Hela listan: Unga ledare 2023

Unga ledare 2023 De är inte framtidens ledare. De är här och nu. På listan Unga ledare 2023 finns 16 personer under 35 år som redan är i sin fulla kraft, i olika formella eller informella ledarroller, som driver idéer och resultat. Och som gör skillnad på riktigt.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Fr.v: Lamin Sanneh, Elias Fjellander, Liza Erikson, Clara Lidman, Fanny Widman, Julius Kramer. Unga ledare 2023. Foto: Samuel Unéus

16 kända och okända unga ledare i åldern 18–34 år har handplockats till listan Unga ledare 2023 som tidningen Chef tagit fram tillsammans med Raoul Wallenberg Academy.

De har alla visat prov på ledartalang, ett affärsmässigt resultat och/eller idémässigt engagemang. De är drivna, värderingsstyrda och verkar för ett bättre samhälle.

Calle Fleur. Foto: Oskar Omne

”Vi har i åratal kunnat läsa om att unga inte vill ta ansvar, inte vill bli chefer. Det är nonsens. Det finns så många genuina, värderingsdrivna unga ledare där ute, som inte väntar snällt på sin tur utan går sina egna vägar och tar för sig, utanför de traditionella hierarkierna om det behövs. Det är den här listan ett bevis på – och det är superinspirerande, tycker jag!”, säger Chefs chefredaktör Calle Fleur och tillägger:

”Det är så klart också något som alla organisationer behöver förhålla sig till för att inte bli förbisprungna, eller riskera att missa talangerna helt.”

Några av namnen på listan har du säkert redan hört talas om. Andra har hittills verkat lite mer i det dolda men kommer att låta tala om sig framöver.

Anna Urombi. Foto: Raoul Wallenberg Academy

”Vi har så lätt att slänga oss med uttryck som ’unga – morgondagens eller framtidens ledare”, säger Anna Urombi, generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy.

I deras arbete kommer de dagligen i kontakt med unga personer som leder sig själva, andra i organisationer eller hela communities. Både i det digitala och det fysiska rummet, menar Anna Urombi:

”Unga ledare har en inneboende kraft som samhället bör ta mycket mer seriöst än att avfärda dem till framtiden eller morgondagen. Den här listan lyfter fram några av alla tiotusentals unga ledare och listan bör vara ett lika självklart inslag i medie-Sverige som Årets chef eller Årets entreprenör.”

Unga ledare 2023

så gjorde vi urvalet

  • Chefs redaktion har bevakat ledarskapsfrågor i över 25 år och Chefakademin upskillar dagens och morgondagens ledare genom chefs- och ledarskapsutveckling.
  • Raoul Wallenberg Academy stärker unga att stå upp för mänskliga rättigheter och agera med civilkurage, utifrån Raoul Wallenbergs gärning och ledarskap. Bland annat arrangerar man ett ledarskapsprogram för ungdomar.
  • Inför utmaningen att tillsammans lista unga ledare satte vi oss först ner med våra respektive team för att sondera en lång rad namn. Därefter träffades vi flera gånger och fortsatte diskussionerna och gjorde research.
  • Tillsammans satte vi upp kriterierna: Unga ledare som på ett eller annat sätt redan i dag visat prov på ledartalang genom affärsmässiga resultat och/eller ideellt engagemang. De leder verksamheter eller idéer. De är formella eller informella ledare här och nu, inte bara ”någon gång i framtiden”.
  • Resultatet blev dessa 16 personer under 35 år.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden