motesfriaonsdagar1800
Babba C Rivera har infört mötesfria onsdagar på sitt företag.

Mötesfria onsdagar – trenden som är här för att stanna

Fler och fler företag har infört No Meeting Wednesdays – en dag i veckan helt utan möten, för att möjliggöra obruten tid till arbete som kräver fokus, kreativitet och strategiskt tänkande. Shopify, Facebook och bybabba är några av dem som hakat på trenden.

För några veckor sedan berättade Facebooks Mark Zuckerberg för CNBC att hela Facebook kommer att införa No Meeting Wednesdays framöver, för att medarbetarna ska kunna känna att de alltid kan arbeta ostörda på distans den dagen. E-handelsplattformen Shopify startade redan 2018 med mötesfria onsdagar internt, för att ge möjlighet till tänkande, skapande och perspektiv.

Sedan två månader tillbaka har även Babba C Rivera, vd på varumärkesbyrån bybabba, testat konceptet.

Hur kom du på idén? 
Jag inspirerades av Shopify, och tiden i karantän under coronaperioden, när vi satt fastklistrade vid våra datorer från morgon till kväll, fick mig verkligen att fundera över hur vi arbetar. Jag upplevde att jag blev mindre kreativ och omedvetet prioriterade akuta saker framför viktiga eftersom jag hade så många möten efter varandra varje dag. När du bara har 30-60-minutersluckor mellan möten har du inte tid att ägna dig åt deepwork. Så jag bestämde mig för att införa mötesfria onsdagar för mitt team, då de kan ägna sig åt strategiskt och individuellt arbete som kräver oavbruten fokusering.

Vad tycker du hittills? 
Det har bara gått två månader och jag älskar det redan! Onsdagar är nu min favoritdag i veckan, för då får jag tanketid till att arbeta med saker som annars skulle ta plats och energi i bakhuvudet.

deepworkny

Läs också: Deep work: 5 regler – för att få din hjärna att prestera på max

Vad är det bästa med No Meeting Wednesdays?
Den största vinsten är att jag kan jobba med att lösa problem utan en tickande klocka som räknar ner till nästa möte, men också att jag kan planera min dag utifrån mitt humör för att få optimal kreativitet. Jag kan till exempel börja dagen med träning och sedan ta tag i ett jobbproblem direkt i mina träningskläder, utan att jag behöver fundera på att göra mig iordning inför ett viktigt möte.

Vad har responsen blivit från medarbetarna på Babba? 
Vi har faktiskt redan fått mycket positiv respons på initiativet. Här är citat från några av teammedlemmarna:

”Precis när du börjar känna tyngden av veckan är No Meeting Wednesdays en perfekt, lugn, uppskattad och mycket välbehövlig paus för att hinna ikapp med allt.”

”Jag ser fram emot No Meeting Wednesdays varje vecka! Det är så viktigt att ha tid för att producera, skriva och idégenerera, särskilt när man jobbar i en kreativ roll. Att ha en dag i veckan utan avbrott för möten är verkligen en game-changer för produktiviteten.”

”För mig är No Meeting Wednesdays den mest produktiva dagen i veckan. Att ha friheten att lägga upp min dag utifrån mina prioriteringar hjälper mig att behålla fokus och förbättrar min effektivitet!”

”Jag älskar No Meeting Wednesdays, för det gör att jag får prioritera min dag som jag vill och verkligen fokusera på det jag ska göra utan att känna press över att jag ska ha ett möte om några timmar som riskerar att bryta mitt fokus. Jag ser fram emot det varje vecka!”

Fakta: Mötesfria onsdagar/No Meeting Wednesdays

Företaget Asana, som ligger bakom projektledarverktyget med samma namn, var 2013 en av de första som gick ut med att de införde No Meeting Wednesdays.

  • Syftet var att ge alla teammedlemmar ett långt block av obruten tid till att kunna fokusera på sina mest kreativa arbetsuppgifter utan att behöva passa mötestider.
  • Teorin bakom är att vår produktivitet avbryts varje gång vi avbryts av ett möte och tar tid att återfå efter mötets slut.
  • Resultatet av de mötesfria onsdagarna har enligt Asana lett till att fler uppgifter bockas av då än någon annan dag, och att onsdagar är många medarbetares favoritdag.
  • Det finns undantag då de ändå har möten, till exempel om en jobbsökare eller kund bara kan ses den dagen.
  • Att mötesfria onsdagar är en kollektiv policy för hela företaget gör det lättare för alla att säga nej än bara en person ensam försöker dra ner på möten en dag, skriver Asana.

Källa: How to take back your productivity with No Meeting Wednesdays

Fyra personer i möte

Läs också: 5 steg: Så skapar du ett supereffektivt möte

Relaterade artiklar

Helya Riazat, rektor på Järvaskolan, är Framtidens kvinnliga ledare
Ledarskap

Helya Riazat är Framtidens kvinnliga ledare 2021

Järvaskolans rektor Helya Riazat har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2021 av fackförbundet Ledarna.

Anna Svedman på SPP hjälper företag undvika dyra missar vid utlandsjobb.
Annonssamarbete Chef + SPP

Se upp med onödiga pensionsmissar vid utlandsjobb

Planerar ditt företetag att expandera globalt? Undvik då onödiga missar och fallgropar för medarbetare som jobbar utomlands. Det är enklare än du tror.
Anna Borg, vd Vattenfall
Ledarskap

Nytt avsnitt av Chef Dilemma! Cissi Elwin möter Anna Borg

När Vita Huset och Joe Biden nyligen kallade världsledare till klimatkonferens var Vattenfalls vd Anna Borg Sveriges representant, inte Stefan Löfven.

underso%cc%88kningen-nr-5-webb_rityta-1
Digital utveckling

Var tredje chef utsatt för it-brott det senaste året

En tredjedel av Sveriges chefer har drabbats av digital brottslighet det senaste året, visar Chefs undersökning. Samtidigt har risken för digitala säkerhetsproblem ökat under pandemin.
Ensam chef som tittar ut genom fönstret
Hälsa

Därför är chefen så ensam

Det är ensamt på toppen, sägs det. Men dagens flexibla och snabbrörliga arbetsplatser innebär ökad ensamhet både för chefer och medarbetare, visar forskning.
Chef och medarbetare på promenadmöte
Ledarskap

5 sätt att göra rätt som chef

Är det svårt att få tid till att leda medarbetarna samtidigt som du ska hinna göra allt annat? Då kan det vara bra att veta vad medarbetarna förväntar sig av dig.
Annonssamarbete Chef + ECIT

Knepet för att växla upp: Frigör tid för chefer

Företag som vill växla upp behöver frigöra tid och kraft för sina chefer. Då är outsourcing ett självklart val. ”Det har gett oss en extra boost”, säger Daniel Hörnqvist, vd på snabbväxande Frank Dandy.
Pär Svärdson, Apotea
Ledarskap

Apoteas vd Pär Svärdson: ”Vi behöver ha extra mycket AW framöver”

I det senaste avsnittet av podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Apoteas vd och grundare Pär Svärdson.