Är detta framtidens träning?

Hälsa
Publicerad
Alexandra Pascalidou och Cissi Elwin testar EMS-träning. Foto: Karina Ljungdahl

Den nya träningsformen EMS (elektronisk muskulär stimulering) prickar skärningspunkten mellan hälsohets och tidsjakt.

Det framstår onekligen som den perfekta träningsformen för stressade chefer.

Iklädd en specialdräkt dit elektroder är kopplade låter man maskinen göra halva jobbet. Träningen sägs vara 18 gånger mer effektiv än vanlig fitnessträning, men träna måste man och rejält svettigt är det.

Läs också: Därför funkar det att boosta sig i skogen

”Med hjälp av elektroderna kommer man åt småmuskler som man knappt annars kommer åt. Jag svettas floder, det har verkligen effekt och är superkul. Men det kräver assistans från en personlig tränare och det kostar en slant”, säger Chefs chefredaktör Cissi Elwin som testtränat tillsammans med Alexandra Pascalidou.

”20 minuter motsvarar två timmar intensiv styrketräning med hjälp av en PT.  I skenet av det är EMS både kostnads- och tidseffektivt. Du får ut mycket mer än vid vanlig träning, säger Astrid Schubert.

Hon driver Speedgym som är ett av de två ställen som EMS hittills finns på i Sverige. Kostnaden är 600 kr/gång eller 270 kr vid köp av ett årskort med 48 pass.

Läs också Cissi Elwins krönika: Styrka handlar mer om insidan

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden