cocah
Foto: New old stock

Bli din egen coach i sju steg

Är det ens möjligt att bli sin egen coach? Ja – till viss del, menar coachen Susan Bernstein som ger sju tips i Fast Company för hur du kan leda dig själv.

Definiera klyftan: Var är du jämfört med var du vill vara? Sätt upp specifika mål du vill uppnå – nyckelordet här är specifik, då kan du lättare identifiera vad du behöver göra för att nå dit.

För dagbok: Genom att kartlägga din vardag kan du också se hur långt du ha kommit. Beskriver du känslor och handlingar detaljerat kan du analysera dem i efterhand då du fått lite perspektiv – och på så sätt sortera komplicerade känslor och se när du gjort rätt och fel.

Läs också: ”Investera i tid med dina medarbetare” – Petter Stordalens krönika

Känn igen ditt fokus: Vill du vinna något eller är du rädd att förlora något? Att känna din drivkraft är viktigt när det gäller att förstå dina handlingar och motivera dig själv till att at olika steg.

Vem rapporterar du till? Om du väljer att inte ha en coach kan det vara en idé att ha någon annan som du stämmer av med regelbundet. En kompis, en kollega eller kanske en mentor?

Få feedback: Även här kan en mentor fungera för att guida dig och hitta den bästa lösningen för dig när det gäller problem och utmaningar du kan stöta på. En bra riktlinje att gå efter är att det ska vara någon som främst bryr sig om din utveckling – inte att mata ditt ego.

Introspektion: Tänk igenom vad som motiverat dig att utföra olika handlingar – och om handlingen gagnar ditt långsiktiga syfte. Här kan dagboken från punkt 3 spela en viktig roll.

Anpassa dig längs vägen: Allt eftersom du blir mer medveten kring dina handlingar kommer du upptäcka vad som fungerar och inte. Kom ihåg: Det är okej att byta arbetssätt på vägen.

Läs också: Så får du bästa lönen

Relaterade artiklar

stressaminte
Hälsa

Hetaste jobblöftet: Stressa mindre

När svenskarna får ge ett löfte inför sitt jobbår hamnar ”stressa mindre” i topp. Det visar en färsk undersökning som Kantar Sifo har gjort.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.
jobbeli
Hälsa

Dränkt i jobb? 5 råd för hur du ska agera

Jobbhögen växer, mötena kallar och att göra-listan tycks aldrig ta slut. Ibland är det lätt att känna sig överväldigad av allt man har att göra. 
gladsommar
Hälsa

9 artiklar du som chef borde läsa i sommar

Här är utvalda lästips som passar extra bra att läsa i solstolen. Glad sommar önskar vi på Chef!

fejka
Hälsa

6 tips: Så undviker du fällan av fejkad produktivitet

Hur behåller man fokus och når resultat när 3,3 år av ens liv går åt till att svara på mejl? Jocelyn K Glei, författare till boken Unsubscribe, delar med sig av sina bästa tips för att komma bort från den fejkade produktiviteten.
temp
Arbetsmiljö

Så blir chefen en friskfaktor

Tjänstemän blir allt nöjdare med jobbet, men också sjukare. Det visar TCO:s nya rapport Friskt jobbat – allt att vinna. Gott ledarskap omnämns som särskilt viktig för att förebygga ohälsa. Här är åtta punkter som karaktäriserar det.
Viktoria Lindhé på &frankly berättar om frågorna som ger varningar om farlig stress. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 frågor som kan vända jobbstressen

En av tre har ingen ork kvar för att göra något alls efter jobbet. Något som chefen ofta inte vet om. En ”välmåendepuls” med några snabba frågor gör det enklare att få koll – och agera i tid.
bocker-3
Hälsa

Boktips: Hitta meningen med chefsjobbet

”Tillfredsställande svar på frågan om vad som är meningen med chefslivet.” Bokredaktör Fredrik Emdén tipsar om tre nyutkomna ledarskapsböcker.