ungchef

Emma Claesson, SSAB, är Årets unga chef 2014

Det har varit tufft för SSAB med varsel och sänkta löner. Trots det har Emma Claesson med en ny ledarstil lyckats förändra på ett modigt, modernt och medmänskligt sätt.

Emma Claesson tog emot priset av socialborgarrådet Anna König Jerlmyr och föreläsaren Lars Gustafsson på Chefgalans scen.

”Du har sagt att du utövar ett intuitivt ledarskap, kände du på dig det här?”, frågade programledaren Zanyar Adami när applåderna hade tystnat.

”Nej, det gjorde jag inte. Det var så tuff konkurrens.”

Du jobbar med mjuka frågor i en hård stålbransch. Hur får du ihop den polariteten?
”Det är nog just det som är  nyckeln till framgång. Att med ödmjukhet driva förändring tillsammans med medarbetare i den här branschen som är traditionstyngd. Att ta tillvara den unika kulturen och den lojalitet och engagemang som finns, men ändå våga fatta tuffa beslut.

Emma Claesson berättar mer om sitt ledarskap i en intervju i Chef nr 3 2014:

Hur har du lyckats leda så bra genom stora förändringar?
”Att förändra och förnya företaget har varit en stor utmaning – en svår balansakt. Det har krävts både mod och envishet att utmana gamla sanningar i en traditionsstyrd bransch och samtidigt finkänslighet att tillvarata allt det unika som finns i brukskulturen. Medarbetarna har fått vara med om tuffa åtgärder, och mycket oro.

Jag har fokuserat på att få alla att känna sig involverade och att visa att deras bidrag är viktigt. Det gäller att hitta sina eldsjälar och bygga vidare på dem. Att skapa en förlåtande kultur, där det är okej att testa något nytt och misslyckas, har också varit viktigt.”

Hur är du som chef?
”Jag är prestigelös, lyssnande och bra på att fånga upp signaler, och extremt envis. Jag frågar ständigt efter feedback från medarbetare – hur funkade mötet, hur kan en rutin bli bättre? Dessutom försöker jag alltid att vara så öppen, rak och ärlig som möjligt.

Jag har fått höra att jag står för ett otraditionellt och intuitivt ledarskap, historiskt sett otypiskt för vår bransch.”

Vad har varit roligast under året?
”Att kunna tända den där gnistan och få människor att känna sig sedda och viktiga. Att se när medarbetare lyfter, och se resultatet som kommer med det. Det ger en extrem stolthet.”

Text: Malin Sund

Se en intervju med Emma Claesson:

 

Relaterade artiklar

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

intro_degreed
Annonssamarbete Chef + Degreed

Synliggör det dolda lärandet på jobbet

Mängder av lärande på jobbet sker i det dolda. Gamla synsätt står i vägen för att ta tillvara kompetens.
”Framtiden bryr sig inte om hur du blev expert på något – bara att du blev det”, konstaterar Dan Tesnjak på Degreed.

osto%cc%88rd-1
 

Vårda din viktigaste resurs - ditt fokus

Det är inte du eller din dåliga självdisciplin som gör att du inte alltid lyckas med det du tänkt göra. Det är dina strategier och din miljö som behöver förändras. Lär dig att tänka och agera för att skapa en ostörd bubbla för fokuserat arbete.

I nya boken Ostörd – Principer för en skärpt arbetsdag visar forskaren Gisela Bäcklander hur du kan göra. Hon har forskat på självledarskap och anser att det inte hjälper att förändra oss själva och skärpa till oss när vi inte kan fokusera eller får saker gjorda. Det är smartare att ha olika strategier som minskar belastningen för dina kognitiva resurser och ditt arbetsminne. Ledarcoachen Maria Gerlofson sammanfattar Ostörd i senaste Chefboken.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB
 

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.