Chefakademin / Alla ledarskapsutbildningar / Diplomerad förändringsledare

Diplomerad förändringsledare

Många organisationer kommer att behöva göra drastiska förändringar framöver. I detta tioveckorsprogram får du verktygen att driva den anpassning som kan bli avgörande för företagets överlevnad.

Vi lever i en föränderlig värld. Vi som individer, och organisationer måste ständigt anpassa oss till och hantera förändringar. Vår förmåga att leda i förändring är idag och kommer i framtiden att vara en nyckelkompetens för företag och en förutsättning för överlevnad.

Idag misslyckas alltför många förändringsinitiativ. De uppsatta målen nås inte, ledarskapet är undermåligt, personalen upplever oro, missnöje och är trötta på de dåligt genomförda förändringsprojekten.

Nyckeln till framgång är att öka förmågan och kunskapen om att leda i förändring. Ämnet kallas Förändringsledning (eller Change Management) och handlar om att leda förändringar på ett medvetet och metodiskt sätt.

Att integrera förändringsledning i förändringsprojekt/initiativ ökar möjligheterna att nå de uppsatta målen. Det skapar motivation och engagemang bland personalen och ger ledarna den kunskapen de behöver för att leda på ett bra sätt i förändring.

Om utbildningen

Programmet innehåller en omfattande teoretisk del bestående av konkreta och användbara modeller för förändringsarbete. Vi kommer fördjupa oss i framgångsfaktorer för förändring, skapa förståelse för varför många förändringsinitiativ misslyckas.

Vi kommer även tillhandahålla en verktygslåda med konkreta övningar, färdigt workshopmaterial och metodstöd för förändring. De erfarna kursledarna kommer bidra med kompetens, erfarenhet och konkreta case från verkligheten.

Med stöd av den teoretiska delen och de konkreta verktygen kommer du som deltagare få en djup förståelse för vad som krävs för att lyckas i förändring. Du kommer även kunna driva förändringsprojekt självständigt och kunna sprida kunskapen i din egen organisation.

Frågor? Kontakta oss!

Målsättning med utbildningen

Målet med utbildningen är att uppnå:

  • Djup förståelse för teori och modeller kring förändringsledning
  • Praktisk tillämpning av metod, övningar och verktyg
  • Självständigt kunna driva olika typer av förändringsinitiativ (projekt)
  • Djup förståelse för ledarskap i förändring
Frågor? Kontakta oss!

Så är utbildningen upplagd

Utbildningen blandar självstudier, gruppsamtal och lektioner med kursledare. Genom plattformen Changeportalen tar du del av material, håller koll på dina framsteg och jobbar med uppgifter på egen hand mellan onlineträffarna.

Programmet pågår i tio veckor och inkluderar eget arbete.

Changeportalen ingår ett helt år

I avgiften ingår en årsprenumeration av WAY Changeportalen. Changeportalen är en digital support inom förändring. Vi använder portalen som lärandeplattform i programmet.

Den består både inspelade videolektioner med tillhörande övningar och en toolbox med verktyg att använda direkt i din organisations förändringsarbete.

Är du nyfiken på Changeportalen? Registrera dig här och prova på utan kostnad!

utbildare

Catrin Brodin & Johan Victor

Catrin Brodin har arbetat med förändringsarbete i 15 år. Hon har drivit små och stora förändringsprojekt i både mindre och stora globala organisationer. Hon har grundat WAY och jobbar idag med att stötta företag i förändring.

Hon är också författare till två böcker inom förändring – ”Att leda förändringar – så funkar det” och ”Strategiacceleration”. Hennes största drivkraft är att vara med och hjälpa företag bli bättre i konsten att leda i förändring.

Johan Victor har lång erfarenhet som mellanchef från ett antal olika branscher. Han har under nästan hela sin yrkesverksamma karriär varit aktiv i och kring IT-utvecklingsprojekt och de senaste 10 åren mestadels i agila miljöer.

Johan driver idag sitt egna bolag Ledarskap1 som arbetar med ledarskapsutveckling och utbildning. Johan har de senaste åren varit med och utvecklat distansutbildningskoncept för ett antal olika företag.

Frågor kring utbildningen? Vi hjälper dig!

Har du funderingar eller vill få hjälp med bokning? Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss så snart vi kan! Du är också varmt välkommen att kontakta oss på telefon 08-731 41 51.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.