Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

”Kär i chefen – vad gör jag?”

Hälsa
Text: Redaktionen
Publicerad

Fråga: Efter att ha varit chef på några småföretag klev jag i våras in på ett större företag som mellanchef. Där fick jag äntligen en chef att se upp till, en riktig förebild. Hon är i min ålder och otroligt kompetent.

Jag känner mig riktigt utmanad på ett positivt sätt. Men. Jag är rädd att jag har kärat ner mig i henne. Och nu vet jag inte hur jag ska göra. Vi är båda skilda så det är inte omöjligt men jag vill verkligen inte äventyra det här jobbet som jag är så glad för.

/Anton

Läs också: Ska jag anställa min expojkvän?

Svar: Vem är du förälskad i? Chefen som har betalt för att få dig att växa i din yrkesroll eller personen privat? Känner du personen utanför chefsrollen?

Fundera på det. Sedan har du ett val. Vad är det värsta som kan hända om du inte tar upp dina känslor, och om du gör det?

Om du väljer att inte säga något får du jobba på och se hur det utvecklar sig med tiden. Om du är kollegialt personlig kan du få naturliga möjligheter att lära känna kvinnan utanför chefsrollen.

Läs också: Ebba Blitz bästa karriärtips: Våga släppa taget

Visa med små signaler som ”ska du med på lunch?”, ”ska vi ta en öl efter jobbet?”, ”det är kul att jobba med dig” att du trivs i hennes sällskap. Bekräfta det positiva du ser i relationen. Det ger även henne chansen att lära känna dig samt välja, att säga ifrån eller bli mer personlig.

Förälskelse är sällan klarsynt och tiden kan hjälpa dig att se klarare. Om du väljer att säga något så säg vad du tycker. Kan du säga det du skriver? Att du uppskattar att jobba med henne och inte vill äventyra det, men att du även har andra känslor och inte vet hur du ska göra?

Ett alternativt sätt är att ta upp ämnet på ett generellt plan. Det är svårare i ditt fall då hon är din chef, det är lättare kolleger emellan men det kanske kan ge dig fler idéer.

/Leif E Andersson, leg psykolog och ledarskapsutvecklare

Läs också: Petter Stordalens krönika: ”Jag struntar i om ni svär över mig”

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden