Här erbjuds de anställda kostnadsfri terapi

Bauhaus erbjuder alla sina anställda en kostnadsfri och helt anonym digital psykologtjänst. De stod därför rustade när behovet ökade i samband med kriget i Ukraina. 

Hälsa
Publicerad

”Det är viktigt att starten på arbetslivet blir bra. Det är många ungdomar som har sitt första jobb på Bauhaus.” 

Det säger Kristina Rosenius, hr-specialist, som tagit initiativ till att Bauhaus kompletterat sin företagshälsovård med en digital psykologtjänst. 

”Den psykiska ohälsan ökar, speciellt bland de yngre. Stigmat är fortfarande stort. För att nå företagshälsovården måste man gå via sin chef men många vill inte blotta sig på det sättet. De tror kanske att det kan försämra deras karriärmöjligheter. Därför ville vi erbjuda en 100 procent anonym och kostnadsfri tjänst för att få de som behöver att våga kliva över tröskeln.” 

Bauhaus, som arbetar med hälsofrågan i ett stort perspektiv, både fysiskt och psykiskt, såg en begränsning i att företagshälsovården bara ägnar sig åt arbetsrelaterad ohälsa. 

”Vi kände att människan är större än så. Mår man dåligt hänger det ofta ihop med det privata. Här finns inga begränsningar. Går du igenom en skilsmässa kan du ändå utnyttja vår tjänst”, säger Kristina Rosenius som är övertygad om att företaget som helhet kommer att få mindre sjukskrivningar och rehabiliteringar på det här sättet. 

”Vi såg direkt en ökning av samtal under kriget i Ukraina. Våra chefer är duktiga på att informera om tjänsten. Och bara känslan av att den finns för de som vill är viktig. Jag tycker att långt fler företag borde ta rygg på detta.” 

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden