Utvecklingsprogram för nya chefer och ledare

Här har vi samlat utvecklingsprogram för dig som är ny som chef eller leder utan en formell chefstitel – till exempel i rollen som projektledare, coach eller teamledare.

Lägg grunden till ditt personliga ledarskap med oss!

Chefakademin är Sveriges mest erfarna utbildningsleverantör med spetskompetens inom ledarskap. Sedan 1931 har vi utvecklat ledarskapsutbildningar som fokuserar på att utveckla självkännedom och ett personligt ledarskap för att leda effektivt. Vi vill skapa förutsättningar för nyblivna chefer ledare utan personalansvar att reflektera, interagera, öva och utbyta erfarenheter i ledarutbildningarna, och omsätta kunskapen direkt i sin vardag.

Våra ledarskapsutbildningar bygger på personligt ledarskap där du får analysera och utforska dina värderingar och personliga ledarstil. För att kunna leda andra människor och leda verksamheten mot nya framgångar så behöver man kunna leda sig själv. Du kan bara leda på ett sätt – ditt eget.

Vill du ha personlig rådgivning? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Hitta ditt personliga ledarskap

Vi ser till att alltid arbeta med de bästa ledarskapsexperterna och pedagogerna. Vi väljer ut utbildningsanläggningar som levererar en miljö som låter oss fokusera på personlig utveckling. Men framförallt; vi har lång efarenhet. Vi har utvecklat gedigen ledarskapsutbildning i 85 år. Ledstjärnan för våra utbildningar är att det du tar med dig från oss ska vara insikter och färdigheter som du faktiskt använder och har nytta av – i just din yrkesroll.

Vår pedagogik

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg, erfarenhet och handledare som ställer individen i fokus, skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap.

Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

När vi arrangerar ledarskapsutbildningar på distans blir en viktig ingrediens att integrera det du lärt dig i din yrkesvardag.

Inte vad men hur

Du kan läsa om ledarskap i en bok eller på nätet. Men det blir inte ditt ledarskap kopplat till just din unika situation. För att utveckla sitt personliga ledarskap krävs tid och ett forum som låter dig blicka inåt och se djupare i dig själv – att se dig själv genom andra och förstå hur du uppfattas och hur ditt beteende påverkar din omgivning. Vilken informella roll du har under ytan i en grupp. Ett villkor för att förstå sina medarbetare på riktigt är att du först förstår dig själv.

Tre beståndsdelar för ett effektivt ledarskap

Vi vågar säga att vi är unika med att kunna erbjuda ledarskapsutbildningar inom samtliga tre grunddimensioner: leda sig själv, leda andra samt leda verksamhet. Det betyder att vi kan hjälpa chefer och ledare på samtliga nivåer inom en organisation: nya chefer och ledare, erfarna chefer och verksamhetsledare.

Att leda sig själv med självinsikt och självförtroende anser vi vara grunden för ett effektivt ledarskap. Därför är det ett inslag som återkommer i samtliga utbildningar, även om man får mest av denna dimension inom utbildningarna på grundnivån, exempelvis UGL och Ny som chef. Allt vi gör syftar till att förbättra verksamheten, men inom ledarskapsutbildning behöver vi vara medvetna om beståndsdelarna.

Vi bjuder din chef på utbildning!

Allra störst effekt av din utbildning hos oss får du om din närmaste chef också är engagerad i din utveckling. Chef- och ledarforum är ett kostnadsfritt utbildningstillfälle som vänder sig speciellt till chefer vars medarbetare deltar i våra utbildningar – för att din organisation ska få så stor nytta av investeringen som möjligt!

Läs mer här
Anna Olcén, programansvarig.

Den som blir chef för första gången går i många fall från att vara en del av gruppen till att leda den. Behovet av att orientera sig i den nya rollen och att dela sina funderingar och utmaningar med någon är ofta stort.

Anna Olcén, programansvarig för Ny som chef, skriver om vanliga dilemman, men också om möjligheterna som öppnar sig, i vårt white paper här intill!

White paper: När du blir chef över kollegorna

Läs mer om den roliga och utmanande rollen som möjliggörare! Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Internatutbildningar ger dig tid att reflektera

Effekten av att spendera några heldagar i taget med en grupp främlingar är större än vad man kan tro. Vi har lite svårt att i ord beskriva varför, men mycket har att göra med de som leder våra utbildningar; det krävs fokus och lång erfarenhet för att skapa den där speciella tilliten till varandra så man vågar dela med sig av sina innersta tankar. Att komma djupare ner under ytan och nå fram till insikter som du aldrig annars skulle ha nått fram till. Vi skapar en trygg miljö där du vågar pröva nya idéer och växa i ditt personliga ledarskap.

Majoriteten av våra utbildningar är förlagda på internat med övernattning och helpension under tredagarsmoduler. Du kommer iväg från din vardag till en tid och plats som låter dig experimentera och pröva nya handlingssätt. Med hjälp av din utbildningsledare och andra deltagare kommer du att vinna nya perspektiv och insikter som du har hjälp av i den krävande ledarrollen. Ta fram ditt personliga ledarskap.

Grundläggande ledarutbildningar

Namn
Chefsnivå
Format
Plats

Klassiker! UGL – Utveckling av grupp och ledare

UGL är en klassisk utbildning alla borde gå, fylld av nyttiga insikter om gruppdynamik och om dig själv.

23 500 kr · Självledarskap, Teamutveckling

Passar de flesta

4.77

Utbildning med övernattning
5 dagar med övernattning
Göteborg, Skåne, Stockholm

Bli startklar! Ny som chef

Marknadens mest etablerade utbildning för dig som är ny som chef, eller som har upp till två års erfarenhet.

44 950 kr · Konflikthantering, Självledarskap, Teamutveckling

Nybliven chef

4.96

Utbildning med övernattning, Utbildning på dagtid, Utbildning på distans
3 + 3 dagar, 2 + 2 + 2 dagar eller 8 distanstillfällen
Distans, Göteborg, Stockholm

Projektledarprogrammet

Att lotsa projekt och tillfälliga team från start till mål kräver sin egen typ av ledarskap.

44 500 kr · Självledarskap, Teamutveckling, Projektledning

Leda utan att vara chef

Utbildning med övernattning
2 + 2 + 2 dagar med övernattning
Stockholm

Att leda utan att vara chef

Programmet för dig som leder till exempel i rollen som projektledare, gruppledare eller coach.

29 950 kr · Självledarskap, Teamutveckling

Leda utan att vara chef

4.74

Utbildning med övernattning, Utbildning på dagtid, Utbildning på distans
2 + 1/2 + 2 dagar, eller 6 distanstillfällen
Göteborg, Stockholm

Chef i produktionen

Praktisk träning för dig som är eller ska bli chef i varuproducerande verksamhet.

44 950 kr · Konflikthantering, Självledarskap

Nybliven chef

Utbildning med övernattning
3 + 3 dagar med övernattning
Stockholm

Teamledarskap i produktionen

Grundläggande utbildning för den som är eller ska bli gruppombud, arbetsledare eller liknande.

19 950 kr · Konflikthantering, Teamutveckling

Leda utan att vara chef

4.64

Utbildning med övernattning
3 dagar med övernattning
Stockholm
Se alla våra ledarskapsutbildningar

Vill du ha hjälp att hitta rätt utbildning? Kontakta våra erfarna rådgivare!