jojograf
Foto Illustration: Johanna Gustavsson.

Här är höstens 5 hetaste kickoff-trender

Högkonjunkturen gör att många företag nyanställer. Därför är det extra viktigt för dig som chef att få ihop ditt nya arbetslag inför höstens utmaningar. Här är 5 kickoff-aktiviteter – som är extra trendiga.

Svenska företag blir allt bättre på att arrangera kickoffer. Om det tidigare var ett sätt att få slippa kontoret för en dag och mata de anställda med information är det betydligt mer anpassat i dag. Syfte och mål med avsparken är något alla företag tänker på, menar Sylvia Nylin som är vd för Svenska Möten.

De arrangerar 13 000 möten per år – och hon menar att intresset för konferenser är större än någonsin i Sverige.

”Vi ser att våra kunder blir proffsigare. Det ska finnas ett mål och en röd tråd för konferensen. All information ska skickas ut innan mötet för att spara tid och energi”, säger Sylvia Nylin.

Att lämna den vanliga arbetsplatsen för att åka i väg är också viktigt. Var man åker och gör under dagen beror på syftet. En ledningsgrupp som ska affärsplanera hösten kanske inte blir bättre av paintball.

”Då är det kanske viktigare att öppna upp och vara kreativ. Därför ska de välja en plats som skapar den känslan – med aktiviteter och mat i samma tema. Kanske en del av dagen ska vara en skogspromenad och en fika vid lägerelden”.

Läs också: Undvik: Värsta fällan vid en kickoff

Men om man inte kan vara utomhus då?

”Då ska man möblera om i rummet. Det skapar och håller uppe energin i gruppen. I dag väljer många att vistas i lounge-miljöer i stället för grupprum. Det ger en ledigare och mer avslappnad stämning”.

Varför ska man åka iväg på kickoff?

”För att hjärnan får ett helt annat fokus på en ny plats. Väljer du till exempel att åka ut i naturen sjunker stresshormonerna vilket hjälper medarbetarna att ladda batterierna. Som chef har du möjlighet att motivera, inspirera och jobba med hälsa på samma gång”.

5 heta kickoff-trender

1) Låt adrenalinet flöda

Vill du som chef motivera och inspirera? Då kan en adrenalinstinn aktivitet vara ett roligt sätt att nystarta året mot ett givet mål. Paintball, åka RIB-båt, sjukamp eller fäktning är förslag på roliga saker att göra ihop.

2) Avslappnat

Just nu väljer många bort traditionella konferenser för att i stället mötas i lounge-miljöer. Det ger dagen en mer avslappnad och ledig känsla – vilket kan öka kreativiteten.

3) Vistas i naturen

Många väljer att delvis vara ute i naturen på sin kickoff. Generellt är hälsotrenden stark och att få lite frisk luft är definitivt att föredra före ett kvavt konferensrum.

4) Börja med meditation

Mindfulness är en trend som håller i sig. Ett sätt att alla ska vara närvarande är att börja kickoffen med fem minuter meditation för att landa i mötet efter en stressig morgon.

5) Stycka upp dagen

Oavsett inriktning på kickoffen är det bra att dela upp dagen i olika pass. Det gör att ni får ut mycket av dagen även om det är ont om tid. Att lägga in 15 minuters yoga-pass är en aktivitet som går att lägga in för att inte sitta på rumpan hela dagen.

Källa: Svenska Möten

Läs också: Så syr du ihop höstens kickoff – hela programmet!

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

generationy
Motivation

Här är bästa sättet att leda unga talanger

En helt ny generation befinner sig just nu på arbetsmarknaden: Millennials. Men hur ska du som chef leda dessa till sin fulla potential?

vanor
Hälsa

10 vanor omtyckta chefer har

Vad är det som skiljer de allra bästa ledarna från resten? Affärstidningen Fast Company har med hjälp av tre experter kartlagt tio vanor de mest omtyckta ledarna har.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
aktivitet
Personlig effektivitet

4 punkter: Det här krävs för att få produktiva medarbetare

Vill du ha produktiva medarbetare? Då finns det fyra punkter som är extra effektiva om ni vill testa aktivitetsbaserade kontor, visar en svensk studie.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
sverige-2
Arbetsmiljö

5 argument till chefen för att få kolla på Sveriges åttondel

12 års lång väntan är över. Äntligen är Sverige kvalificerat till en åttondelsfinal i VM. Men matchen spelas klockan 16 på tisdag – vilket kan ställa till det för många.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden