Chefer ser en koppling mellan hybridarbete och förbättrad avkastning

Över hälften av Sveriges chefer tror att hybridarbete gör företagen mer lönsamma. Det hävdas i en ny undersökning från videokonferens-företaget Owl labs.

Arbetsmiljö
Publicerad

Företaget har genomfört en studie bland 2000 europeiska chefer, och det visar sig att 65 av de svenska cheferna ser en koppling mellan hybridarbete och förbättrad avkastning för verksamheten.

”För många företag är fem dagar i veckan på kontoret historia”, kommenterar vd:n Frank Weishaupt i ett pressmeddelande och fortsätter:

Chefer måste tänka till för att undvika utbrändhet och hitta nya sätt att upprätthålla balansen mellan jobb och fritid för att hålla arbetarna nöjda. Att erbjuda robusta policyer för hybrid- och distansarbete, flexibla scheman med kärntimmar, fyra dagars arbetsveckor eller förmåner som sabbatsår kommer att vara avgörande för att stödja de anställdas välbefinnande.”

Enligt undersökningen är 96 procent av de svenska cheferna positiva till att utforska nya ”progressiva” arbetssätt efter pandemin, som att införa en arbeta hemifrån-policy och så kallade kärntimmar, alltså flextid med förutbestämda tider då de anställda förväntas vara på plats.

Metaverse, den omtalade virtuella värld där människor kan ägna sig åt inte minst arbete, kan enligt Weishaupt ligga närmare i tiden än vad många nog föreställer sig:

”Även om Mark Zuckerbergs demo av metaverse kanske kändes mer som ett spel, är metaverse ingen gimmick! Dessutom tyder vår egen forskning på att nästan hälften av de anställda är angelägna om att deras arbete ska anta metaverse inom en snar framtid, där 54 procent är positiva till att metaverse på kontoret skulle förbättra hybridarbetet”, säger han.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden