Linkedins vd gav precis bästa rådet till chefer – med två meningar

Han är utsedd till en av världens populäraste chefer – av sina medarbetare. Nu ger Jeff Weiner, vd för Linkedin, ett råd till andra chefer – med två korta meningar.

Beslutsfattande
Publicerad

Linkedins vd Jeff Weiner är populär bland sina anställda. På recensionssajten Glassdoor har han högst betyg av alla toppchefer. Nu vill han dela med sig av sitt ledarskap och hur du når fram till dina medarbetare.

”Inspirera, göra det möjligt, lyssna och uppskatta. Att öva på något av detta kan förbättra medarbetarnas engagemang – utöva alla fyra kan förändra allt”, twittrade Jeff Weiner ut till sin halv miljon följare.

Men vad betyder de egentligen? Inc.com har analyserat Weiners tweet för att närmare förstå hur du som chef klarar av utmaningen.

1) Ge mandat

Weiner twittrade ut ordet ”empower” som enklast kan översättas till att en chef ska ge mandat för medarbetare att lyckas. Det inkluderar:

  • Vara flexibel för att de ska kunna jobba när de presterar som bäst
  • Ge de alla verktyg de behöver för att lyckas
  • Ge frihet att testa nya idéer och expriment

2) Lyssna

Chef har tidigare skrivit om konsten att lyssna som ledare. För det är lättare sagt än gjort. Mest handlar det om att ge medarbetaren uppmärksamhet (inte sitta med mobilen i ett möte) och undvika att avbryta när den kommer med ett förslag. I stället för att tänka att idéen är ”fel” – försök i stället sätta dig in i den personens perspektiv.

3) Uppskatta

Handlar mer om att säga ”bra jobbat!” när ett projekt är klart. Försök istället att utveckla berömmet för att det ska bli mer konstruktivt. Och glöm inte att se deras se deras potential. Alla medarbetare är talanger på sitt sätt. Genom att lära sig identifiera dessa talanger kommer du kunna plocka fram de bästa ur dem.

4) Inspirera

Egentligen det första Jeff Weiner nämnde. Men bara genom att försöka uppnå de tre ovanstående punkterna kommer du inspirera dina medarbetare. Inspiration handlar enligt Weiner om att:

  • Ta dig tid att lösa ett problem – trots att ditt schema är fullt.
  • Ha ett öppetsinnne. Visa att du är öppen för nya idéer.
  • Ta på dig blåstället och hjälp medarbetarna när det är tufft.
  • Visa medarbetarna att du står bakom dem – även när de gör misstag.
  • Visa hellre hur medarbetarna ska göra än att säga det.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden