framtid

Sara Berglund, Semcon, är Årets Framtidschef 2014

ÖB Sverker Göranson mörkade vinnaren när han på Chefgalans scen läste upp motiveringen för Årets framtidschef genom att kalla vederbörande för ”hen”. Hen visade sig vara en hon.

När Sara Berglund sedan klev upp på scenen och möttes av påståendet ”det måste vara häftigt att vara framtidschef” svarade hon: ”Jag blev just det, så jag vet inte riktigt.”

När hon pratade om sina inspirationskällor med programledaren Zanyar Adami lyfte hon fram sin pappa – och sin bakgrund som volleybollspelare.

”Varje person är viktigt på planen. Man klara sig inte utan varandra”, sade hon.

Här är en längre intervju med Sara Berglund från tidningen Chef nr 3 2014:

Du fick som chef börja med att ”tala tillbaka” tre medarbetare som sagt upp sig?
”Ja, enheten hade haft en turbulent tid med flera chefsbyten och hög personalomsättning. Att få konsulterna att stanna handlade om att klargöra målen och förväntningarna såväl på oss som arbetsgivare och mig som chef som på medarbetarna.

I dag har jag rekryterat ytterligare tolv konsulter och det är en helt annan stämning på enheten. Den viktigaste delen har varit att göra de anställda delaktiga i utvecklingen, det gör hela skillnaden.”

Hur är du som chef?
”Jag ställer alltid mycket frågor. En extra fråga kan vara nyckeln till att förstå varför ett projekt gått otroligt bra eller varför något gått snett, och vad vi kan lära oss av det. Mina medarbetare vet att saker inte alltid går som man tänkt – det gäller även mig – och att det är okej att misslyckas. Jag är också väldigt tydlig mot nya medarbetare och säger: de tre första månaderna ser alla dig som ny, så passa på att ställa en massa ’dumma’ frågor.”

Vad är roligast med ledarskapet?
”Att få människor att våga mer än de tänkt. Det är mitt jobb att se vad de behöver för att våga ta sig an saker som upplevs som för svåra, att avdramatisera och stötta. Ibland kan det också handla om att få medarbetare att våga säga till när de vill ”ta baksätet” en period, till exempel som nyblivna föräldrar. Det är helt okej att inte ständigt vilja utvecklas eller ta mer ansvar. Jobbet är inte hela livet, hur roligt det än må vara.”

Vad har du för knep i vardagen?
”Det är frestande att säga ja till allt som kommer i ens väg, och att vilja vara alla till lags. Jag jobbar med ”topp 3” när det gäller prioritet, vad ska vara mitt och avdelningens fokus? Jag säger fortfarande oftast ja, men med olika tidsperspektiv. Allt behöver inte göras på en gång.”

Text: Malin Sund

 

Se en intervju med Sara Berglund:

 

Relaterade artiklar

Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur.