Användarvillkor för Chef.se

I användarvillkoren finns viktig information för dig som väljer att skapa ett konto på Chef.se. Vi uppmuntrar dig att läsa Villkoren i sin helhet.

Användarvillkor för Chef.se
På chef.se (”webbplatsen”) erbjuder Chef Stockholm AB, 556729-1140 (”Chef”) personaliserat innehåll som är tillgängligt exklusivt för Chefs prenumeranter och för medlemmarna i chefsorganisationen Ledarna. Är du prenumerant på Chef eller medlem i Ledarna är du välkommen att skapa ett så kallat Premium-konto inom ramen för webbplatsen.

Det är även möjligt att på webbplatsen skapa ett gratis användarkonto. Genom att upprätta ett sådant konto får du tillgång till visst innehåll som oinloggade besökare inte har tillgång till.

Din användning av ditt konto på webbplatsen regleras av följande användarvillkor (”Villkoren”) som vi ber dig att läsa igenom noga.

Chef använder viss datainsamling för att anpassa webbplatsen efter de inloggade användarnas intressen och egenskaper. På så sätt uppnås en bättre användarupplevelse. Då Chef även samlar in vissa personuppgifter är det viktigt att du även noggrant läser igenom och förstår innebörden av Chefs datapolicy (läs mer under punkt 5 nedan) innan du ger ditt samtycke till följande användarvillkor.

1. Användning av webbplatsen
Du har Chefs tillåtelse att använda webbplatsen, så länge du iakttar Villkoren. Chef får ändra Villkoren utan att i förväg meddela Dig. Information om sådan ändring lämnas till dig via e-post. I enlighet med gällande dataskyddslagstiftning kan du komma att behöva godkänna de ändrade villkoren innan du kan fortsätta att logga in på webbplatsen. Vi rekommenderar att du håller dig uppdaterad om de aktuella Villkoren.

Genom att använda webbplatsen accepterar Du de vid var tid gällande Villkoren.

2. Innehållet på webbplatsen
På webbplatsen kan Du ta del av ett föränderligt innehåll som skapas av Chefs redaktion och samarbetspartners. Chef förnyar och förbättrar webbplatsen. Chef har rätt att utan föregående meddelande lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner på webbplatsen liksom att, utan föregående underrättelse, tillfälligt eller permanent helt eller delvis stänga ner tjänsten.

3. Användarkonto
För att få en god och fullständig användarupplevelse på webbplatsen behöver du skapa ett individuellt användarkonto. Anvisningar för hur detta görs finns på chef.se/login.

Du åtar Dig att tillse att uppgifter som du lämnar via Ditt användarkonto är korrekta samt att uppdatera dina uppgifter vid behov. Du ansvarar för all aktivitet som sker på webbplatsen från ditt användarkonto och du får inte lämna ut inloggningsuppgifter till webbplatsen till obehöriga personer.

Ditt medlemskap gäller tills vidare från det att du registrerat ditt användarkonto. Du har som användare rätt att när som helst avsluta ditt användarkonto. Uppsägning görs via Chefs kundtjänst på telefonnummer 0770 – 457 111 eller via e-post till kundtjanst@titeldata.se.

4. Immateriella rättigheter
Innehåll som tillhandahålls av Chef, såsom texter, bilder, videos, grafik, teckningar och datakoder m m kan skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) till konstnärliga och litterära verk. Rättigheterna innehas i förekommande fall av Chef eller av annan.

Chefs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett användarkonto ger dig inte någon rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer på webbplatsen. Att skapa ett konto ger dig inte heller någon rätt att använda Chefs varumärken eller andra kännetecken.

5. Behandling av personuppgifter med mera
Genom att registrera ett användarkonto på webbplatsen samtycker du till att Chef behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår datapolicy. Personuppgifterna kan komma att användas för marknadsföringsändamål.

Du samtycker också till Chefs användning av cookies för att förbättra webbplatsens olika funktioner.

5.1. Viktig information för dig som är medlem i Ledarna
Genom att du fyller i ditt medlemsnummer ger du ditt aktiva samtycke till att Chef lagrar uppgiften att du är medlem i Ledarna. Du ger också ditt samtycke till att Chef kontinuerligt kan kontrollera att ditt medlemskap i Ledarna är aktivt. En sådan uppgift anses enligt gällande dataskyddslagstiftning vara en känslig personuppgift. Vi vill därför göra Ledarnas medlemmar särskilt uppmärksamma på att denna uppgift sparas.

Mer information om hur vi behandlar personuppgifter och använder cookies kan Du läsa i datapolicyn. Där finns även information om hur du begär registerutdrag samt att Chef upphör med behandlingen av dina personuppgifter.

6. Ansvarsbegränsning
Chef friskriver sig från allt ansvar hänförligt till webbplatsens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet och säkerhet. Chef kan inte garantera att webbplatsen är fri från fel, virus eller störningar. Friskrivningen omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen av, eller hinder från att använda, webbplatsen, inräknat material eller information hänförligt till webbplatsen.

Chef friskriver sig vidare från allt ansvar för information, produkter, tjänster, erbjudanden m m från tredje parter. Det gäller oavsett om du fått del av detta genom din tillgång till webbplatsen eller på annat sätt.

Omständigheten att någon av friskrivningarna ovan skulle gå utöver vad som följer av tvingande lag påverkar inte giltigheten av friskrivningarna i övrigt.

7. Avstängning med mera
Chef förbehåller sig rätten att stänga av användare vid överträdelser av dessa Villkor. Användarens användarkonto kommer i så fall att stängas ned. Lagöverträdelser kan också medföra polisanmälan.

Temporär avstängning kan ske om det bedöms nödvändigt, till exempel för att kontrollera riktig­heten i användarens uppgifter.

8.  Tillämplig lag
Villkoren och Ditt användande av webbplatsen lyder under svensk lag och eventuella tvister ska avgöras av svensk allmän domstol.

9. Kontaktuppgifter
Du är alltid välkommen att kontakta Chef via e-post till red@chef.se eller per brev till Chef Stockholm AB, Hantverkargatan 78, 112 38 Stockholm.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

chefboken_the_good_people
Chefboken

Knäck koden: Lär dig hitta bra personer

Årets julläsning för chefer? Nya Chefboken Good People vill göra både dig och dina medarbetare till bättre människor. ”Den är särskilt bra om du är i en reflekterande del av din karriär”, menar Chefs redaktör Björn Hedensjö.
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
aa9i5366
 

Så var Chefdagen

Kardinaler! Partiledare! Google-chefer! Överbefälhavare! Den 12 oktober var det dags för Chefdagen – Sveriges viktigaste ledarskapsseminarium. Häng med i efterhand.
intervjua
Karriär

Så sticker du ut på intervjun – 5 knep

Drömjobbet är inom räckhåll. Men den som intervjuar har tankarna på annat håll. Här är 5 knep för att fånga uppmärksamheten och visa varför du ska få jobbet.

test1
Metodbanken

Testa dig: Hur bra ledare är du?

Chef har kokat ned 20 års erfarenhet av ledarskap till 9 punkter. I vårt test kan du se hur du levererar och bjuda in andra att ge feedback.

lina
 

Maktparadoxen avgör vem som håller i längden

Trodde du att vassa armbågar och hänsynslöshet lönar sig för den som vill nå maktpositioner? Tänk om. De senaste decenniernas ledarskapsforskning visar att positiva beteenden, som skapar lojala sociala nätverk, är det som ger verkligt inflytande.
Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
nishteman-hosseini-3
 

”Två tar över hela mötet – varje gång”

Två talföra medarbetare tar över varje möte – hur styr man upp så alla får säga sitt utan att tappa den informella kreativa stämningen? Det undrar en chef – och psykologen har ett svar.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden