jojograf
Foto Illustration: Johanna Gustavsson.

Här är höstens 5 hetaste kickoff-trender

Högkonjunkturen gör att många företag nyanställer. Därför är det extra viktigt för dig som chef att få ihop ditt nya arbetslag inför höstens utmaningar. Här är 5 kickoff-aktiviteter – som är extra trendiga.

Svenska företag blir allt bättre på att arrangera kickoffer. Om det tidigare var ett sätt att få slippa kontoret för en dag och mata de anställda med information är det betydligt mer anpassat i dag. Syfte och mål med avsparken är något alla företag tänker på, menar Sylvia Nylin som är vd för Svenska Möten.

De arrangerar 13 000 möten per år – och hon menar att intresset för konferenser är större än någonsin i Sverige.

”Vi ser att våra kunder blir proffsigare. Det ska finnas ett mål och en röd tråd för konferensen. All information ska skickas ut innan mötet för att spara tid och energi”, säger Sylvia Nylin.

Att lämna den vanliga arbetsplatsen för att åka i väg är också viktigt. Var man åker och gör under dagen beror på syftet. En ledningsgrupp som ska affärsplanera hösten kanske inte blir bättre av paintball.

”Då är det kanske viktigare att öppna upp och vara kreativ. Därför ska de välja en plats som skapar den känslan – med aktiviteter och mat i samma tema. Kanske en del av dagen ska vara en skogspromenad och en fika vid lägerelden”.

Läs också: Undvik: Värsta fällan vid en kickoff

Men om man inte kan vara utomhus då?

”Då ska man möblera om i rummet. Det skapar och håller uppe energin i gruppen. I dag väljer många att vistas i lounge-miljöer i stället för grupprum. Det ger en ledigare och mer avslappnad stämning”.

Varför ska man åka iväg på kickoff?

”För att hjärnan får ett helt annat fokus på en ny plats. Väljer du till exempel att åka ut i naturen sjunker stresshormonerna vilket hjälper medarbetarna att ladda batterierna. Som chef har du möjlighet att motivera, inspirera och jobba med hälsa på samma gång”.

5 heta kickoff-trender

1) Låt adrenalinet flöda

Vill du som chef motivera och inspirera? Då kan en adrenalinstinn aktivitet vara ett roligt sätt att nystarta året mot ett givet mål. Paintball, åka RIB-båt, sjukamp eller fäktning är förslag på roliga saker att göra ihop.

2) Avslappnat

Just nu väljer många bort traditionella konferenser för att i stället mötas i lounge-miljöer. Det ger dagen en mer avslappnad och ledig känsla – vilket kan öka kreativiteten.

3) Vistas i naturen

Många väljer att delvis vara ute i naturen på sin kickoff. Generellt är hälsotrenden stark och att få lite frisk luft är definitivt att föredra före ett kvavt konferensrum.

4) Börja med meditation

Mindfulness är en trend som håller i sig. Ett sätt att alla ska vara närvarande är att börja kickoffen med fem minuter meditation för att landa i mötet efter en stressig morgon.

5) Stycka upp dagen

Oavsett inriktning på kickoffen är det bra att dela upp dagen i olika pass. Det gör att ni får ut mycket av dagen även om det är ont om tid. Att lägga in 15 minuters yoga-pass är en aktivitet som går att lägga in för att inte sitta på rumpan hela dagen.

Källa: Svenska Möten

Läs också: Så syr du ihop höstens kickoff – hela programmet!

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

kik
Teamutveckling

5 tips: Så får du kollegerna att lära sig – av varandra

Det är en outnyttjad resurs på många arbetsplatser: Kolleger som lär av varandra.

Lars-Olof Moberg, Länsförsäkringar
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Så hjälper vi varandra att växa"

Lars-Olof Moberg vände en negativ spiral. Mindre stress, mer engagemang hos medarbetarna – och 30 procents högre lönsamhet.
”Verktyget vi använder hjälpte oss att sätta igång en dialog och skapa förändring.”

vrhjalm
Teamutveckling

Här testas skräckscenarier – med hjälp av VR

Få branscher har så riskfylld arbetsmiljö som byggföretagen. På Skanska tacklar man farorna med vr-teknik – som gestaltar både rusande fordon och psykisk ohälsa efter ett dödsfall.
hanterakollega
Arbetsmiljö

5 tips: Hantera kollegan – som alltid skyller ifrån sig

Vissa personer känner att de har hela världen emot sig. Så här gör du som chef för att vända klagomålen till något som är positivt för hela arbetsgruppen.
blabla
Karriär

5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.
fokusera
Personlig effektivitet

3 knep: Så hittar du fokus till en sak i taget

Gör så här för att hitta fokus till det som betyder mest i vardagen.
Christina Forsberg, CSN. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + CSN

Christina Forsberg: CSN möjliggör drömmar

Studiestödet måste säkras – för nya generationer, längre arbetsliv och ständigt lärande. CSN:s generaldirektör Christina Forsberg berättar om hur hon leder arbetet med att möjliggöra livsdrömmar.

osjalviskachefer
Beslutsfattande

Osjälviska chefer får en högre lön

Vill du ha många barn och en hög lön? Då bör du vara en osjälvisk chef som gör uppoffringar för dina medarbetares skull, visar en studie från Stockholm Universitet.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden