En kvinna sitter och arbetar framför en dator i sitt hem. Hon blir avbruten av en hund som hoppar upp i hennes knä.

Svenska medarbetare: Tvinga oss inte till kontoret

Hemarbetet under pandemin har fått konsekvenser. Nu är många svenskar positiva till att förbjuda företag att tvinga anställda att jobba på kontoret, visar en ny undersökning.

Många svenska kontorsarbetare har på grund av pandemin arbetat hemifrån i över ett år – och det har fått konsekvenser. Nu vill många inte tillbaka till kontoret, i alla fall inte på heltid. Det visar en ny undersökning från It-företaget Okta och undersökningsföretaget Censuswide.

Undersökningen, där man har ställt frågor till 10 000 europeiska kontorsarbetare, varav drygt 1000 är från Sverige, visar att de flesta själva vill kunna välja hur och varifrån de ska arbeta i framtiden. Nästan hälften av svenskarna svarar att de vill arbeta hemifrån vissa dagar och på kontoret andra. 14 procent vill kunna jobba hemifrån hela tiden.

Undersökningen visar även att hela 70 procent av svenskarna är positiva till att ändra lagen och förbjuda företag att tvinga anställda att arbeta från kontoret. Nästan hälften anser dock att vissa yrken, som kontorsanställda inom sjukvården, ska undantas från en sådan lagändring. Men en fjärdedel tycker att det ska vara olagligt inom alla yrken. De svenska svaren ligger i linje med svaren från andra EU-länder och Storbritannien.

Några personer sitter på ett kontor framför sina datorer. De har på sig munskydd

Läs också: Så lyckas du med hybridkontoret

En del av svenskarna känner dock annorlunda. 39 procent vill arbeta på kontoret fem dagar i veckan eller svarar att de inte kan utföra sitt arbete utanför kontoret.

Hur tror då de intervjuade att deras arbetsgivare kommer att göra i framtiden? Nästan hälften av svenskarna förväntar sig att deras arbetsgivare kommer att vara flexibla även efter att corona-restriktionerna lättar och livet återgår mer till det normala. Men 28 procent tror att deras arbetsgivare kommer att kräva att de återgår till att alltid arbeta på kontoret, visar undersökningen.

 

En hand håller upp vad som ser ut att vara en kristallkula. I bakgrunden en solnedgång.

Läs också: 6 trender som formar arbetslivet efter sommaren

Micke Darmell håller i kursen inom effektiv digital möteskultur
Distanskurs

Möten som ger resultat

Den här utbildningen är till för dig som vill hitta kraften i en framåtlutad, hållbar möteskultur och få bättre resultat av era möten - vare sig de är fysiska, digitala eller hybrida.

Relaterade artiklar

Intervjupersonen framför ett fönster in mot ett kontor.
Arbetsmiljö

Arkitekten: ”Ryktet om kontorets död är överdrivet”

Jonas Falk, arkitekt och partner på byrån Strategisk Arkitektur och expert på kontorsutformning, menar att ryktet om kontorets död är betydligt överdrivet. Här berättar han varför.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Illustration på en person och två stora händer som ser ut att fånga personen.
Arbetsmiljö

Övervakning vanligare på jobbet – också i Sverige

Ju mer vi jobbar digitalt, desto lättare blir vi att övervaka. En färsk undersökning visar att många globala företag planerar att i ökad utsträckning mäta medarbetarnas välmående, vilket reser frågetecken om metoderna.

Till vänster en av Ericssons byggnader. Till höger Peter Laurin.
Arbetsmiljö

Ericsson-chefen: ”Så blir framtidens kontor hos oss”

Peter Laurin, chef för Ericsson-koncernens affärsområde Managed Services, berättar om kontorens framtida roll i ett av världens största företag.

En grupp personer i en hiss och en bild på Charlotte Forssander.
Arbetsmiljö

Ja, du har rätt att bara anställa fullvaccinerade (så länge du inte diskriminerar)

I onsdags slopades pandemirestriktionerna och det är okej att återvända till kontoret. Vad innebär det för dig som chef och för dina medarbetare? Chef frågade arbetsrättsexperten Charlotte Forssander, advokat på Forssander Sonander Advokat AB.

Illustration.
Arbetsmiljö

Efter slopade restriktioner: Bara hälften vill ha det som före pandemin

Sveriges chefer är säkra på sin sak: Allt blir annorlunda efter pandemin. Att infinna sig på kontoret fem dagar i veckan är det inte längre tal om, visar Chefs undersökning. ”Det blir ett helt nytt sätt att tänka”, säger Jeanette Hjortsberg, divisionschef inom Region Dalarna som nu även låter läkarna jobba på distans.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.