Chefer och anställda oeniga om hybridjobb

Delar du och dina anställda samma syn på hur fördelningen av arbete på kontoret och annan plats ska se ut? En ny rapport från Microsoft visar att majoritet av de anställda föredrar den flexibilitet som följer med hybridarbetet men bland 50 procent av cheferna planeras det för en återgång till kontoren på heltid i takt med att covidpandemin klingar av.

Arbetsmiljö
Publicerad

Det råder oenighet mellan chefer och medarbetare om hur det nya arbetslivet med hybridarbete ska fungera i praktiken. Medan en majoritet av de anställda föredrar den flexibilitet som hybridarbetet medger, planerar 50 procent av cheferna för en återgång till kontoren på heltid i takt med att covidpandemin klingar av. Det visar en global rapport om arbetslivstrender från Microsoft där 31 000 personer i 31 länder har deltagit.  

I Sverige är andelen chefer som siktar på heltidsåtergång lägre, 32 procent, samtidigt som bara 21 procent tagit fram överenskommelser kring ett hybridupplägg och syftet med kontoret i samråd med medarbetarna. 

38 procent av svenskarna som i dag arbetar på hybrid-basis tycker att deras största utmaning är att veta när de bör jobba på plats på kontoret, och när de ska jobba hemifrån. Två tredjedelar av de svenska personalcheferna menar att de inte har tillräckligt med mandat eller resurser för att kunna påverka beslut som gynnar medarbetarna, framgår också av undersökningen. 

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden