En komplimang på jobbet lyser upp hela dagen

Vi underskattar de positiva effekterna som komplimanger har, visar forskning. De får inte alls mottagaren att känna sig obekväm utan kan tvärtom påverka hela dagen positivt.

Hälsa
Publicerad
Händer som håller upp en skylt där det står bravo.

Komplimanger borde vara något som chefer och ledare prioriterar i sin verksamhet för att skapa ett positivt arbetsklimat.

En forskningsstudie, som Harvard Business Review redogör för, visar att vi underskattar de positiva effekterna som komplimanger har. Det får inte alls mottagaren att känna sig obekväm utan kan tvärtom vara det som lyser upp hela deras dag.

Hjärnan behandlar muntliga komplimanger på liknande sätt som finansiella belöningar. Det ökar vårt generella välmående och minskar negativa effekter av stress.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden