Per Grankvist, krönikör på Chef

Per Grankvist: ”Visuell härskarteknik”

”När min kollega Olle häromdagen chockade oss alla genom att sitta utomhus i solen och trivas – med solglasögon, kaffemugg och nybakad bulle dessutom – insåg jag att han lärt sig bemästra visuell härskarteknik”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist.

På pandemins pluskonto ska sättas att videomöten har gjort att många möten blivit mer jämställda och jämlika. Det syns tydligt vem som pratar hela tiden – på gott och ont – och det är samtidigt besvärligare att avbryta och nästan omöjligt att tala i munnen på någon annan. Klassiska härskartekniker som att hålla på med något annat, sucka lite lätt eller utbyta menande blickar med någon annan är svårt att översätta till något annat till chattmeddelanden och där blir det tydligt att hur mycket det påminner om mobbning.

Pandemin jämnar också ut förhållandena. Alla tycks ha det ungefär lika fult hemma. Någon sitter ständigt i ett hörn av barnens jordfärgade sovrum, en annan verkar inte ägnat sitt kök en tanke sedan 1982. En tredje verkar ha hämtat inspirationen till sitt vardagsrum på en vårdmottagning där det är viktigare att miljön är enkel att desinficera än att den är mysig. Så när min kollega Olle häromdagen chockade oss alla genom att sitta utomhus i solen och trivas – med solglasögon, kaffemugg och nybakad bulle dessutom – insåg jag att han lärt sig bemästra visuell härskarteknik.

Nästa dag förberedde jag mig genom att placera mig framför en visuellt intressant bakgrund: en bokhyllevägg (för att signalera att jag är beläst) och i denna en öppen dörr för att skapa djup (och signalera att jag inte jobbar i en garderob). Jag valde bort att ha ett fönster i bakgrunden (då motljus gör att man ser dödligt hotfull ut) och såg till inte heller sitta i direkt solljus (då man ser dödligt blek ut).

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Tacka corona för att man slipper nätverka”

Datorn pallrades upp på några pusselkartonger för att tillåta mig att titta rakt in i kameran i stället för att titta ner i den. Att blicka ner på den man pratar med låter i alla fall i teorin som något som skulle kunna bidra till att man uppfattas som en auktoritet, men som vi vet är det enda man får dubbelhaka av. Och försöker man skriva med datorn i knät bidrar det bara till att kameran skakar eller kränger så att övriga blir sjösjuka. Min tanke var också att mitt arrangemang skulle sända ut subtila signaler om att jag inte tänkte ta en enda anteckning.

Stolen placerade jag med 45 graders vinkel mot skärmen för att likt den engelska drottningen i hennes tv-tal på en och samma gång vara vänd mot dem man talar med men ändå signalera att man närsomhelst kan vända sig bort.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Ett haveri i direktsändning”

Lägg därtill att jag ondulerat håret, valt en välstruken skjorta under en v-ringad kashmirtröja i en behaglig pastell (på det där oavslappnat avslappnade sättet som bara mäktiga människor bemästrar) så förstår du hur mycket Head of delegation som jag signalerade när jag anslöt till mötet fem minuter senare än mina kollegor (också detta en markering).

Tyvärr visade det sig att mina kollegor hanterat tröttheten gällande videomöten på ett annat sätt. ”Du är den enda som är ansluten via video” meddelade en kollega. ”Vi började mötet med att bestämma att vi bara skulle köra telefon i stället. Men du kanske har klätt upp dig?”. Hon skrattade. En riktig härskarteknik, tänkte jag.

Per Grankvist är grundare och chefredaktör för Vad Vi Vet.

linda_waxin_kronikor

Läs också: Linda Waxin: ”Nu behövs episka ledare”

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

nisha1-768x432-3
Krönikor

Nisha Besara: ”Erkänn – du har också fördomar!”

I sin senaste krönika skriver Nisha Besara om oron att människor som inte kan visa vad de har för vilja, förmåga, driv eller ambition inte tas tillvara på. ”Alla är helt enkelt inte lika verbala och välformulerade – om alls – när det kommer till att framhäva sig själva och sina kompetenser. Likväl kan mer introverta typer vara blytunga rekryteringar. Hur kommer vi åt det om vi ska börja rekrytera på ambition snarare än meriter?”, skriver hon.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
linda_waxin_kronikor-768x432-5
Krönikor

Linda Waxin: Vilka misstag väljer du att lära av?

I sin senaste krönika återkopplar Linda Waxin till den forskningsartikel som publicerades i det senaste numret av Chef om varför vi lär oss av våra misstag. Hon går in på skamkänslor kopplat till snedsteg och gör en uppdelning; de uppenbara misstagen och de dolda misstagen. ”Uppenbara misstag bär såklart på lärdomar, ibland. Men är inte sanningen den att det är mängden skam som ofta avgör hur vi agerar på dem framgent?”, skriver hon. 

Chefs chefredaktör Nisha Besara
Krönikor

Nisha Besara: ”Hjälp de unga att ta ditt jobb!”

I sin senaste krönika reflekterar Chefs chefredaktör Nisha Besara över vad det är som driver de unga och hur det kommer sig att Sverige är det land i Europa som har minst antal chefer som är yngre än 40 år. ”Vill unga bli chefer eller inte? Faktum är att det inte finns något tydligt svar. Det finns olika undersökningar, men ingen gedigen forskning. Och undersökningarna visar olika saker beroende på hur frågan ställs.”

pergrankvist-768x432-4
Krönikor

Per Grankvist: ”Då var jag rädd för att inte duga”

”Är det rädslan för att inte bli tagen på allvar som spökar igen? Det är sånt som gör att man förhäver sig genom att använda ordet ‘man’ när ‘jag’ funkat lika bra. ‘I en sån situation blir man ju orolig’ kan folk säga i ett fumligt försök att inte låtsas som att de själva blev skiträdda. Sånt har jag också gjort många gånger, särskilt i början av arbetslivet” ,skriver Per Grankvist i en krönika.

nisha1-768x432
Krönikor

Nisha Besara: "Nu behöver vi sprida det goda ledarskapet"

Vilka egenskaper har en bra ledare? I sin tredje krönika reflekterar Nisha Besara över cheferna som trots att de saknar ledaregenskaper, premieras till chefsposter på grund av andra faktorer. ”Som ledare är det ju extra viktigt att hålla huvudet kallt och att inte agera känslomässigt i tid och otid, för att på så sätt bygga en tillit bland medarbetare för den egna kompassen” skriver hon och gör en koppling till det rådande världsläget som påminner om den irrationella och auktoritära ledarens egenskaper. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
linda_waxin_kronikor-768x432-4
Krönikor

Linda Waxin: ”Hur omdefinierar du framgång?"

Chefs krönikör Linda Waxin är ny på jobbet på ett climate tech-bolag och reflekterar över begreppet framgång utifrån det som format henne. ”De som följt mig en längre tid vet att omdefiniering av framgång är en pågående favoritsysselsättning, och i mina ögon kanske något av det viktigaste en människa kan lägga sin energi på”, skriver hon.