lisensommarwebb
Lisen Bratt Fredricson – en av årets sommarpratare med chefsprofil.

Årets sommar­pratare med chefsprofil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Radioinstitutionen Sommar i P1, som rullat sedan 1959, drar igång på midsommardagen 26 juni och sänds fram till 22 augusti. Här är hela listan över årets sommarpratare med chefsprofil.

28 juni

Karin Bodin, vd Polarbrödsgruppen. Bageri-vd:n om den traumatiska storbranden som förstörde hela fabriken i Älvsbyn och den svåra konsten att börja om. Förra året, ett par månader före branden, publicerade vi en stor intervju med Karin Bodin i Chef.

4 juli

Mikael Dolsten, forskningschef Pfizer. Om hur ett möte med Donald Trump inspirerade till ett historiskt maratonarbete som lett fram till att hundratals miljoner vaccinerats mot covid-19.

 

5 juli

Fredrik Steen, hundcoach. Om ledarskap i djurens värld och impulskontroll för både hundar och människor.

6 juli

Anna Kinberg Batra, f d partiledare, rådgivare. Den tidigare moderatledaren berättar om hur livet inte alltid blir som man tänkt sig, och vad som händer när man har allas blickar på sig.

8 juli

Amelia Adamo, f d chefredaktör, journalist. Ensamhet står högt på agendan för den svenska tidningsdrottningen och Årets chef-pristagaren, som numera är ordförande i Ensamhetskommissionen.

 

9 juli

Thomas J. Philipson, toppekonom. En doldis från Uppsala som fram tills för ett år sedan var ordförande i amerikanske presidenten Trumps ekonomiska råd. Ett äventyr som började med att han som elitspelare i volleyboll drabbades av en knäskada.

 

10 juli

Sven-Göran Eriksson, fotbollstränare. Englands f d förbundskapten om att få världens finaste tränaruppdrag och sedan bli av med det.

 

sundhage

Läs också: Pia Sundhage om låtarna som gör henne till en toppcoach

22 juli

Jens Stoltenberg, Natos generalsekreterare. F d topp-politikern Stoltenberg om krig, fred och om att befinna sig mitt i stormens öga under terrorattackerna på Utøya och i de norska regeringskvarteren.

26 juli

Olga Persson, förbundsordförande Unizon. Kvinnorättsaktivist om den ständigt pågående pandemin mäns våld mot kvinnor, och om varför humor är bästa vaccinet.

28 juli

Peter Carlsson, vd Northvolt. Företagsledaren för den gigantiska batterifabriken i Skellefteå om sin strävan att bygga världens grönaste batteri, och om den himmel och det helvete det innebär att starta bolag.

2 augusti

Ingmar Skoog, överläkare. Åldersforskare och mannen bakom uttrycket ”70 är det nya 50” ger sin syn på pandemiåret, som han menar präglats av en välmenande ålderism.

 

4 augusti

Lisen Bratt Fredricson, ryttare och entreprenör. Om ett liv med hästar, att kallas överklass-hippie och hur hon uppnått framgång trots att hon aldrig gick ut grundskolan.

9 augusti

Claudia Olsson, entreprenör och vd för Stellar Capacity. En av världens 100 främsta unga ledare, enligt Världsekonomiskt forum, om hur vi kan ta vara på digitaliseringens fulla potential.

13 augusti

Rachel Belatchew, arkitekt och entreprenör. Etiopien-född och Internationellt prisad arkitektbyrå-innehavare om varför språk, minnen och arkitektur hänger ihop.

17 augusti

Ullakarin Nyberg, överläkare och suicidforskare. Om hur stor förändring går att åstadkomma bara genom att lyssna.

19 augusti

Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö som arbetar för att skapa bättre hemförhållanden i utsatta områden.

 

 

toppdesk-2

Läs också: Därför blir fotbollsspelare även bra chefer

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.
Morten Olsen vid sitt skrivbord.
Karriär

Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

Efter att Morten Olsen förlorade jobbet för två år sedan, som 58-åring, har han gått bet på arbetsmarknaden. ”Men jag är en fighter, det är bara att jaga vidare”, säger han.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Vit skylt med texten
Karriär

Hur gammal är en bra chef?

Nästan varannan chef, 43 procent, har känt sig missgynnad på grund av ålder, visar Chefs undersökning. Det är en ökning med nio procentenheter sedan motsvarande undersökning 2018.