Per Grankvist, krönikör på Chef

Per Grankvist: ”Säg som det är – du jagar status”

Vi människor är av naturen lata och söker därför den snabbaste vägen för att öka vår status. Det förklarar varför vettiga människor tappar huvudet för att låtsas som om de är nära vän med en välkänd person i sociala medier, skriver Per Grankvist i sin krönika.

”Det är en allmänt erkänd sanning att en ogift man som äger en stor förmögenhet måste vara i behov av en hustru.” Första meningen i Jane Austens Stolthet och fördom har också använts för att förklara de sociala drivkrafterna i England i skiftet mellan 1700 och 1800. Hela romanens ton anas i första meningen, liksom den ojämlika inkomstfördelningen i samhället, och mekanismerna som styr det mänskliga agerandet. Det är därför ekonomen Thomas Piketty älskar Austen.

”Det är en allmänt erkänd sanning att en person som inte äger en stor förmögenhet måste vara i behov av socialt kapital.” Så inleder techentreprenören Eugene Wei en lång bloggpost om statusens betydelse i vårt samhälle och den är en utmärkt guide för att förklara de sociala drivkrafterna i vår tid.

Om du inte känner till honom är det okej. Jag hörde talas om honom ganska nyligen och insåg att han skriver om en sak som jag helt förbisåg i min bok Den stora bubblan, nämligen hur viktigt vårt sökande efter status är för att förstå de sociala nätverkens vanebildande effekter. Tyvärr är jag inte ensam om detta misstag. Vi analyserar sällan dessa nätverk utifrån statusperspektiv, trots att det är ett av de bästa sätten att förstå dem.

Wei föreslår två principer som styr vårt agerande. Den ena är att människor är status­sökande apor. Den andra är att vi alltid söker den snabbaste vägen för att maximera vårt sociala kapital. (Jag skriver ”vi” för att du och jag också agerar så – vi är inte ett dugg bättre än någon annan.)

Socialt kapital är viktigt för samhället, det har vi vetat sedan Robert Putnam slog fast det i sin bok Den ensamme bowlaren, bland annat baserad på studier av vad som gör Italiens regioner så olika. I norra Italien finns rikligt med sammanhang där människor kan mötas, lära sig att lita på varandra och skapa socialt kapital, medan i den södra delen av landet är det, något tillspetsat, endast genom kyrkans eller maffians försorg man möts (de sammanfaller dessutom ofta). Därför är norra Italien rikt och södra delen fattigt, har alltid varit det och kommer att förbli så, menar Putnam.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Människor tillhör apsläktet och är av naturen sociala varelser som lever i rangordnade grupper. Därför är vi statussökande apor som kommer att försöka klättra i rang så fort vi anser det vara nödvändigt för oss. Vi är också lata – ursprungligen för att hushålla med den lilla energi som fanns på savannen – och därför söker vi den snabbaste vägen för att maximera det sociala kapital som ska ge oss status.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Så fort jag möter en diarré av klyschor stänger jag av ljudet"

Weis två insikter förklarar alla dessa humblebragposter på Linkedin, varför folk taggar människor med lite högre status än de själva har på Instagram, och varför vettiga människor tappar huvudet för att låtsas som om de är nära vän med en välkänd person. Den lata apan syns. Och ibland är apan du.

Ps. Själv skulle jag förstås aldrig hålla på med statusmarkeringar på det där sättet men så är jag och Kungen otroligt tajta.

Fakta: Per Grankvist

Ålder: 42 år.

Familj: Partner och två barn.

Bor: Stockholm.

Gör: Journalist, författare och föreläsare.

Intressen utanför jobbet: Trädgårdsskötsel och byggnadsvård.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Äntligen kan jag berätta...!”

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.