Bli din egen coach i sju steg

Hälsa
Publicerad
Foto: New old stock

Är det ens möjligt att bli sin egen coach? Ja – till viss del, menar coachen Susan Bernstein som ger sju tips i Fast Company för hur du kan leda dig själv.

Definiera klyftan: Var är du jämfört med var du vill vara? Sätt upp specifika mål du vill uppnå – nyckelordet här är specifik, då kan du lättare identifiera vad du behöver göra för att nå dit.

För dagbok: Genom att kartlägga din vardag kan du också se hur långt du ha kommit. Beskriver du känslor och handlingar detaljerat kan du analysera dem i efterhand då du fått lite perspektiv – och på så sätt sortera komplicerade känslor och se när du gjort rätt och fel.

Läs också: ”Investera i tid med dina medarbetare” – Petter Stordalens krönika

Känn igen ditt fokus: Vill du vinna något eller är du rädd att förlora något? Att känna din drivkraft är viktigt när det gäller att förstå dina handlingar och motivera dig själv till att at olika steg.

Vem rapporterar du till? Om du väljer att inte ha en coach kan det vara en idé att ha någon annan som du stämmer av med regelbundet. En kompis, en kollega eller kanske en mentor?

Få feedback: Även här kan en mentor fungera för att guida dig och hitta den bästa lösningen för dig när det gäller problem och utmaningar du kan stöta på. En bra riktlinje att gå efter är att det ska vara någon som främst bryr sig om din utveckling – inte att mata ditt ego.

Introspektion: Tänk igenom vad som motiverat dig att utföra olika handlingar – och om handlingen gagnar ditt långsiktiga syfte. Här kan dagboken från punkt 3 spela en viktig roll.

Anpassa dig längs vägen: Allt eftersom du blir mer medveten kring dina handlingar kommer du upptäcka vad som fungerar och inte. Kom ihåg: Det är okej att byta arbetssätt på vägen.

Läs också: Så får du bästa lönen

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.