Obligatorisk kontorsnärvaro? Mellanchefer mest pepp

Mellanchefer är mest positiva till obligatorisk kontorsnärvaro. De värderar dessutom kontorets betydelse för det sociala livet högst. Det visar en ny studie från Castellum.

Arbetsmiljö
Publicerad

För de flesta av oss har arbetsplatsen – och interaktionen med kollegorna – stor betydelse.

Men hybrid- och distansarbetet som uppstått sedan pandemin har ställt sanningen om det gamla tidens kontorsliv a fem dagar i veckan på sin spets. Att jobba några dagar i kontorsmiljö och några på distans har helt enkelt blivit standard.

Hur skulle du då reagera om din arbetsgivare införde obligatorisk kontorsnärvaro alla dagar i veckan?

Tydligen är detta inte helt dumt – enligt mellancheferna.

När den frågan ställdes i en undersökning från Castellum, var mellanchefer den grupp som är mest positiva (45 procent) till att alla medarbetare ska vara på kontoret samtidigt.

”Mellanchefer är en viktig länk mellan ledning och anställda. För dem förenklar kontoret kommunikation och dagligt arbete”, säger Heléne Lidström, arbetsplatsstrateg på Castellum.

Allra högst skattar mellanchefer och gruppchefer kontorets betydelse för sitt sociala liv, där 69 procent anger att det är mycket viktigt eller ganska viktigt.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden