vdara

Vd:ar får chans till omvänt mentorprogram

”Vi kommer att börja leta kompetenser bortom formell utbildning”. Det säger Johan Skoglund, vd på JM, efter att ha gått Fryshuset Up & Coming Executive Program. Nu startar andra omgången av det omvända mentorprogrammet.

Ytterligare nio vd:ar får chansen att gå Fryshusets nya mentorsprogram när de kör igång på nytt bara tio månader efter första omgången. Idén med att låta unga streetsmarta människor med en annan bakgrund än den traditionella coacha etablerade vd:ar har fallit väl ut.

”Vi har fler intressenter än vi kan ta emot”, säger Fatima Åsard, en av initiativtagarna till programmet på Fryshuset.

”Jag ser det som ett kvitto på att det verkligen finns en vilja till förändring på svensk arbetsmarknad”.

Johan Skoglund, vd på JM, gick det första programmet och fick Aseffa Hailu, entreprenör och grundare av festivalen 127, som mentor. De har träffats ungefär var sjätte vecka. Assefa Hailu har varit med Johan Skoglund på hans jobb och de har ätit middagar men framför allt har Assefa Hailu visat det som är viktigt för honom.

”I min roll möter jag mest vuxna människor. Assefa Hailu driver festivalen Mitt 127 för barn och ungdomar med 23 000 besökare. Han har tagit med mig till Skärholmen och Bredäng, där vi redan driver byggprojekt men nu har jag varit på platser jag nästan aldrig är och det har varit viktigt för mig att se, säger Johan Skoglund.

Han har träffat ungdomar och bland annat pratat om boendemiljö, trygghetsfrågor, hur gårdarna ska se ut och vad man ska ha för konstnärligt utsmyckning.

”Att som chef få insikt om att det går att hitta kompetens där man normalt inte söker har varit värdefullt. Vi söker 15 trainees varje år och vår rekryteringsbas har varit de tekniska högskolorna. Framåt vill jag våga leta efter en annan kompetens som har energi, lust och vilja och inte formell utbildning. Man kan komma otroligt långt med de kompetenserna.”

Läs också: MeToo-grundaren: "Chefer måste ta sitt ansvar"

Johan Skoglund har också sett att det finns andra utmaningar där de som företag skulle kunna göra en insats.

”När man är 25 kämpar man för att vara en bra ung pojke, när man är 50 försöker man vara en bra man och när man är 75 vill man vara en bra människa. Jag tror att man behöver kämpa med att vara en bra människa långt tidigare”, säger Johan Skoglund.

Det som överraskade honom mest i mötet med Assefa Hailu var att han trodde att det skulle vara svårt att prata, att de inte skulle kunna bidra till varandra utifrån att de var i så olika ålder och uppväxt.

”Men vi är mer lika och har mer lika utmaningar som chefer, ledare och människor, än vad jag trodde. Det var lätt att samtala. Jag tycker om Assefa,  som har ett så genuint intresse för att göra bra saker för ungdomar, och vi kommer att fortsätta träffas.”

Mentorsprogrammet har hittills medfört för JM och Johan Skoglund att fått hjälp med den konstnärliga utsmyckningen av en sjätteklass i området och att Assefa Hailu har gett input till ett nytt bygge där ute och varit med och tagit första spadtaget. Johan Skoglund har dessutom varit med på ett hörn och planerat lite för Mitt 127-festivalen i sommar.

”JM kommer att bli duktigare på att jobba med dem som redan bor i de områden där vi bygger, kanske framför allt med ungdomar och unga vuxna. Och jag pratar redan med hr om hur vi framåt kan hitta de som inte har den formella utbildningen.”

I den andra omgången av Fryshuset Up & Coming Executive Program är de utvalda adepterna: Eva Nordmark, ordförande TCO, Anders Egelrud, vd Fortum Värme, Ann Carlsson, vd Apoteket, Petter Holland, vd PREEM, Henrik Dahlin, vd MTR Tunnelbanan, Carl Strufve, Director Grosvenor, Monica von Schmalensee, vd White Arkitekter, Per Thorstenson, vd Arlanda Express, Lennart Carlsson, senior vice president ABB Sverige

Som bland annat kommer att få Zilan Lawan, vice vd fotbollslaget Dalkurd, musikproducenten Pato Silva, entreprenören Admed Ali och processledaren Lillian Rosén som mentorer.

Läs också: Därför vill få ersätta chefen med en robot

Relaterade artiklar

jamstalld
Mångfald

3 vanor du ska skaffa dig för en mer jämställd rekrytering

Azita Shariati, Chefs expert i mångfaldhet och ledarskap, guidar dig i hur ditt företag ska bli bättre på jämställd rekrytering.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
farberger1
Beslutsfattande

Ica-vd:n får pris som årets HBTQ

”Det känns helt fantastiskt”, säger Caroline Farberger.

ishtarkronika
Beslutsfattande

Ishtar Touailat: ”Är du här för att stanna?”

Ishtar Touailat är ny krönikör i Tidningen Chef. Här är hennes premiärtext om hur mycket värderingar betyder för ett ledarskap.
experterna-2
Beslutsfattande

Experterna: Så blir du en bättre chef

Ett nytt chefsår är här. Har du lovat att 2019 ska bli året då du stressar mindre, blir effektivare, rekryterar bättre och får jobbets lågpresterarare på banan igen? Bra! Våra experter ger dig några råd på vägen.
borsvd
Beslutsfattande

Rekordökning: 65 procent fler kvinnliga vd:ar i Sverige

Antalet kvinnliga vd:ar i Sverige ökar rekordsnabbt. Det gör att Anna kan bli det vanligaste vd-namnet 2026, visar en ny rapport från stiftelsen Allbright.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

stordaeln
Mångfald

Petter Stordalen: Våga ta ställning!

Vi i näringslivet finns inte bara för att göra business och tjäna mest möjligt med pengar. Vi ska tycka. Vi ska ta ställning. Vi ska engagera oss, skriver Petter Stordalen.