Amanda Lundeteg: ”Hennes fråga chockade mig”

Amanda Lundeteg, vd på Allbright, gick från att vara praktikant till vd på ett år. Stödet från en kvinnlig chef gjorde hela skillnaden.

Motivation
Text: Redaktionen
Publicerad
Amanda Lundeteg och Michaëla Berglund (collage)

Berätta om en kvinnlig chef som har varit viktig för dig i din karriär.
”Känns smörigt att lyfta sin nuvarande chef, men faktum är att min nuvarande styrelseordförande, Michaëla Berglund, har varit helt avgörande för min karriär. Hon såg potential i mig som praktikant och vågade pusha för att jag skulle bli vd. En osedvanligt skarp rekryterare helt enkelt, som ser kapacitet hos människor även om de avviker från den givna karriärsnormen.”

Vilka var de viktigaste råd hon gav dig?
”Tre råd som jag har haft stor nytta av är: 1. Lyssna in människors tankar, synpunkter och åsikter, men fatta ett beslut som du kan stå för. 2. Försök inte göra allt, våga välj vissa
aktiviteter. 3. Chilla, ta en vargtass!”

Minns du någon särskild situation där hon gjorde intryck på dig?
”Under ett lönesamtal för några år sedan chockade hon mig med en oväntad fråga. Jag la fram mitt löneanspråk varpå Michaëla svarar: ’Blir du väldigt ledsen om du får en högre lön?’. Sedan dess har jag vetat att hon tänker på såväl mitt bästa som AllBrights bästa.”

Vad skulle du vilja säga för att tacka henne? 
”Tack Michaëla för att du vågade satsa på den där gröna praktikanten. Och tack för att du sa: ’Du kommer kunna gå hur långt som helst’. Även om det var överdrivet så gav det mig tilltro till mig själv när jag behövde det som mest. Och framförallt, tack för att du har varit och är så mycket mer än en chef.”

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden