skytt
Illustration: Kristin Lidström

Våga göra misstag och hitta fokus

När Christina Bengtsson var 23 år bestämde hon sig för att bli bäst i världen. Vad hon skulle bli bäst på hade hon ingen aning om då, men åtta år senare hade drömmen blivit verklighet. Och en av nycklarna till att hon nådde hela vägen var hennes förmåga att fokusera.

Visserligen låg det en hel del träning bakom resan, men att enbart träna räcker inte, menar hon.

”Det finns ju det här uttrycket att om man tränar 10 000 timmar på en sak så blir man skicklig på det. Och jag har ju mina 25 000 timmar bakom mig. Men samtidigt finns det säkert 1 000 skyttar till som också har 10 000 timmar i bagaget, men alla har inte vunnit något mästerskap. Så någonstans krävs det mer än det, och då är fokus en avgörande faktor”, säger hon.

Överlag menar Christina Bengtsson att det finns två typer av fokus – långsiktig och kortsiktig. Den långsiktiga fokusen handlar till stora delar om att skala bort och att prioritera sina uppgifter medan den kortsiktiga fokusen handlar om prestation här och nu.

”Jag har ett uttryck för att beskriva fokus som lyder ’att bland 1 000 tankar kunna välja den rätta’. Det beskriver både kortsiktig prestationsfokus här och nu, men också att i det långsiktiga perspektivet göra de val som leder ditt liv eller din organisation i rätt riktning”, säger hon.

När det gäller den kortsiktiga och prestationsinriktade fokusen handlar den till stora delar om att frigöra sig från störande tankar som inte sällan handlar om något som har hänt eller som kanske kommer att hända. Christina Bengtsson definierar denna typ av fokus som ”ett kravlöst nu” där vi presterar som bäst.

En viktig aspekt av detta handlar om att förlita dig på att du har den kapacitet som krävs, även när det inte går bra. I grund och botten innebär det att ha vad Christina Bengtsson kallar för ”en inre kärna”, och att inte identifiera dig med din prestation.

Samtidigt finns det en hel del i vår omgivning som hindrar oss från att fokusera. Inte minst sociala medier.

”Om vi inte tycker att vi har fått uppmärksamhet från vår chef under dagen kan vi alltid lägga ut en bild på Facebook och få några likes, och så känns det bättre. Det är helt okej, så fungerar hjärnans belöningssystem. Men i och med att det finns så mycket yttre respons som vi kan få så snabbt, betyder det att vi riskerar att bli lite sämre på att orka hålla fokus på en och samma sak under en längre tid”, säger Christina Bengtsson.

Och när vi blir sämre på att hålla fokus ökar risken för multitasking, det vill säga att jobba med flera saker samtidigt, vilket ofta är en dålig idé för den som vill vara produktiv och hålla en hög kvalitet.

En annan sak som hon menar försämrar förmågan att fokusera är fixeringen vid mål, eftersom det riskerar att ta fokus från vad vi ska göra just nu. När vi väldigt gärna vill uppnå något och ett mål har fått en känslomässig förankring så sitter det, utan att vi hela tiden måste fokusera på det.

”Jag pratade en gång med en vice koncernchef som sa att ’vi måste ha våra hjärtan med oss’. Jag tyckte att det var ett så fint uttryck om ledarskap. Ibland kanske vi måste våga bortse från målen och inte alltid inspirera och motivera medarbetarna med målbeskrivningar och visioner. Det kanske räcker med att göra det någon gång då och då. Som chef måste du också tänka på att det kan stressa dina medarbetare.”

En annan nackdel med att fixera sig för mycket vid mål är att det riskerar att minska sannolikheten för att nå ända fram. Detta fick Christina Bengtsson själv erfara under ett mästerskap som hon bara var ett par skott ifrån att vinna.

”Jag blev alldeles uppsprallad av tanken på att jag skulle ringa mamma och berätta att jag hade vunnit. Och så såg jag den bilden framför mig och blev väldigt emotionell. Jag tappade fokus helt, och då var det ändå en behaglig tanke, en fin bild. Men det gick i stöpet för plötsligt var jag inte närvarande. Jag var inte så bra som jag egentligen är”, säger hon.

Christina Bengtssons intresse för fokus och andra aspekter av personlig utveckling började tidigt i hennes idrottskarriär. När hon väl hade bestämt sig för att bli bäst i världen valde hon att satsa på något inom idrott. Men eftersom hon vid 23 års ålder redan var för gammal för att bli sprinter kom hon och hennes bror fram till att det fick bli skytte, där ingen anses vara utsliten vid 30 års ålder och där de mentala aspekterna spelar en stor roll.

”Samma dag som jag bestämde mig skrev jag ett motto eller en form av vision som löd så här: ’Strävan mot guld är i mitt fall inte bara en strävan mot att få ha en medalj runt halsen utan också en strävan mot personlig utveckling’”, säger hon.

Under årens lopp har hon samlat på sig flera olika metoder för att bli mer fokuserad. Tre av dem är:

1. Gör en att inte göra-lista

En att inte göra-lista handlar om att skriva ner alla de uppgifter som du inte måste göra, för att få mer tid till det som krävs för att föra ditt liv eller din organisation i rätt riktning. Det kan exempelvis handla om att se över vilka möten du ska gå på, hur ofta och snabbt du måste svara på mejl eller att delegera uppgifter.

Under tiden som Christina Bengtsson arbetade med sin bok fick hon själv upp ögonen för hur viktigt det är att välja bort.

”Det är många som har fascinerats över att jag skrev en bok medan jag hade en bebis och när min man hade brutit ryggen. Själv har jag inte ens tänkt i de banorna. Men då har jag kommit på att ’just det, jag levde verkligen som jag lär’. Jag prioriterar bort så mycket annat som det bara går. Tänk så mycket jag inte har gjort som man annars lätt kräver av sig själv”, säger hon.

2. Avdramatisera prestationen

Att sätta in prestationen i ett större sammanhang är en teknik som Christina Bengtsson använde sig av i samband med en tävling där hennes främsta motståndare var en kvinna från Kina.

Konkurrensmässigt var den andra kvinnan bättre och hade fler träningstimmar i ryggen. Men plötsligt vände Christina Bengtsson på situationen och frågade sig: ”Vem är hon och hur känner hon?”

Hon kom fram till att för en idrottare från Kina kommer en vinst eller förlust att spela en större roll, vilket ökar prestationsångesten och gör det svårare att prestera.

”Hela hennes fortsatta existens hänger på att hon skjuter en tia. Hon kanske för-lorar både status och ekonomi, och har förmodligen inget arbete att gå tillbaka till. Men för mig, Christina Bengtsson, händer ingenting om jag skjuter en nia. Vi har ett socialt välfärdssystem som man alltid kan förlita sig på – även om man kommer sist.”

3. Träna på att göra misstag

Ett enkelt sätt att träna dig på att göra misstag för att förbättra din fokus är att utsätta dig för press i andra sammanhang än de du normalt verkar i.

”Har man lärt sig att det inte alltid går som man önskar och att vägen mot målet kan vara lite stökig, kan man förlika sig med det. Då blir man inte lika orolig för att misslyckas och känner en mindre press när det verkligen gäller. Det var först när jag förlikade mig med att det inte alltid blir vinst som medaljerna började komma.”

I samband med ett EM i Sverige fick Christina Bengtsson ett bra tillfälle att testa denna metod. Landslagsledningen hade satt upp ett extremt högt mål eftersom det var första gången som mästerskapet hölls på hemmaplan. Men enligt Christina Bengtsson var målet för högt ställt i förhållande till gruppens kapacitet.

”Jag märkte att hela landslaget var så pressat att vi knappt kunde andas dagarna före EM. Jag kände en sådan press att jag nästan ville stuka foten för att slippa genomlida ett fiasko. Det var otroligt -nervöst, och omöjligt att prestera.”

Hon löste situationen på ett oväntat sätt. På samlingen kvällen före tävlingen bad hon landslagsledningen om tio minuter.

”Jag arrangerade en primitiv scen och klädde ut mig till tre olika rockstjärnor: Cher, Axl Rose och Jon Bon Jovi. Och så sjöng jag tre låtar. Det lät förmodligen fruktansvärt för jag var så nervös. Men det fick mig att för stunden få bort alla nervösa tankar på morgondagen”, säger hon.

Och tilltaget föll väl ut. Christina Bengtsson slog personligt rekord och blev bästa svenska.

En viktig vinst med att uppnå fokus, oavsett sammanhang, är enligt Christina Bengtsson det välbehag som ofta infinner sig i själva situationen.

”Det har nästan blivit en sanning att det ska göra ont och kosta på så mycket att lyckas med något. Men jag menar att det inte måste vara så. Fokus är ett behagligt tillstånd. När du utför någonting riktigt bra och har en känsla av att ’nu flyter det på’, då har du snarare ett leende på läpparna.”

Kommentar: 10,9 är den poäng som ges vid en perfekt träff i precisionsskytte.

LÄS OCKSÅ:

Hjärnmönster avslöjar fokus 

Transparenta chefer skapar tillit

Relaterade artiklar

Lars Strannegård går ut genom Handelshögskolans massiva port.
Verksamhetsutveckling

Handelshögskolans rektor – ingen vanlig siffernisse

Med konst, kultur och hållbarhet vill han förändra en av näringslivets verkliga bastioner, prestigefyllda Stockholms Handelshögskola. Lars Strannegård är rektorn som går till storms mot överdriven svensk sifferfixering, och för ett bredare bildningsideal bland svenska ledare, bortom balansräkningar och nakna fakta.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Bild på Cecilia och ökningen i siffror.
Verksamhetsutveckling

Chef ökar – igen!

På en tuff mediemarknad hör Chef till de tidningar som ökar, visar nya siffror från Orvesto Konsument.

Illustration med en stenåldersmänniska som håller upp en stenplatta där det står Agil.
Verksamhetsutveckling

Gå inte vilse i ledarskapsfluffet

Tjusiga ledarskapsteorier är ofta svåra att leva upp till i praktiken. Det är dags för en mer realistisk och konkret syn på ledarskap, menar två forskare.
Cissi Elwin
Karriär

Cissi Elwin: ”Man måste bygga företag utifrån ett starkt bultande hjärta”

”Flera har varnat för hur svårt det är att slå ihop två bolag. När jag frågar vad det svåra består i säger alla samma sak: Kulturen”, skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
En grupp glada människor som promenerar
Hälsa

5 överraskande fördelar med att promenera

Att komma ut och röra på sig har många fördelar – inom många fler områden än du kanske tror.
Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Jan Carlzon
Ledarskap

Jan Carlzon om succéklassikern: ”Pyramiderna finns kvar”

I dagarna kommer uppföljaren till Jan Carlzons managementklassiker Riv Pyramiderna ut. Chef har tagit reda på hur den första boken står sig i dagens cheflandskap.