Varför är Bengt-Åke en vinnare som ledare?

Den här veckan tar Hockey-VM fart på allvar. Hittills har det varit rätt ointressanta matcher mot blåbärsnationer, och många tar tillfället i akt att hävda att tiden är uträknad för de årliga VM-festerna.

Men vänta bara. Det kommer.

Vi som är intresserade i chefskap har också ett tillfälle att se en av Sveriges bästa ledare i aktion. Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson blev vald till Årets Idrottsledare förra året efter den unika bedriften att vinna både Hockey-VM och ta hem OS-guldet under ett och samma år.

Bengt-Åke Gustafsson personifierar också en ny trend inom ledarskapet, som jag tror kommer att bli alltmer gällande; Specialistcheferna. Jag menar chefer som kan sin profession, och kommer från de egna leden. Bengt-Åke Gustafsson är själv ett gammalt hockeyproffs från NHL ned otaliga matcher i Tre Kronor.

Allt fler branscher upptäcker att det är svårt att rekrytera generalister och sätta in dem i hårt specialiststyrda organisationer. Man ser det inom IT, media och reklam i synnerhet. Men kraven på chefer som förstår branschlogiken in i märgen har oerhörda försteg.

Bra och framgångsrikt ledarskap sägs vila på tre fundament:

  1. Ett tydligt och uttalat uppdrag och mandat från arbetsgivaren. (Redan här brister det ofta. Mängder av nyutnämnda chefer får kämpa med att definiera sina uppdrag på egen hand.)

  2. Vara den främste av likar. Kunna hantverket så väl att medarbetarna hela tiden vet att chefen kan rycka in och göra deras jobb.

  3. Bli accepterad av gruppen som en auktoritet och ledare värd att följa.

I den bästa av världar skulle man vilja kunna sätta en avdelningsföreståndare på Thorax på Sahlgrenska Sjukhuset in i ett affärsområde på Ericsson. Och visst finns det sådana fantastiska stories. Jag har sett massor av dem själv. Dagisföreståndare som blir informationschefer på storföretag. Militärer som blir lysande företagsledare. IT-entreprenörer som blir skolledare. Till och med journalister som blir direktörer.
Men tyvärr är antalet misslyckade scenbyten nog vanligare. Medarbetare är idag så kompetenta, har en gedigen utbildning och specialiserar sig i en sådan utsträckning att chefer verkligen måste förstå vad de gör på dagarna för att kunna fungera som ledstjärnor. Medarbetare är också mer kritiska, ifrågasätter mer och är följaktligen också mer svårstyrda.
Den chef som inte kan matcha sina specialister får det svårt.
Eller vad säger du själv? Kan man som chef kasta från bransch till bransch? Är gott ledarskap tillämpligt överallt, och får man auktoritet som chef bara genom att ha goda ledaregenskaper?
Maila mig här nedan. Dina synpunkter läggs upp vår hemsida, så att alla våra läsare får del av dem.

nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

cissi-13
Krönikor

Cissi Elwin spanar: Aktivistchefen är på frammarsch

Förr var det företagsledare som Volvo-chefen PG Gyllenhammar som inspirerade. På 2010-talet har däremot en ny typ av förebild tagit plats, skriver Cissi Elwin.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
ishtarkronika
Krönikor

ISHTAR TOUAILAT: Håller du på att bli värdelös?

I sin krönika skriver Ishtar Touailat om AI-utvecklingen och vad det innebär för arbetsmarknaden.
es2
Krönikor

Cissi Elwin: Jag kunde inte hålla tårarna borta

Cissi Elwin skriver vad företag kan göra för att minska segregationen i samhället.
pergrankvist
Krönikor

Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Per Grankvist, ny krönikör i Chef, skriver om Generation Z – en ung generation som kan vara svår att leda.
pergran
Krönikor

Per Grankvist – ny krönikör i Chef

Tuff, trevlig och tydlig – sådan är han, Chefs nya krönikör Per Grankvist. En folkbildare med chefserfarenhet som lovar att belysa ledarskapsfrågorna ur nya och oväntade perspektiv.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

kronika1
Konflikthantering

Krönika: ”Jag får Falling Down-vibbar av februari!”

Är det okej att som förälder att ge upp och kapitulera i februarislasken? I en krönika jämför psykologen och småbarnspappan Anders Håkansson lössepidemier på förskolan, obegripliga veckobrev och kravfyllda sportlovsveckor med ett experiment för att bota deprimerande hundar.
nyhetsbrev_1800
chef

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden