”Jag uppmuntrar med en ’kick-ass-ninja’”

Hållbarhet
Text: Redaktionen
Publicerad

Chefgalan den 12 mars i år utsågs årets bästa chefer. I varje priskategori tävlade tre chefer mot varandra.
Här ger andra- och tredjepristagarna i kategorierna Årets framtidschef och Årets ung chef sina bästa ledarskapstips:

Christina Barnden, finalist Årets framtidschef och konsultchef, HiQ – hur har du lyckats så bra?
”Jag är lyhörd, snabb i min kommunikation och ser till att lära mig så mycket som möjligt om mina medarbetare, vilka mål de har och vilka de är även utanför jobbet. Med yngre konsulter kommunicerar jag ofta via sms och Skype när de är ute på uppdrag, och skickar gärna en uppskattande ”kick-ass-ninja” på Skype. Jag är trygg med vem jag är som chef och eftersom jag är väldigt glad och energisk som person möter jag ibland skepsis – av vissa som har en stelbent bild av hur en chef ska vara – men jag har bevisat vad jag går för och jag vågar vara mig själv”.

Liza Jonson, finalist Årets unga chef och vd SPP Fonder – var hämtar du energi?
”Jag är stolt över mitt arbete, mina kolleger och det vi har åstadkommit. Det finns en väldig kraft i den känslan. Vi jobbar mycket med kundvänlighet, hållbarhet och transparens. Det gör det roligt att representera företaget och lätt att hitta energi. Jag är bra på att släppa jobbet helt emellanåt och komma ut i skärgården. Jag badar i havet året runt.”
 

 

Emad Zand, finalist Årets unga chef och vd Avesina Hörsel – hur gör du när anställer medarbetare?
”Jag rekryterar till en karriär, aldrig till en tjänst. När jag träffar en kandidat tänker jag: ’Var kan den här personen vara om fem år? Vilka roller behöver hon eller han ha i företaget på vägen dit, för att förbereda sig för positionen?’ Jag investerar i dig, brukar jag säga. Unga vill vara med på en karriärresa och den ansvarar jag för att skapa.”

 

Fredrik Andersson, finalist Årets framtidschef och förvaltare, Försvarsmakten – hur motiverar du utan att ge order?
”Det är jätteviktigt att vara en föregångsman – jag måste själv utföra det som jag kräver av andra, alltifrån att delta på en övning till att vara med på morgonfysträningen. Att vara närvarande och tillgänglig, att se och förstå deras arbete, är en nyckel till bra ledarskap i mina ögon. Det gäller också att vara väldigt tydlig med vad jag vill och vilka förväntningar jag har på medarbetarna.”

 

 

Läs mer: Allt om Chefgalan 2014 

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.