motesfriaonsdagar1800
Babba C Rivera har infört mötesfria onsdagar på sitt företag.

Mötesfria onsdagar – trenden som är här för att stanna

Fler och fler företag har infört No Meeting Wednesdays – en dag i veckan helt utan möten, för att möjliggöra obruten tid till arbete som kräver fokus, kreativitet och strategiskt tänkande. Shopify, Facebook och bybabba är några av dem som hakat på trenden.

För några veckor sedan berättade Facebooks Mark Zuckerberg för CNBC att hela Facebook kommer att införa No Meeting Wednesdays framöver, för att medarbetarna ska kunna känna att de alltid kan arbeta ostörda på distans den dagen. E-handelsplattformen Shopify startade redan 2018 med mötesfria onsdagar internt, för att ge möjlighet till tänkande, skapande och perspektiv.

Sedan två månader tillbaka har även Babba C Rivera, vd på varumärkesbyrån bybabba, testat konceptet.

Hur kom du på idén? 
Jag inspirerades av Shopify, och tiden i karantän under coronaperioden, när vi satt fastklistrade vid våra datorer från morgon till kväll, fick mig verkligen att fundera över hur vi arbetar. Jag upplevde att jag blev mindre kreativ och omedvetet prioriterade akuta saker framför viktiga eftersom jag hade så många möten efter varandra varje dag. När du bara har 30-60-minutersluckor mellan möten har du inte tid att ägna dig åt deepwork. Så jag bestämde mig för att införa mötesfria onsdagar för mitt team, då de kan ägna sig åt strategiskt och individuellt arbete som kräver oavbruten fokusering.

Vad tycker du hittills? 
Det har bara gått två månader och jag älskar det redan! Onsdagar är nu min favoritdag i veckan, för då får jag tanketid till att arbeta med saker som annars skulle ta plats och energi i bakhuvudet.

Två personer som koncentrerat djupjobbar

Läs också: Deep work: 5 regler – för att få din hjärna att prestera på max

Vad är det bästa med No Meeting Wednesdays?
Den största vinsten är att jag kan jobba med att lösa problem utan en tickande klocka som räknar ner till nästa möte, men också att jag kan planera min dag utifrån mitt humör för att få optimal kreativitet. Jag kan till exempel börja dagen med träning och sedan ta tag i ett jobbproblem direkt i mina träningskläder, utan att jag behöver fundera på att göra mig iordning inför ett viktigt möte.

Vad har responsen blivit från medarbetarna på Babba? 
Vi har faktiskt redan fått mycket positiv respons på initiativet. Här är citat från några av teammedlemmarna:

”Precis när du börjar känna tyngden av veckan är No Meeting Wednesdays en perfekt, lugn, uppskattad och mycket välbehövlig paus för att hinna ikapp med allt.”

”Jag ser fram emot No Meeting Wednesdays varje vecka! Det är så viktigt att ha tid för att producera, skriva och idégenerera, särskilt när man jobbar i en kreativ roll. Att ha en dag i veckan utan avbrott för möten är verkligen en game-changer för produktiviteten.”

”För mig är No Meeting Wednesdays den mest produktiva dagen i veckan. Att ha friheten att lägga upp min dag utifrån mina prioriteringar hjälper mig att behålla fokus och förbättrar min effektivitet!”

”Jag älskar No Meeting Wednesdays, för det gör att jag får prioritera min dag som jag vill och verkligen fokusera på det jag ska göra utan att känna press över att jag ska ha ett möte om några timmar som riskerar att bryta mitt fokus. Jag ser fram emot det varje vecka!”

Fakta: Mötesfria onsdagar/No Meeting Wednesdays

Företaget Asana, som ligger bakom projektledarverktyget med samma namn, var 2013 en av de första som gick ut med att de införde No Meeting Wednesdays.

  • Syftet var att ge alla teammedlemmar ett långt block av obruten tid till att kunna fokusera på sina mest kreativa arbetsuppgifter utan att behöva passa mötestider.
  • Teorin bakom är att vår produktivitet avbryts varje gång vi avbryts av ett möte och tar tid att återfå efter mötets slut.
  • Resultatet av de mötesfria onsdagarna har enligt Asana lett till att fler uppgifter bockas av då än någon annan dag, och att onsdagar är många medarbetares favoritdag.
  • Det finns undantag då de ändå har möten, till exempel om en jobbsökare eller kund bara kan ses den dagen.
  • Att mötesfria onsdagar är en kollektiv policy för hela företaget gör det lättare för alla att säga nej än bara en person ensam försöker dra ner på möten en dag, skriver Asana.

Källa: How to take back your productivity with No Meeting Wednesdays

Fyra personer i möte

Läs också: 5 steg: Så skapar du ett supereffektivt möte

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Person som lagar mat i stormkök
Ledarskap

Veckans trendspaning: ”Årets julklapp säger något viktigt om chefers svåra uppgift”

Att stormköket blir årets julklapp är ett tecken på den svåra balansgång mellan trygghet och innovation som chefer och ledare står inför framöver.
Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso, berättar om arbetet med att återfå förtroendet efter en barnarbetesskandal hos en underleverantör i Pakistan.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

"Man är aldrig så bra som man tror"

Skandalrubriker om barnarbete orsakade en kris på Stora Enso.
Men ett par år senare utsågs de till Sveriges mest hållbara bolag. Sverigechefen Per Lyrvall berättar om vägen dit.

fragortillmedarbetare
Arbetsmiljö

Tre frågor du borde ställa till dina medarbetare just nu

Under covid 19-krisen är det lätt att missa viktiga aspekter av ledarskapet. Här är tre frågor du borde ställa till dina medarbetare som chef.
julfest1800
Ledarskap

Så fixar du julfesten på jobbet

I år kommer de flesta chefer och medarbetare inte äta julbord, dela ut julklappar och sjunga om tomtegubbar ihop på arbetsplatsen. Så vad gör vi? Och hur viktig är egentligen julfesten?
Jarno Vanhatapio och Cissi Elwin i Chefs poddstudio; Chef Dilemma
Karriär

Jarno Vanhatapio, vd Na-kd: ”Jag känner att jag är en bedragare”

”Det spelar ingen roll hur många miljardbolag jag skapar. Jag har alltid känt mindervärdeskomplex. Att jag är en lågt utbildad invandrare”, förklarar Jarno Vanhatapio, grundare och vd för miljardbolaget Na-kd, i nya avsnittet av podden Chef Dilemma.
Donald Trump
Ledarskap

Så är du en god förlorare som ledare

Vi har alla lite av Trump i oss, men vi kan välja att bli goda förlorare istället för dåliga. Det säger Måns Lindblom, psykolog och ledarskapskonsult.
När företag jobbar med ansvarsfrågan på nya sätt så ökar innovationskraften, visar ny forskning.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

5 steg: Växla till det nya sättet att jobba med innovation

Ny forskning visar att det behövs en koppling till ansvarsfullt ledarskap om bolag ska lyckas med sin innovation på lång sikt.
Här är fem steg för chefer och företag som vill hamna på rätt spår.

Nappflaska och latte i take away-mugg, i bakgrunden kontor
Arbetsmiljö

Veckans trendspaning: Lattemammornas revival och arbetsplatsens nya rum

Vad händer med förflyttningen av rum när arbete och liv bedrivs på samma köksbord?, undrar Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson.