monica_renstig-2

”Inga svenskar kan skriva cv!”

Det hävdar Monica Renstig, författare till ”Planka cv – lär av de bästa och kom till intervju” och en av Sveriges främsta karriärexperter.

Därför lanserar Chef nu CV-TV: 8 korta filmer på Chef.se där Monica Renstig avslöjar hur ett CV egentligen ska skrivas och vilka tricks som garanterat tar dig till intervju.

I sin senaste bok ”Planka cv – lär av de bästa och kom till intervju” har Monica Renstig samlat de bästa cv:en och meningarna som lett till jobb: En konkret handbok för alla som vill ta nästa steg i karriären.

Beställ ”Planka CV” här

cv1
02:12 min
Karriär

CV-TV Del 1: ”Inga svenskar kan skriva cv”

Video I Chefs nya serie CV-TV: Karriärrådgivaren Monica Renstig delar med sig av sina bästa tips för att skriva ett säljande cv och komma till anställningsintervjun.
cv2
01:14 min
Karriär

CV-TV Del 2: Så hittar du de dolda jobben

Video Inga roliga jobb bland platsannonserna? Ta saken i egna händer! I Chefs serie CV-TV tipsar karriärrådgivaren Monica Renstig om hur du tar dig till drömjobbet – fler råd på vår specialsajt: chef.se/cv-tv/
cv3
02:35 min
Karriär

CV-TV Del 3: Bästa metoderna för att söka jobb

Video Svårt att hitta drömjobbet? Kanske använder du fel metod. I Chefs serie CV-TV tipsar karriärrådgivaren Monica Renstig om de tre bästa sätten att söka jobb – fler råd på vår specialsajt: chef.se/cv-tv/
cv4
01:51 min
Karriär

CV-TV Del 4: Så hittar du företagen som behöver dig

Video Vart ska du vända dig i jobbjakten? Vem har behov av just din kompetens? I Chefs serie CV-TV tipsar karriärrådgivaren Monica Renstig om hur du hittar din nya arbetsplats
cv5
02:38 min
Karriär

CV-TV Del 5: Så spontanansöker du smartast

Video Vad ska man skriva? Till vem? Och hur många? I del 5 av CV-TV berättar karriärrådgivaren Monica Renstig hur du söker jobb om det inte finns någon annons.
cv6
02:14 min
Karriär

CV-TV Del 6: Så lyckas du på intervjun

Video Grattis – du har kommit till intervju! Så hur får du arbetsgivaren att anställa just dig? I CV-TV del 6 får du tips och tricks från karriärrådgivaren Monica Renstig.
cv7
02:49 min
Karriär

CV-TV Del 7: ”Hjälp, jag hatar mitt jobb!”

Video Hur kommer man på vad man egentligen vill jobba med? Karriärrådgivaren Monica Renstig ger råd i sjunde delen av CV-TV.
cv8
02:17 min
 

CV-TV Del 8: Så byter du karriär

Video Utnyttja dina grundläggande kompetenser! Karriärrådgivaren Monica Renstig ger råd i åttonde och sista delen av CV-TV.
desk
Mallar & avtal Publicerat 10 okt 2017

Mall: Ansökan om tjänstledighet

Vill du eller någon av dina medarbetare checka ut ett tag? Då måste du/de ansöka om tjänstledighet. Här är en användbar mall att ge till arbetsgivaren, samt ingående anvisningar från juristen Magnus Kendel om giltiga skäl för tjänstledighet.

anstalla
Mallar & avtal Publicerat 10 okt 2017

Mall: Anställning

Det finns många aspekter att begrunda när du tecknar ett anställningsavtal. Här kan du ladda ned eller fylla i 2 avtal för nyanställning – med eller utan kollektivavtal. Du får också tillgång till juristen Magnus Kendels anvisningar för vad som gäller vid nyanställning.

varning-2
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Varning

Som chef kan du behöva utfärda en varning, erinran eller skriftlig tillrättavisning. Här är en mall för skriftlig varning, som du kan ladda ned eller fyll i direkt på skärmen, samt viktiga anvisningar för dig som ska fylla i mallen.

psykohalsa-3
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Uppsägning – arbetsbrist

Vid uppsägning måste arbetsgivaren följa några viktiga steg. Här är två olika mallar för uppsägning av arbetsbrist, som du kan ladda ned eller fylla i direkt på skärmen, samt viktiga anvisningar. Du får även en checklista för de åtgärder du behöver vidta i samband med uppsägning.

trafik-ljus-stopp-rekrytering-nobbad-karriar
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Uppsägning – personliga skäl

Vid uppsägning måste arbetsgivaren följa några viktiga steg. Här hittar du tre separata mallar för uppsägning av personliga skäl, som du kan ladda ned eller fylla i direkt på skärmen, samt viktiga anvisningar. Du får även en checklista för de åtgärder du behöver vidta i samband med uppsägning.

hander
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Uppgift om nära anhörig

Om något händer på arbetsplatsen behöver du ha uppgifter till nära anhöriga. Här är en mall som du kan skriva ut eller fylla i direkt på skärmen.

klocka-4
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Tidsbegränsad anställning upphör

Nedladdningsbar och/eller ifyllningsbar mall för arbetsgivare, giltig för när tidsbegränsad anställning upphör. Du får även en genomgång av LAS-reglerna kring hur en tidsbegränsad anställning och en provanställning kan upphöra.

stol-hav-sommar-metoder-kommunicera-2
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Semesterförläggning

Semesterlagen innehåller tre förmåner: Semesterledighet, semesterlön och semesterersättning. Här finns 2 mallar för fråga om, samt besked om, semesterläggning, samt juristen Magnus Kendels anvisningar. Du får också en checklista för vad du behöver tänka på vid förläggning.

sjukjobba
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Förstadagsintyg

För att få rätt till sjuklön kan du behöva ett förstadagsintyg. Med Chef Premium ingår en mall som enkelt går att ladda ner. Du får också anvisningar för vad som gäller inom ramen för några vanliga kollektivavtal.

semester-stol-strand-metoder-chefsrollen-led-teamet
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Ansökan om semester

Ledigheten hägrar. Men först är du skyldig att ansöka om semester. Här är en enkel mall för dig som har tillgång till Chef Premium, samt anvisningar om vad som gäller för dig som förlägger semestern.

kids
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Ansökan om föräldraledighet

En arbetstagare har rätt till föräldraledighet för vård av barn och tillfällig vård av barn. Här kan du ladda ned en mall för ansökan om föräldraledighet och läsa Magnus Kendels klargörande om när rätt till föräldraledighet föreligger.

betyg-2
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Anställningsintyg och betyg

När en anställd slutar ska arbetsgivaren utfärda ett intyg eller ett betyg om arbetstagaren begär det. Här hittar du 2 mallar för anställningsintyg och betyg, samt juristen Magnus Kendels checklista för vilka beståndsdelar som bör ingå i ett intyg.

metoder-led-dig-sjalv-man-stad-utsikt
Mallar & avtal Publicerat 9 okt 2017

Mall: Anställning upphör

En anställning kan upphöra på många sätt. Här finns 4 mallar att fylla i online, för när anställning upphör på grund av egen uppsägning, pensionsavgång, avgång med hel sjukersättning eller när anställningen överges. Du får också tillgång till anvisningar för respektive typ av uppsägning.