Utvecklingsprogram för erfarna ledare

På denna sida finner du utvecklingsprogram speciellt framtagna för dig som har ett par års erfarenhet i ledarrollen, och som nu vill ta ditt ledarskap till nästa nivå.

Vilket blir ditt nästa steg?

Chefakademin är Sveriges mest erfarna utbildningsleverantör med spetskompetens inom ledarskap. Sedan 1931 har vi utvecklat ledarskapsutbildningar som fokuserar på att utveckla självkännedom och ett personligt ledarskap för att leda effektivt. Vi vill skapa förutsättningar för chefer och ledare att reflektera, interagera, öva och utbyta erfarenheter i ledarutbildningarna, och omsätta kunskapen direkt i sin vardag.

Att investera i en ledarskapsutbildning tar tid i anspråk men ger desto mer tillbaka genom nya infallsvinklar och handlingsalternativ. Att kompetensutveckla ditt ledarskap med oss ger dig access till mångårig erfarenhet, ett nätverk av chefer och ledare i liknande situation och ny kunskap som inspirerar och skapar konkreta resultat.

Vill du ha personlig rådgivning? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Mer tid ger effekt

Bli effektiv genom inre fokus och reflektion. Vi vet att många har ont om tid i sin yrkesvardag och märkligt nog är det just därför som våra utbildningar ofta är lite längre än hos andra utbildningsföretag. Vi ser till att ha en längd på våra ledarskapsutbildningar som låter dig ta ett steg tillbaka och fördjupa dig i kunskap och insikt. Oavsett om du väljer att gå en ledarskapsutbildning på internat, dagtid eller på distans så kommer vårt pedagogiska upplägga stötta ditt lärande.

Vår pedagogik

Med hjälp av lite längre utbildningar, internatupplägg, erfarenhet och handledare som ställer individen i fokus, skapar vi förutsättningar för att utveckla våra deltagares personliga ledarskap.

Upplevelsebaserat lärande bygger på att vi tillsammans på plats skapar situationer och diskussioner som blir grunden för vårt lärande. När vi bearbetar och reflekterar över dessa upplevelser kan vi dra lärdomar som får en djupare förankring. Våra hjärnor aktiveras på ett annat sätt än om vi bara läser en text, tittar på en film eller lyssnar på en föreläsning.

Inte vad men hur

Du kan läsa om ledarskap i en bok eller på nätet. Men det blir inte ditt ledarskap kopplat till just din unika situation. För att utveckla sitt personliga ledarskap krävs tid och ett forum som låter dig blicka inåt och se djupare i dig själv – att se dig själv genom andra och förstå hur du uppfattas och hur ditt beteende påverkar din omgivning. Vilken informella roll du har under ytan i en grupp. Ett villkor för att förstå sina medarbetare på riktigt är att du först förstår dig själv.

Tre beståndsdelar för ett effektivt ledarskap

Vi vågar säga att vi är unika med att kunna erbjuda ledarskapsutbildningar inom samtliga tre grunddimensioner: leda sig själv, leda andra samt leda verksamhet. Det betyder att vi kan hjälpa chefer och ledare på samtliga nivåer inom en organisation: nya chefer & ledare, erfarna chefer och verksamhetsledare.

Att leda sig själv med självinsikt och självförtroende anser vi vara grunden för ett effektivt ledarskap. Därför är det ett inslag som återkommer i samtliga utbildningar, även om man får mest av denna dimension inom utbildningarna på grundnivån, exempelvis UGL och Ny som chef. Allt vi gör syftar till att förbättra verksamheten, men inom ledarskapsutbildning behöver vi vara medvetna om beståndsdelarna.

Nå nästa nivå!

Mgruppens Executive MBA

Ta nästa steg som ledare genom en Executive MBA! Vi erbjuder dig ett flexibelt upplägg, väl avvägd, beprövad och forskningsbaserad kunskap med mycket tillämpning och praktisk nytta. Dina behov styr genomförandetakten och vägen till diplomering!

Läs mer här

White paper: Lönar sig ledarutveckling?

Få reda på vad forskningen säger om vad som ger bestående effekt! Ange dina uppgifter så skickar vi dokumentet per e-post.

*” anger obligatoriska fält

Namn:*
*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Internatutbildningar ger dig tid att reflektera

Effekten av att spendera tre heldagar i taget med en grupp främlingar är större än vad man kan tro. Vi har lite svårt att i ord beskriva varför, men mycket har att göra med de som leder våra utbildningar; det krävs fokus och lång erfarenhet för att skapa den där speciella tilliten till varandra så man vågar dela med sig av sina innersta tankar. Att komma djupare ner under ytan och nå fram till insikter som du aldrig annars skulle ha nått fram till. Vi skapar en trygg miljö där du vågar pröva nya idéer och växa i ditt personliga ledarskap.

Majoriteten av våra utbildningar är förlagda på internat med övernattning och helpension under tredagarsmoduler. Du kommer iväg från din vardag till en tid och plats som låter dig experimentera och pröva nya handlingssätt. Med hjälp av din utbildningsledare och andra deltagare kommer du att vinna nya perspektiv och insikter som du har hjälp av i den krävande ledarrollen. Ta fram ditt personliga ledarskap.

Utbildningar för erfarna ledare

Namn
Chefsnivå
Format
Plats

Förstärk ditt ledarskap

Utveckla din ledarskapsförmåga för att motivera och utveckla individer och grupper att nå målen.

32000 kr · Kommunikation, Konflikthantering, Leda teamet, Leda verksamhet, Motivation, Självledarskap, Teamutveckling, Verksamhetsutveckling

Erfaren ledare

4.7

Utbildning på internat
4 dagar med övernattning
Stockholm

Ny utbildning! Leda och utveckla verksamhet

Se de stora sammanhangen och bidra till den strategiska dialogen som tar verksamheten framåt.

53000 kr · Digital utveckling, Ekonomi, Leda verksamhet, Verksamhetsutveckling

Erfaren ledare

Utbildning på internat
3 + 1/2 + 3 dagar med övernattning
Stockholm

Leda andra chefer

Programmet för dig som har minst fem års chefserfarenhet och har/leder egen ledningsgrupp.

49500 kr · Beslutsfattande, Kommunikation, Leda teamet, Leda verksamhet, Motivation, Självledarskap, Teamutveckling, Verksamhetsutveckling

Chef i ledningsgrupp

4.5

Utbildning på internat
3 + 3 dagar med övernattning
Stockholm

Ledarskap för erfarna chefer

Motivera, engagera och inspirera medarbetarna! För dig som har erfarenhet av att vara chef eller ledare, men saknar en grundutbildning.

45000 kr · Kommunikation, Konflikthantering, Leda teamet, Leda verksamhet, Motivation, Självledarskap, Teamutveckling

Erfaren ledare

4.6

Utbildning på internat
3 + 3 dagar med övernattning
Stockholm

Executive Master of Leadership & Management

Utveckla ditt ledarskap, och bidra till verksamhetens utveckling på ett mer värdeskapande sätt.

122000 kr · Beslutsfattande, Leda verksamhet, Verksamhetsutveckling

Erfaren ledare

4.5

Utbildning på internat
5 x 3 dagar med övernattning
Stockholm

Executive Master of Strategy

Fördjupade kunskaper inom strategisk analys och management, för dig med gedigen erfarenhet.

99000 kr · Beslutsfattande, Digital utveckling, Leda verksamhet, Verksamhetsutveckling

Erfaren ledare

4.2

Utbildning på internat
5 x 3 dagar med övernattning
Stockholm

Executive Master of Finance

Fördjupa dina kunskaper inom finansiell ekonomi, redovisning och finansiell affärsutveckling.

99000 kr · Beslutsfattande, Ekonomi, Leda verksamhet, Verksamhetsutveckling

Erfaren ledare

4.2

Utbildning på internat
5 x 3 dagar med övernattning
Stockholm

Personligt ledarskap för erfarna ledare

Ett genomgripande ledarutvecklingsprogram på distans som stödjer fortsatt personlig utveckling för dig som är erfaren chef.

42000 kr · Kommunikation, Leda teamet, Leda verksamhet, Motivation, Självledarskap

Erfaren ledare

Utbildning på distans
16 tillfällen
Distans

Diplomerad förändringsledare

I detta tioveckorsprogram får du verktygen att driva den anpassning som kan bli avgörande för företagets överlevnad.

18995 kr · Digital utveckling, Leda teamet, Leda verksamhet, Verksamhetsutveckling

Erfaren ledare

Utbildning på distans
4 tillfällen
Distans

Klassiker! UGL – Utveckling av grupp och ledare

UGL är en klassisk utbildning alla borde gå, fylld av nyttiga insikter om gruppdynamik och om dig själv.

21300 kr · Kommunikation, Leda teamet, Motivation, Självledarskap, Teamutveckling

Passar de flesta

4.6

Utbildning på internat
5 dagar med övernattning
Göteborg, Skåne, Stockholm
Se alla våra utbildningar

Vill du ha hjälp att hitta rätt utbildning? Kontakta våra erfarna rådgivare!