motesfriaonsdagar1800
Babba C Rivera har infört mötesfria onsdagar på sitt företag.

Mötesfria onsdagar – trenden som är här för att stanna

Fler och fler företag har infört No Meeting Wednesdays – en dag i veckan helt utan möten, för att möjliggöra obruten tid till arbete som kräver fokus, kreativitet och strategiskt tänkande. Shopify, Facebook och bybabba är några av dem som hakat på trenden.

För några veckor sedan berättade Facebooks Mark Zuckerberg för CNBC att hela Facebook kommer att införa No Meeting Wednesdays framöver, för att medarbetarna ska kunna känna att de alltid kan arbeta ostörda på distans den dagen. E-handelsplattformen Shopify startade redan 2018 med mötesfria onsdagar internt, för att ge möjlighet till tänkande, skapande och perspektiv.

Sedan två månader tillbaka har även Babba C Rivera, vd på varumärkesbyrån bybabba, testat konceptet.

Hur kom du på idén? 
Jag inspirerades av Shopify, och tiden i karantän under coronaperioden, när vi satt fastklistrade vid våra datorer från morgon till kväll, fick mig verkligen att fundera över hur vi arbetar. Jag upplevde att jag blev mindre kreativ och omedvetet prioriterade akuta saker framför viktiga eftersom jag hade så många möten efter varandra varje dag. När du bara har 30-60-minutersluckor mellan möten har du inte tid att ägna dig åt deepwork. Så jag bestämde mig för att införa mötesfria onsdagar för mitt team, då de kan ägna sig åt strategiskt och individuellt arbete som kräver oavbruten fokusering.

Vad tycker du hittills? 
Det har bara gått två månader och jag älskar det redan! Onsdagar är nu min favoritdag i veckan, för då får jag tanketid till att arbeta med saker som annars skulle ta plats och energi i bakhuvudet.

deepworkny

Läs också: Deep work: 5 regler – för att få din hjärna att prestera på max

Vad är det bästa med No Meeting Wednesdays?
Den största vinsten är att jag kan jobba med att lösa problem utan en tickande klocka som räknar ner till nästa möte, men också att jag kan planera min dag utifrån mitt humör för att få optimal kreativitet. Jag kan till exempel börja dagen med träning och sedan ta tag i ett jobbproblem direkt i mina träningskläder, utan att jag behöver fundera på att göra mig iordning inför ett viktigt möte.

Vad har responsen blivit från medarbetarna på Babba? 
Vi har faktiskt redan fått mycket positiv respons på initiativet. Här är citat från några av teammedlemmarna:

”Precis när du börjar känna tyngden av veckan är No Meeting Wednesdays en perfekt, lugn, uppskattad och mycket välbehövlig paus för att hinna ikapp med allt.”

”Jag ser fram emot No Meeting Wednesdays varje vecka! Det är så viktigt att ha tid för att producera, skriva och idégenerera, särskilt när man jobbar i en kreativ roll. Att ha en dag i veckan utan avbrott för möten är verkligen en game-changer för produktiviteten.”

”För mig är No Meeting Wednesdays den mest produktiva dagen i veckan. Att ha friheten att lägga upp min dag utifrån mina prioriteringar hjälper mig att behålla fokus och förbättrar min effektivitet!”

”Jag älskar No Meeting Wednesdays, för det gör att jag får prioritera min dag som jag vill och verkligen fokusera på det jag ska göra utan att känna press över att jag ska ha ett möte om några timmar som riskerar att bryta mitt fokus. Jag ser fram emot det varje vecka!”

Fakta: Mötesfria onsdagar/No Meeting Wednesdays

Företaget Asana, som ligger bakom projektledarverktyget med samma namn, var 2013 en av de första som gick ut med att de införde No Meeting Wednesdays.

  • Syftet var att ge alla teammedlemmar ett långt block av obruten tid till att kunna fokusera på sina mest kreativa arbetsuppgifter utan att behöva passa mötestider.
  • Teorin bakom är att vår produktivitet avbryts varje gång vi avbryts av ett möte och tar tid att återfå efter mötets slut.
  • Resultatet av de mötesfria onsdagarna har enligt Asana lett till att fler uppgifter bockas av då än någon annan dag, och att onsdagar är många medarbetares favoritdag.
  • Det finns undantag då de ändå har möten, till exempel om en jobbsökare eller kund bara kan ses den dagen.
  • Att mötesfria onsdagar är en kollektiv policy för hela företaget gör det lättare för alla att säga nej än bara en person ensam försöker dra ner på möten en dag, skriver Asana.

Källa: How to take back your productivity with No Meeting Wednesdays

Fyra personer i möte

Läs också: 5 steg: Så skapar du ett supereffektivt möte

Relaterade artiklar

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.

En grupp människor håller händerna på varandra.
Ledarskap

Chefsegenskaperna som försämrats mest under pandemin

Flera viktiga chefsegenskaper upplevs ha försämrats under pandemin, visar en ny Sifo-undersökning från företaget Talentsoft. Den visar också att några chefsegenskaper har blivit viktigare under pandemin än vad de var förut.

En kvinna håller en flyttlåda med en krukväxt i.
Ledarskap

”Allt jag gjorde var fel”

Att få växa, utvecklas och utmanas är viktigt för alla – även för chefer. Så vad händer när chefen själv blir utsatt för ett destruktivt ledarbeteende? Noura såg ingen annan utväg än att sluta.

Två unga kvinnor sitter och pratar med dator och anteckningsblock framför sig.
Ledarskap

Så värnar du om nyckelmedarbetarna

Som ledare riskerar både du och verksamheten att hamna i klistret om en eller flera av dina nyckelmedarbetare plötsligt säger upp sig. Här är några tips från karriärkonsultföretaget Verto om hur du bäst behåller dem.

Reboarding – att hjälpa medarbetare tillrätta på arbetsplatsen igen efter hemarbete – är en viktig uppgift för många chefer nu. Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood, ger sina bästa råd.
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Reboarding – chefens viktigaste uppgift i höst

Hur ska man på ett bra sätt gå tillbaka till arbetsplatser efter att ha jobbat hemma under lång tid? Svaret heter reboarding. ”Behovet av reboarding har i princip fötts under pandemin och utmaningarna är många. Här har chefer en otroligt viktig roll i att hjälpa sina medarbetare i rätt riktning”, säger Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood. 
Foto på en bekymrad man som lutar sig mot en vägg.
Ledarskap

”Jag sa upp personal och blev dödshotad”

Skulle du våga behålla den medarbetare som kom sist in, om du tvingas till nedskärningar? Mikael gjorde det och blev hotad till livet.