Entreprenörer som är 45 år eller äldre har större chans att lyckas.

Erfarenhet vinner: Bästa läget för nystart av karriären efter 45

40+ och trött på dina invanda rutiner? Då kan det vara dags att byta bana – det är inte för sent. En studie visar att de mest framgångsrika entreprenörerna är i snitt 45 år när de startar sin verksamhet.

Som Chef tidigare rapporterat har var tredje chef upplevt åldersdiskriminering på arbetsmarknaden. Redan efter 40 års ålder upplever många att erbjudandena blir färre, och särskilt svårt att få komma på intervju har kvinnor över 50 år. Är det då bara att vänja sig vid tanken på att bli vid sin läst fram till pensionen? Tvärtom, visar en amerikansk studie.

Börsvinnande unga techentreprenörer hyllas gärna i media, och ibland framstår ungdom som en framgångsfaktor i sig. Och visst kan yngre personer ha fördelar genom att till exempel vara hemmastadda i tekniken redan från barnsben, och ha möjligheten att sätta karriär före familj. Men för att nå succé behövs både storslagna idéer och kunskapen att förverkliga dem – något som visat sig finnas hos de medelålders snarare än hos de nyutexaminerade.

Benjamin Jones, professor i affärsstrategi vid Northwestern-universitetets Kellogg School of Management, har forskat kring affärsmässig framgång ur ett åldersperspektiv. I en studie från förra året har han tillsammans med forskare från MIT och den amerikanska myndigheten för folkräkning jämfört siffror från 2,7 miljoner startup-företag, och vid vilken ålder deras grundare satte igång verksamheten.

graffe-2

Läs också: Chef och passé – redan vid 43 år

Det överraskande resultatet är att de startups med snabbast tillväxt har en grundare som är i snitt 45 år gammal. Det verkar dessutom som att ju längre erfarenhet man har av ledarskap, problemlösning och affärsmässighet, desto bättre odds för att lyckas med sitt nystartade företag. En 50-åring har exempelvis nästan dubbelt så stor chans att nå raketframgång som en 30-åring. Kanske är det alltså dags att sluta dyrka underbarnet och investera i mångårig kunskap som innovationsmotor.

”Styr vi inte pengaflödet så att det hamnar hos rätt entreprenörer står vi som förlorare när det gäller att på bästa sätt främja socioekonomisk framgång. Det är faktiskt rätt höga insatser som står på spel”, säger Benjamin Jones.

Ansedda Harvard Business Review slår ett slag för de som blommar sent, och skriver att det inte finns något bäst före-datum på att förverkliga sig själv. Som exempel nämns att Mozart, som visserligen var en supertalang redan från mycket unga år, fick kämpa med ett tråkigt dagjobb som organist och orkesterledare för att betala räkningarna – till det att han sa upp sig, flyttade till Wien och satsade helhjärtat på sin dröm att komponera. Aristoteles var i 50-årsåldern när han blev filosof och författare på heltid.

svantetopp

Läs också: Svante, 67, fick en ny karriär – som influencer

Magasinet slår fast att åldern mellan 40 och pensioneringen utgör en tid i livet då vi har gott om erfarenhet och kreativitet, samtidigt som vi när en existentiell längtan att skänka mening åt våra liv. Att i unga år pricka in alla ”rätt” genom att tidigt skaffa sig en nischutbildning och en trygg karriär inom den inslagna banan kan resultera i en känsla av att inte ha utforskat alla möjliga vägar senare. Att då sadla om och följa sin passion blir en stark drivkraft, som med ett yrkesliv av know-how i ryggen också kan bli en ekonomisk framgång.

Sajten Lifehack ger dessa fyra tips till dig som är över 40 och funderar på att byta spår:

  • Värdera din tid högre än pengar – pengar finns det alltid mer av, tiden är borta för evigt.
  • Bygg upp och utnyttja ditt nätverk – de kan ha oväntade kontakter som är till hjälp.
  • Kasta dig ut – du kommer antagligen behöva lämna din komfortzon.
  • Tro att det är möjligt – och hämta goda råd från de som redan är där dit du vill komma.

Relaterade artiklar

studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
klyscha
Karriär

Här är klyschorna du vill undvika i jobbansökan

Lägg lite möda på formuleringarna nästa gång du söker jobb. Det kan hjälpa dig att sticka ut från mängden, enligt karriärrådgivaren Jessica Dinkel.
Fredrik Wallin är häkteschef på Kronobergshäktet.
Karriär

Häkteschefen: ”A$AP Rocky-ryktena fick eget liv på nätet”

Han hamnade i hela världens blickfång över en natt – och hans arbetsplats kommenterades av USA:s president Donald Trump. Chef träffade Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin i efterspelet av A$AP Rocky-affären.
Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.
Karriär

Stor pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.
Kreativitet kan utgöra ett hinder för karriären.
Karriär

Checklista: Är du för kreativ för ditt eget bästa?

Kreativitet och förmågan att ”tänka utanför boxen” lyfts ofta fram som ett måste för att lyckas – titta bara på Elon Musk. Men kan stark kreativitet tvärtom lägga krokben för karriären?
Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap än sina manliga motsvarigheter.
Karriär

Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap

Enligt en ny amerikansk studie betraktas kvinnliga chefer som mer effektiva än sina manliga kollegor oavsett nivå och funktion – även inom manligt dominerade områden.
Många chefer fattar beslut om karriären under semestern.
Karriär

2 av 3 chefer tar karriärbeslut på semestern

En ny undersökning från ManpowerGroup visar att semestern är en tid då många passar på att fatta karriärsbeslut och söker nytt jobb – inte minst chefer.
Har du själv plockat upp något nyttigt i poddsamtalen? ”Massor! Utöver energin som samtalen i sig skapar, givet att samtalsämnena är så spännande, viktiga och roliga så tar jag med mig några saker som Linda ofta säger: Att när man involverar team och människor i organisationer i olika stora frågeställningar så går de från att känna sig som medarbetare till att känna sig som medansvariga. Att man ska jobba tillsammans, inte jobba samtidigt. Och att man kan prata om att man jobbar med förbättringar istället för förändringar”. ”Utöver det så tycker jag att det är himla roligt att Anders gång på gång lyfter att han tycker att det är så bra, men ovanligt, att vi involverar och bjuder in alla medarbetare till att vara med i arbetet kring ’stora’ saker, såsom bland annat omorganisationen”.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.