anstallaldre

3 anledningar: Därför ska du anställa äldre

Här är tre anledningar till varför du som chef inte bör glömma bort äldre erfarna personer när du rekryterar.

Världens befolkning blir allt äldre. 2050 kommer 17 procent att vara över 65 år, jämfört med 4,9 procent år 1960. En utveckling som inte minst kommer att påverka arbetslivet.

Men samtidigt talas det alltmer om åldersdiskriminering, vilket Chef flera gånger de senaste åren skrivit om. En rapport i höstas visade till exempel att kvinnor över 50 ratas på arbetsmarknaden och stagnerar i sin lön, och Chefs egen undersökning från förra året visar att var tredje chef har drabbats av åldersdiskriminering i arbetslivet. Vanligast är att missgynnas vid rekrytering.

Men det finns också goda exempel på personer som lyckats byta bana och håller blomstrande karriärer vid liv även i högre ålder. En är entreprenören Lena Apler, som trots lång och framgångsrik karriär valt att inte slå sig till rop – en annan reklamaren Svante Nybyggars, som bytte både livsstil och yrke efter 60. Trots att den bästa åldern för en omstart av karriären verkar vara 45 år.

lenaapler1

Läs också: Lena Apler: ”Nöj dig inte med att bli utesluten”

Flera studier visar dessutom på fördelarna med en större andel äldre på arbetsmarknaden, skriver BBC Worklife. Här är tre anledningar till varför man som rekryterande chef inte ska vara rädd för att anställa äldre:

1. Äldre är inte mindre produktiva än yngre: Tvärtemot uppfattningen att äldre skulle arbeta långsammare och mindre produktivt än yngre föreslår vetenskapen alternativa synsätt (som dock kräver mer forskning för att säkerställas):

  • När äldre arbetskraft lämnar arbetslivet görs plats för yngre, som inte alltid är de mest produktiva.
  • De mest produktiva medborgarna brukar vara rikare och bättre på att planera för sin pension. När dessa slutar jobba lämnas de mindre produktiva kvar.

 

svantetopp

Läs också: Svante, 67, fick en ny karriär – som influencer

2. Äldre och yngre kompletterar varandra: Det är välkänt att team som präglas av mångfald, åldersmässig och annan, är mer produktiva – och innovativa. Förutom fördelarna med diversifierade grupper av medarbetare finns även forskning som pekar på arbetsmiljömässiga fördelar – att man helt enkelt trivs bättre bland kollegor i alla åldrar.

3. Mycket lär hända politiskt – och händer redan i andra länder: Här i Sverige röstade riksdagen nyss igenom ett förslag om höjd pensionsålder. I Japan, där arbetskraften redan idag består av 12,9 procent pensionärer, har premiärminister Shinzo Abe har omtalats för ”Abenomics”, ett samlingsnamn på reformer som gör det möjligt att jobba mer i högre ålder. Och i Tyskland, där antalet invånare i ’normalt’ arbetsför ålder kommer att krympa 10 procent fram till år 2040, finns redan ett program som riktar sig till 50-plussare för att uppmuntra dem att jobba längre. Två åtgärder är ekonomiskt stöd till arbetsgivare som anställer äldre och tvåvägs-mentorskap mellan arbetslösa från olika generationer med syftet att de ska lära sig av varandra.

nytta

Läs också: 3 tips: Så får du ett karriärlyft – efter 40

Relaterade artiklar

Elin Kebert
Rekrytering

Tipsen du behöver för en bättre rekrytering

Vill du får bättre bättre snurr på rekryteringen? Här delar Elin Kebert, kompetensexpert på Byggföretagen, sina tips på vad enskilda chefer och företag kan göra här och nu.

Psykologen Agnes Mellstrand samt bild på nöjda medarbetare.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 saker alla chefer borde göra – innan stressen blir farlig

Åtta av tio upplever hög stress på jobbet, men all stress är inte dålig. Så vad kan du som chef göra för att medarbetarna (och du själv) ska slippa brytas ner av negativ stress? Här får du psykologens bästa råd.
Kandidater som väntar på att kallas in till intervju
Rekrytering

Tester inte alltid bäst – forskare oense om nyttan

Bättre än cv och intervju – eller rena tramset? Ordet ”personlighetstest” ger hundratusentals träffar på nätet. Men hur väl de går att lita på vid rekrytering är omtvistat.

Chef som sitter i ett digitalt möte med ett CV framför sig
Rekrytering

Digital jobbintervju inte populärt

För dig som chef kan det vara tidseffektivt att boka in en anställningsintervju digitalt men den arbetssökande vill kunna göra en bedömning med alla sina sinnen. Enligt Manpower Work Life är det färre än var tionde svensk, bara 8 procent, som skulle föredra en digital arbetsintervju.

tipspengarwebb
Rekrytering

Arbetsplatsen ger 20 000 till den som tipsar om en ny kollega

Hitachi Energy i Ludvika tar till udda grepp i jakten på ny kompetens: 20 000 kronor för varje tips som leder till anställning.

Geraldine von Celsing och Carolina Wikström.
Rekrytering

Spetskompetens ger pricksäkra rekryteringar

Nu får cheferna på Sveriges Radio bättre stöd när de anställer nya medarbetare. En ny rekryteringsavdelning skärper pricksäkerheten och bidrar till vidgade perspektiv. ”Vi kommer in med ny spetskompetens”, säger Geraldine von Celsing som leder den nya avdelningen.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Pernilla Andersson sitter i en fåtölj.
Rekrytering

Så blir tester en väg tillbaka till jobb

Kan man lita på personlighetstester? Sjuhärads samordningsförbund ser dem inte som någon absolut sanning, men som ett underlag vid rehabilitering av människor långt från arbetsmarknaden. Med lyckat resultat: ”Att ett personlighetstest kan vara en så viktig pusselbit är fantastiskt”, säger biträdande förbundschef Pernilla Andersson.