Anders Tegnell: ”Fortsätt jobba hemma i höst”

Många har talat om att komma tillbaka till kontoret under hösten. På en extrainkallad presskonferens på torsdagen uppmanar dock statsepidemiolog Anders Tegnell de som kan att fortsätta jobba hemma – men öppnar också upp för en återgång i skift.

Ledarskap
Publicerad

Vad

Folkhälsomyndighetens direktiv om fortsatt distansarbete samt förslag på successiv återgång och rullande kontorsscheman

Nytta

Hur tänka som chef vid återgång till jobb.
Kvinna som jobbar hemifrån samt bild på statsepidemiolog Anders Tegnell (collage)

Många har hoppats på att komma tillbaka till kontoren i höst, och flera företag har gått ut med att de har en plan för en återgång. Nu betonar dock Folkhälsomyndigheten att rekommendationen om fortsatt hemmajobb ligger fast.

Trots att kurvorna just nu pekar åt rätt håll – ”snabbare än nog någon av oss vågat hoppas” – varnar både Tegnell och socialminister Lena Hallengren (S) på presskonferensen för att smittspridningen kan blossa upp igen, och att vi gemensamt måste hålla i det nuvarande läget. På presskonferensen lyftes framför allt nya riktlinjer inom kollektivtrafiken och fortsatt arbete på distans för den som kan.

”Vi har hela tiden varit inriktade på hållbara rekommendationer. I det ligger bland annat att vi nu kommer att fortsätta rekommendera att man under hösten om möjligt jobbar hemma” säger Anders Tegnell.

De som verkligen måste åka till jobbet ska kunna göra det utan risk för smitta i kollektivtrafiken, tillägger Tegnell. Finns det andra möjligheter än kollektivtrafiken så använd dem så mycket som möjligt.

Arbetsgivare måste tänka på det faktum att stanna hemma under långa perioder kan innebära negativa konsekvenser för anställda, exempelvis psykisk ohälsa, och behöver fundera över det.

”Att jobba hemma under långa tider och vara så socialt isolerad som man faktiskt blir kan ha effekter på det psykiska välbefinnandet.”

Tegnell öppnar därför upp för en viss återgång till kontoren, exempelvis att gå tillbaka i skift:

”Arbetsgivare måste fundera över hur man lägger upp det. Det är inte så att alla personer behöver vara hemma hela tiden. Man kan tänka lite innovativt här med exempelvis skiftgång, som håller nere både resandet och närvaron på arbetsplatsen men ändå ser till att alla kan vara på arbetet ibland.”

När tror då Folkhälsomyndigheten att vi kan komma tillbaka till kontoren igen?

”Det är svårt att veta, jag tror inte vi behöver komma så långt som att det ska finnas ett vaccin nödvändigtvis. Jag tror att det kommer att bli en successiv övergång. Det finns en del signaler om att ett antal arbetsplatser kommer jobba mer på distans nu. Det är en spännande fråga, kommer vi någonsin gå tillbaka till ett samhälle som det såg ut innan covid-19? Vi får se hur framtiden utvecklas”, säger Tegnell.

Ett företag som långsamt börjat återgå till kontoret i skift är Folksam, enligt en artikel i DN. Med ett rullande schema som byts varannan vecka har personalen tilldelats olika färger för att hålla reda på när de får vara på plats.

”Maximalt hälften får vara på plats samtidigt, och inte samma kompetens på samma gång. Färgerna var vårt sätt att göra det tydligt på”, säger Fortums kommunikationschef Per-Oscar Hedman till DN.

Att vara på kontoret är dock frivilligt, och den som vill kan fortsätta jobba hemifrån. Beslutet fattas enskilt mellan chef och medarbetare för att ingen ska känna sig påverkad grupptryck.

Andra företag har gått ut med att distansarbetet kommer att fortsätta länge till. Google meddelade för några dagar sedan att de kommer att låta medarbetarna vara hemma åtminstone till juli 2020, Twitter har tidigare sagt att de som vill kommer att få arbeta hemma ”för evigt”, och Facebook tror att hälften av de anställda kommer att jobba på distans de närmaste 5 till 10 åren.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden