Årets sommar­pratare med chefsprofil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Lisen Bratt Fredricson – en av årets sommarpratare med chefsprofil.

Radioinstitutionen Sommar i P1, som rullat sedan 1959, drar igång på midsommardagen 26 juni och sänds fram till 22 augusti. Här är hela listan över årets sommarpratare med chefsprofil.

28 juni

Karin Bodin, vd Polarbrödsgruppen. Bageri-vd:n om den traumatiska storbranden som förstörde hela fabriken i Älvsbyn och den svåra konsten att börja om. Förra året, ett par månader före branden, publicerade vi en stor intervju med Karin Bodin i Chef.

4 juli

Mikael Dolsten, forskningschef Pfizer. Om hur ett möte med Donald Trump inspirerade till ett historiskt maratonarbete som lett fram till att hundratals miljoner vaccinerats mot covid-19.

 

5 juli

Fredrik Steen, hundcoach. Om ledarskap i djurens värld och impulskontroll för både hundar och människor.

6 juli

Anna Kinberg Batra, f d partiledare, rådgivare. Den tidigare moderatledaren berättar om hur livet inte alltid blir som man tänkt sig, och vad som händer när man har allas blickar på sig.

8 juli

Amelia Adamo, f d chefredaktör, journalist. Ensamhet står högt på agendan för den svenska tidningsdrottningen och Årets chef-pristagaren, som numera är ordförande i Ensamhetskommissionen.

 

Tidningsdrottningen Amelia Adamo är en av årets sommarvärdar.

9 juli

Thomas J. Philipson, toppekonom. En doldis från Uppsala som fram tills för ett år sedan var ordförande i amerikanske presidenten Trumps ekonomiska råd. Ett äventyr som började med att han som elitspelare i volleyboll drabbades av en knäskada.

 

10 juli

Sven-Göran Eriksson, fotbollstränare. Englands f d förbundskapten om att få världens finaste tränaruppdrag och sedan bli av med det.

 

22 juli

Jens Stoltenberg, Natos generalsekreterare. F d topp-politikern Stoltenberg om krig, fred och om att befinna sig mitt i stormens öga under terrorattackerna på Utøya och i de norska regeringskvarteren.

26 juli

Olga Persson, förbundsordförande Unizon. Kvinnorättsaktivist om den ständigt pågående pandemin mäns våld mot kvinnor, och om varför humor är bästa vaccinet.

28 juli

Peter Carlsson, vd Northvolt. Företagsledaren för den gigantiska batterifabriken i Skellefteå om sin strävan att bygga världens grönaste batteri, och om den himmel och det helvete det innebär att starta bolag.

2 augusti

Ingmar Skoog, överläkare. Åldersforskare och mannen bakom uttrycket ”70 är det nya 50” ger sin syn på pandemiåret, som han menar präglats av en välmenande ålderism.

 

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson kommer att berätta om att få världens finaste träningsuppdrag – och sedan förlora det.

4 augusti

Lisen Bratt Fredricson, ryttare och entreprenör. Om ett liv med hästar, att kallas överklass-hippie och hur hon uppnått framgång trots att hon aldrig gick ut grundskolan.

9 augusti

Claudia Olsson, entreprenör och vd för Stellar Capacity. En av världens 100 främsta unga ledare, enligt Världsekonomiskt forum, om hur vi kan ta vara på digitaliseringens fulla potential.

13 augusti

Rachel Belatchew, arkitekt och entreprenör. Etiopien-född och Internationellt prisad arkitektbyrå-innehavare om varför språk, minnen och arkitektur hänger ihop.

17 augusti

Ullakarin Nyberg, överläkare och suicidforskare. Om hur stor förändring går att åstadkomma bara genom att lyssna.

19 augusti

Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö som arbetar för att skapa bättre hemförhållanden i utsatta områden.

 

 

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden