Ledarskapsutbildningar på distans

Vill du ha ett flexibelt upplägg på hemmaplan? Föredrar du att ta till dig ny kunskap successivt över tid? Flera av våra ledarskapsutbildningar finns tillgängliga på distans utan att vi tummar på kvalitén. I Chefakademins distansutbildningar flyttar vi det fysiska klassrummet online och skapar nya förutsättningar för lärande.

Gå din ledarskapsutbildning på distans

Ledarskapsutbildning på distans hjälper dig att få in lärandet i din vardag på ett flexibelt sätt.

När du går en ledarskapsutbildning med oss på distans kommer vi tillsammans med hjälp av vårt Blended Learning-upplägg se till att du blir tryggare i din nya roll och kan tillämpa dina nya kunskaper som chef och ledare i praktiken.

Våra distansutbildningar är för alla oavsett var du befinner dig i din personliga utveckling eller fysiskt. Vårt löfte till dig är att ge dig rätt förutsättningar att lyckas. Det gör vi genom Blended Learning och genom att du får:

  • fördjupa dig, träna och utöva dina nya kunskaper i praktiken
  • tid att lära genom litteratur, filmer och övningar
  • under våra träffar online kommer du få inspiration, träning, tid för reflektion och erfarenhetsutbyte med de i liknande roll som dig själv

Hur skiljer sig distansutbildning från de andra formaten?

Chefakademins distansutbildningar passar dig som:

  • Vill dela upp lärandet i mindre bitar för att ha tid att tillämpa delarna i din vardag.
  • Föredrar att inte resa bort utan kan ta del av utbildningen från din arbetsplats eller ditt hem på ett flexibelt sätt.
  • Vill ha de viktigaste verktygen för att få en bra start i en ny roll som exempelvis ledare eller chef. 
  • Är beredd på att lägga ner tid på att ta in viss kunskap på egen hand genom litteratur och filmer.

Våra ledarskapsutbildningar på distans bygger på beprövade teorier och modeller. I våra dag- och internatprogram får du ännu mer träning och övningar, liksom mer tid för reflektion och erfarenhetsutbyte. Internatprogram ökar möjligheten för större självkännedom genom att du där gör en 360-gradersmätning av ditt ledarskap. I våra fysiska möten skapas också fler informella möten med andra deltagare där du lär dig mer om dig själv och dina reaktioner. Om du föredrar att lämna jobbet och koncentrerat avsätta en samlad tid för din ledarskapsutveckling passar våra fysiska utbildningar bättre.  

Oavsett vilken variant du väljer kommer du att få ett diplom om du deltar i alla delar av våra ledarskapsprogram.

Modulernas innehåll

Du ges förutsättningar att smälta kunskapen och träningen på distansutbildning genom att innehållet delas upp i moduler. På så sätt kan du tillämpa dina nya insikter i vardagen, fördjupa kunskaper och förstärka önskat beteende.

Innehållet i våra ledarskapsutbildningar på distans handlar om tre viktiga perspektiv: att leda mig själv, andra och verksamheten.

Mer tid i din ledarskapsutbildning ger effekt

Bli effektiv genom inre fokus och reflektion. Vi vet att många har ont om tid i sin yrkesvardag och märkligt nog är det just därför som våra utbildningar ofta är lite längre än hos andra utbildningsföretag – ledarskapsutbildning på distans kan vara ett bra sätt att spara in tid som annars hade gått till resor, om du bor långt från våra utbildningsorter. Vi ser till att ha en längd på våra ledarskapsutbildningar som låter dig ta ett steg tillbaka och fördjupa dig i kunskap och insikt. Det gäller förstås även när vi utbildar på distans.

Oavsett om du väljer att gå en ledarskapsutbildning på internat, dagtid eller på distans så kommer vårt pedagogiska upplägga stötta ditt lärande.

Ledarskapsutbildningar på distans för ambitiösa yrkesmänniskor

Att distansutbilda sig i ledarskap med oss kommer utveckla ditt personliga ledarskap. Det gör vi genom att skapa en trygg miljö och ett utrymme i tiden som ger dig tid att utforska nya handlingsmöjligheter. För att utvecklas på ett kvalitativt sätt krävs det engagemang från din sida att hänge dig åt situationen och lita på att vi vet vad vi gör. Av erfarenhet vet vi att du som kommer till oss har ambitioner och ett extra engagemang i din yrkesroll. Vid en distansutbildning är det särskilt viktigt att du är engagerad, delaktig och närvarande – för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Du kommer att reflektera djupare över dig själv och din situation än du vanligtvis gör. Våra utbildare sätter dig som deltagare i fokus och ser till att du vågar ta nya steg.

Skicka din chef på utbildning

Närmsta chefen spelar en viktig roll i medarbetarens utveckling och lärande. Chef- och ledarforum är en kostnadsfri utbildning för dig som är chef till deltagare på någon av våra utbildningar. Här får du en introduktion till Chefakademins pedagogik och strategi som enligt forskning visat sig ge avsevärt större effekt för deltagare på utbildning.

Har du ingen medarbetare på utbildning hos oss men är intresserad av hur vi jobbar? Du är såklart varmt välkommen!

Personligt ledarskap – även på distans

Våra ledarskapsutbildningar, oavsett om de sker i klassrum eller digitalt på distans, bygger på personligt ledarskap där du får analysera och utforska dina värderingar och personliga ledarstil. För att kunna leda andra människor och leda verksamheten mot nya framgångar så behöver man kunna leda sig själv. Det finns bara en typ av ledarskap, och det är ditt!

Chefakademin logga C

Det här är Chefakademin

Chefakademin är Sveriges mest erfarna utbildningsleverantör med spetskompetens inom ledarskap. Sedan 1931 har vi utvecklat ledarskapsutbildningar som fokuserar på att utveckla självkännedom och ett personligt ledarskap för att leda effektivt. Vi vill skapa förutsättningar för chefer och ledare att reflektera, interagera, öva och utbyta erfarenheter i ledarutbildningarna, och omsätta kunskapen direkt i sin vardag.

Att investera i en ledarskapsutbildning tar tid i anspråk men ger desto mer tillbaka genom nya infallsvinklar och handlingsalternativ. Att kompetensutveckla ditt ledarskap med oss ger dig access till mångårig erfarenhet, ett nätverk av chefer och ledare i liknande situation och ny kunskap som inspirerar och skapar konkreta resultat.

Vill du ha personlig rådgivning? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Vårt utbildningserbjudande

Ladda ner information om hela vårt utbildningserbjudande som PDF, och ta reda på hur vi kan hjälpa dig och din organisation att utvecklas. Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vill du ha hjälp att hitta rätt utbildning? Kontakta våra erfarna rådgivare!