En ung man knyter nävarna i en segergest och ser euforisk ut. Bakom sig har han en blå tegelvägg.

Välmående medarbetare ger högre lönsamhet

Har du medarbetare som mår bra på arbetsplatsen? Grattis! Det leder till ökad lönsamhet, visar en ny undersökning.

När Brilliant Future analyserat 155 000 medarbetarenkäter från 51 organisationer i Sverige står det klart att medarbetarnas välmående, bra relationer och ledningens förtroende tydligt hänger ihop med en verksamhets finansiella resultat. 

Det starkaste sambandet är ledningens förmåga att kommunicera med sina medarbetare. Dessa organisationer har 18 procentenheter högre lönsamhet jämfört med företag där internkommunikationen inte fungerar. 

De företagsledare som har medarbetarnas öra och hjärta är 16 procentenheter mer lönsamma jämfört med de organisationer där medarbetarna saknar förtroende för ledningen.

”Nyckeln till en organisations framgång är medarbetarna. Ledningsgruppens roll för medarbetarnas prestation är väldigt viktig. Att lyckas linjera ett helt bolag, ingjuta förtroende genom att visa att man har en tydlig väg framåt, och få med alla på den vägen är avgörande. Lyckas man med detta blir medarbetarna interna ambassadörer som agerar på ett sätt som skapar engagemang, lojala kunder, vilket påverkar resultatet på sista raden. Genom att mäta och analysera den här typen av data är det möjligt agera på insikter om vad som kan förbättras i den egna organisationen, säger Sofie Johansson, affärsområdesansvarig för medarbetarupplevelse. 

Sara Thun Aroden, vd på Oh My

Läs också: Byrån som satsar på bäst villkor i branschen

På en övergripande nivå ser man i analysen att medarbetarna trivsel och välbefinnande avspeglar sig på det finansiella resultatet. En bra arbetsmiljö sett till stress, återhämtning, konflikter, påverkansmöjligheter och respekt från chefen ger en ökad lönsamhet med 14 procentenheter jämfört med organisationer med dålig arbetsmiljö. 

”Chefen har en avgörande roll i att skapa en arbetsmiljö där medarbetare och organisationer kan växa och nå uppsatta mål – en konfliktfri arbetsmiljö där medarbetare känner sig respekterade, upplever att de kan påverka sin arbetssituation och där man också får stöd, möjlighet till återhämtning och där man ha ren rimlig stressnivå”, säger Sofie Johansson.

Här är fyra nycklar till ökad lönsamhet enligt deras analys.

1. En stark ledningsgrupp som kommunicerar väl och har medarbetarnas förtroende. 

2. Möjlighet till utveckling. 

Organisationer som satsar på medarbetarnas utveckling är mer lönsamma.

3. Gynnsam och stressfri arbetsmiljö

Där medarbetarna har rätt förutsättningar att utföra sitt jobb, kan framföra åsikter och påverka sin situation, har låg stressnivå och möjlighet till återhämtning samt har en arbetsplats som präglas av gott samarbete istället för konflikt.

4. Lojala medarbetare och interna ambassadörer

Organisationer med lojala medarbetare och interna ambassadörer är mer lönsamma. Lojaliteten har också ett tydligt positivt samband med lönsamhet.

Studien är baserad på data från medarbetarundersökningar från Brilliants databas (från 2019 och 2020) och finansiella nyckeltal från Bisnode (från 2020) där man tittat på avkastning på totalt kapital vilket är ett mått på lönsamhet.

Kaffekopp med flygande penga-emojis

Läs också: Fler fikapauser på jobbet – gav ökad produktivitet

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.