Man jonglerar med snöbollar.
Många förmågor att jonglera med? Enligt bästsäljande boken Range lyckas generalister oftast bättre än specialister.

Därför vinner generalister över specialister

Är du generalist eller specialist? I bästsäljande boken Range förklarar David Epstein varför du som chef gör klokt i att tänka brett och stort i stället för att snöa in på ett specialområde.

För att bli riktigt framgångsrik måste du specialisera dig, lyder en gammal sanning.

Populärpsykologin förespråkar minst 10 000 timmars nötande inom ett noga utvalt specialområde – sport, musik, vetenskap eller vad det nu kan vara – helst från tidig ålder, om du överhuvudtaget ska ha en chans att nå toppen.

Det är bara ett problem med det budskapet: det är fullständigt fel. Åtminstone enligt författaren David Epstein som skrivit Range – november månads Chefboken där han vänder upp och ner på etablerade sanningar och förklarar varför generalister vinner över specialister i en snabbt föränderlig värld.

content-cb11

Läs också: Generalister vinnare i en specialiserad framtid

Bland de bevis som David Epstein levererar i boken, vilken i USA rekommenderats som måsteläsning för chefer, finns historien om legendariske tennisspelaren Roger Federer som testade mängder av olika idrotter under uppväxten och inte alls blev tvingad till tennisbanan av några krävande föräldrar.

Det var först i tonåren som Federer började visa ett visst intresse för tennis, men lyckades ändå bli den allra störste inom sin sport.

Epstein visar att bredd inte står i motsats till djup och specialisering, utan tvärtom kompletterar varandra. I dagens värld har ”outsiders” emellertid ofta en fördel framför experter när det handlar om att lösa problem:

Introverta chefer har många vinnande ledarskapskvalitéer.

Läs också: 5 succéfaktorer – för introverta chefer

”Precis som schackmästare och brandmän kunde forna dagars bybor lita på att saker och ting skulle te sig likadana i morgon som de hade varit i går. De var extremt väl förberedda inför vad de upplevt förut, och extremt dåligt för varje annan situation. Deras tänkande var högspecialiserat på ett sätt som i den moderna världen visat sig allt mer föråldrat”, skriver Epstein.

Stora framgångar väntar dem som förmår tänka och agera ”konceptuellt”, ser sambanden mellan nya idéer och arbetar flexibelt över flera fält, förutspår Epstein. I motsats till dem som snöat in på ett enda specialområde som de är obenägna att släppa, eftersom de investerat så mycket tid, pengar och känslor.

Ett budskap som kan vara av central betydelse för den som leder en organisation, och även för den egna karriärplaneringen.

”Att förlita sig på erfarenhet från ett enskilt specialområde i en grym värld är inte bara begränsande, utan kan vara katastrofalt”, fastslår David Epstein.

Handslag och uppvända handflator

Läs också: 5 kroppsknep: Så rör du dig som en ledare

cb-annonsbild-kvadratisk-1
Chefboken

Ta en genväg till kunskap

Chefboken är ledarskapsböcker sammanfattade till 30 min läsning eller lyssning! Med Chefboken appen får du:
  • Sammanfattad måsteläsning för chefer
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 150 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris

Relaterade artiklar

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.