar många chefer och ledare på just nu. RFSL är en av de organisationer som har agerat – och infört 30 minuters friskvård per dag under corona.
Victoria Ödlund, hr-expert på Simployer, guidar till en lyckad onboarding.
Annonssamarbete Chef + Simployer

Lyckas med onboarding – på plats eller digitalt

En strukturerad introduktion av nya kollegor viktigare än någonsin. Oavsett om onboarding görs på plats eller digitalt.

Klocka och arbetsplats med sex timmars arbetsdag
Arbetsmiljö

Varannan: Vi klarar åtta timmars arbete på sex timmar

55 procent av de svarande vill införa sex timmars arbetsdag, visar en ny Sifo-undersökning. Dessutom menar varannan att de skulle få lika mycket gjort på sex timmar som på åtta.
Glad man bredvid en glad smiley och en stor hand som gör tummen upp
Arbetsmiljö

Oväntade corona-effekten: medarbetare mår bättre än tidigare

Trots coronaepidemins kraftigt negativa inverkan på svensk ekonomi trivs många medarbetare bättre på jobbet nu än före krisen. Det visar en ny rapport.
medarbetareisorg1800
Hälsa

Så stöttar du medarbetare i sorg under corona

När stigande dödssiffror rapporteras dagligen tvingas vi konfronteras med döden. Många har förlorat vänner, anhöriga eller kollegor, och du som chef kan behöva hantera svåra frågor framöver.