Stressad och trött? Då är du långt ifrån ensam

Stressad och trött. Det är den vanligaste känslan som vi har när vi kliver in på jobbet i november/december, visar en omfattande studie.

Hälsa
Publicerad

Känner du dig stressad och trött? Du är inte ensam. En undersökning som företaget &Frankly gjort visar att är vi befinner oss i den period på året då arbetsbelastningen upplevs som tuffast.

Genom att ställa frågan ”Hur känns det att kliva in på jobbet i dag?” 20 000 gånger under en treårsperiod har man kommit fram till att flest börjar året inspirerade i januari och avslutar året som stressade, frustrerade och trötta.

Men vad beror det på?

Enligt &Franklys vd Caroline Fjellner hänger det ihop med att många företag sätter upp ambitiösa årsmål – som vi ska leverera i slutet av året.

”Vi befinner oss i ett slags ”delivery mode”. Om man dessutom inser att man inte kommer nå sina mål kan det bidra till en förhöjd stressnivå”, säger hon.

Tröttheten då? Den kan delvis förklaras att vi befinner i en mörk årstid.

Checklista: Så hinner DU klart innan jul

För att du ska hinna klart med dina mål sista veckorna innan jul har Chefs expert i personlig effektivitet, Petra Brask, satt ihop en checklista med 11 punkter du kan följa.

Vill du bli bättre på stresshantering?

Chefs webbkurs: Stresshantering för chefer får du tillgång till konkreta verktyg och lära dig beprövade metoder för att komma igång med stresshantering – både för dig själv och dina medarbetare. En smart investering för att minska risken för kostsamma sjukskrivningar!

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden