ide-2

Erfarenhet vinner: Bästa läget för nystart av karriären efter 45

40+ och trött på dina invanda rutiner? Då kan det vara dags att byta bana – det är inte för sent. En studie visar att de mest framgångsrika entreprenörerna är i snitt 45 år när de startar sin verksamhet.

Som Chef tidigare rapporterat har var tredje chef upplevt åldersdiskriminering på arbetsmarknaden. Redan efter 40 års ålder upplever många att erbjudandena blir färre, och särskilt svårt att få komma på intervju har kvinnor över 50 år. Är det då bara att vänja sig vid tanken på att bli vid sin läst fram till pensionen? Tvärtom, visar en amerikansk studie.

Börsvinnande unga techentreprenörer hyllas gärna i media, och ibland framstår ungdom som en framgångsfaktor i sig. Och visst kan yngre personer ha fördelar genom att till exempel vara hemmastadda i tekniken redan från barnsben, och ha möjligheten att sätta karriär före familj. Men för att nå succé behövs både storslagna idéer och kunskapen att förverkliga dem – något som visat sig finnas hos de medelålders snarare än hos de nyutexaminerade.

Benjamin Jones, professor i affärsstrategi vid Northwestern-universitetets Kellogg School of Management, har forskat kring affärsmässig framgång ur ett åldersperspektiv. I en studie från förra året har han tillsammans med forskare från MIT och den amerikanska myndigheten för folkräkning jämfört siffror från 2,7 miljoner startup-företag, och vid vilken ålder deras grundare satte igång verksamheten.

graffe-2

Läs också: Chef och passé – redan vid 43 år

Det överraskande resultatet är att de startups med snabbast tillväxt har en grundare som är i snitt 45 år gammal. Det verkar dessutom som att ju längre erfarenhet man har av ledarskap, problemlösning och affärsmässighet, desto bättre odds för att lyckas med sitt nystartade företag. En 50-åring har exempelvis nästan dubbelt så stor chans att nå raketframgång som en 30-åring. Kanske är det alltså dags att sluta dyrka underbarnet och investera i mångårig kunskap som innovationsmotor.

”Styr vi inte pengaflödet så att det hamnar hos rätt entreprenörer står vi som förlorare när det gäller att på bästa sätt främja socioekonomisk framgång. Det är faktiskt rätt höga insatser som står på spel”, säger Benjamin Jones.

Ansedda Harvard Business Review slår ett slag för de som blommar sent, och skriver att det inte finns något bäst före-datum på att förverkliga sig själv. Som exempel nämns att Mozart, som visserligen var en supertalang redan från mycket unga år, fick kämpa med ett tråkigt dagjobb som organist och orkesterledare för att betala räkningarna – till det att han sa upp sig, flyttade till Wien och satsade helhjärtat på sin dröm att komponera. Aristoteles var i 50-årsåldern när han blev filosof och författare på heltid.

svantetopp

Läs också: Svante, 67, fick en ny karriär – som influencer

Magasinet slår fast att åldern mellan 40 och pensioneringen utgör en tid i livet då vi har gott om erfarenhet och kreativitet, samtidigt som vi när en existentiell längtan att skänka mening åt våra liv. Att i unga år pricka in alla ”rätt” genom att tidigt skaffa sig en nischutbildning och en trygg karriär inom den inslagna banan kan resultera i en känsla av att inte ha utforskat alla möjliga vägar senare. Att då sadla om och följa sin passion blir en stark drivkraft, som med ett yrkesliv av know-how i ryggen också kan bli en ekonomisk framgång.

Sajten Lifehack ger dessa fyra tips till dig som är över 40 och funderar på att byta spår:

  • Värdera din tid högre än pengar – pengar finns det alltid mer av, tiden är borta för evigt.
  • Bygg upp och utnyttja ditt nätverk – de kan ha oväntade kontakter som är till hjälp.
  • Kasta dig ut – du kommer antagligen behöva lämna din komfortzon.
  • Tro att det är möjligt – och hämta goda råd från de som redan är där dit du vill komma.

Relaterade artiklar

skoillus
Karriär

Därför ska du alltid vara beredd att byta jobb

Ha alltid en plan B för din karriär – även om du stortrivs med det jobb du har.

Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

arbetstidsforkortning1800x1013
Karriär

Visst funkar sex timmars arbetsdag

Bättre balans mellan privat- och arbetsliv, ökad gemenskap på arbetsplatsen och ett större fokus på arbetsuppgifterna. Det blev resultatet av en svensk fallstudie i arbetstidsförkortning, unik i sitt slag.
Collage: Christina Hammer från Hammer & Hanborg samt glad medarbetare
Karriär

Så släpper du fram kraften hos dina medarbetare

44 procent av svenska chefer tycker inte att de får använda sin fulla potential i jobbet, visar en ny undersökning. Ännu fler av deras medarbetare upplever detsamma. Men det är enklare än du tror att få organisationens talanger att slå ut.
hipo2
Karriär

4 tecken på att du är en HIPO: ”high potential employee”

I den amerikanska talent management-världen pratas det hett om HIPO:s, medarbetare med extra hög potential.

John Marnell, porträttbild
Karriär

”Att säga upp vänner är det värsta jag varit med om”

Bilar var inte John Marnells grej. Han skulle ju bli psykolog. Men ett inhopp på en verkstad ledde hela vägen till vd-­stolen för bilföretaget J Bil.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

linkedin-11
Karriär

5 nycklar till en perfekt Linkedin-profil

Tydlig närvaro på Linkedin är allt mer avgörande för en framgångsrik karriär. Stora företag som Sandvik jobbar nästan uteslutande med Linkedin som rekryteringsverktyg. Här är forskarnas bästa tips för en perfekt profil.