Fanny Vidman, gästkrönikör

Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Alla kommer att vilja ligga med dig om du är dig själv, Fanny”. Så sa min chef till mig när jag frågade honom hur han tyckte att jag skulle tackla det när många av mina manliga kunder visade andra än affärsmässiga intressen för mig, skriver Fanny Widman i en gästkrönika.

För jag tyckte det var svårt att hantera de där subtila situationerna som ibland kan uppstå. När man får en magkänsla som säger att din motpart har andra intentioner än vad du har. En magkänsla som jag vet att många kvinnor känner igen sig i och som uppstår i situationer orsakade av maktstrukturer och könsnormer.

Jag minns så tydligt när jag började ifrågasätta strukturerna. Jag var säljare inom it-branschen, vilket innebar att jag större delen av min arbetstid var ute på kundmöten tillsammans med en manlig kollega. Han skulle hjälpa mig att svara på tekniska frågor eftersom det jag sålde var tekniskt avancerade system.

Jag bokade alla möten själv och hade det affärsmässiga ansvaret, vilket alltid gjordes tydligt vid början av alla möten. Ändå hände det titt som tätt att jag blev osynliggjord. Ofta kändes det som man antog att jag inte hade kompetens. Eller att jag helt enkelt var rätt obetydlig i mötena.

Det kunde vara saker som att mina frågor besvarades till min kollega, eller att kunderna även riktade alla sina frågor till honom. En gång var det faktiskt till och med en kund som kramade om mig vid slutet av ett möte och sa: ”Tack gumman, det gjorde du bra!”.

Efter det mötet var både jag och min kollega rätt nollställda. Det blev en ögonöppnare för honom. Han hade hört om att kvinnor behandlas annorlunda i näringslivet. Men det här var första gången han såg det hända själv.

Nina Åxman är utsedd av Ledarna till Framtidens kvinnliga ledare 2020 Foto: Karina Ljungdahl

Läs också: Nina Åxman är Framtidens kvinnliga ledare 2020

Jag kämpade rätt hårt med att tackla det här och uppmanades att ”bli mer business”. För mig ledde det till att jag började klandra mig själv. Jag tänkte att jag nog inte kunde vara den extroverta person som jag är om jag ville lyckas. Så jag började tona ner mig själv, anpassa mig. Anpassningen hade ett högt pris för mig. Precis som den haft för många andra kvinnor som gjort precis likadant.

Och hur vet jag att många andra kvinnor gjort precis likadant? Jo, för att jag ur frustrationen över allt jag beskrivit startade podden Fannys Förebilder. Där intervjuar jag de mest framgångsrika kvinnorna i Sverige för att få svar på just frågan om de delade mina upplevelser och hur de tacklat det. För i brist på bra chefer i min närvaro kändes det som den enda vägen. Och vet ni, det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet på grund av sina kön. Är det inte tragiskt att vi inte har kommit längre än så?

Så varför en krönika om detta i Chef? Jo, för att som många av er vet så har ni ledare ett stort ansvar för att förändra den här problematiken. Nu har jag gjort nästan hundra intervjuer och insett vikten av att prata om de här vardagliga situationerna i organisationer. Varför? Jo, för att de har blivit en del av normen.

caroline_farberger

Läs också: Caroline Farberger: Hon lärde mig hantera härskartekniker

När jag startade podden var en av mina frågor till gästerna om de någon gång upplevt att de blivit förminskade på grund av sina kön. De sa att det hänt så många gånger att de knappt kunde minnas en specifik situation. Det var först när de fick frågan som de började reflektera över det. Det har med andra ord blivit en del av normen och något som vi bara accepterar och går vidare. Så nu när jag får chansen vill jag uppmuntra alla er som läser att ha öppna samtal om det här hos er. Och att analysera även era egna beteenden. Det är min starka tro att det här inte är något som sker medvetet utan något som händer för att det alltid varit så.

För att utmana gamla invanda mönster måste vi först bli medvetna här och nu. För min manliga kollega blev ett specifikt möte en ögonöppnare. Det gjorde också att han och jag började prata om de olika situationer som uppstod i de rum vi befann oss i. Då kunde vi också bolla hur vi skulle hantera det tillsammans. Om du som ledare pratar om dessa saker på riktigt kanske du också får en ögonöppnare som ger dig medvetenheten att driva en förändring. Och det vill du väl?

/Fanny Widman, grundare av och programledare för podcasten Fannys Förebilder samt web & social media manager på Sogeti.

Amanda Lundeteg, vd på Allbright

Läs också: Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

nisha1-768x432-3
Krönikor

Nisha Besara: ”Erkänn – du har också fördomar!”

I sin senaste krönika skriver Nisha Besara om oron att människor som inte kan visa vad de har för vilja, förmåga, driv eller ambition inte tas tillvara på. ”Alla är helt enkelt inte lika verbala och välformulerade – om alls – när det kommer till att framhäva sig själva och sina kompetenser. Likväl kan mer introverta typer vara blytunga rekryteringar. Hur kommer vi åt det om vi ska börja rekrytera på ambition snarare än meriter?”, skriver hon.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
linda_waxin_kronikor-768x432-5
Krönikor

Linda Waxin: Vilka misstag väljer du att lära av?

I sin senaste krönika återkopplar Linda Waxin till den forskningsartikel som publicerades i det senaste numret av Chef om varför vi lär oss av våra misstag. Hon går in på skamkänslor kopplat till snedsteg och gör en uppdelning; de uppenbara misstagen och de dolda misstagen. ”Uppenbara misstag bär såklart på lärdomar, ibland. Men är inte sanningen den att det är mängden skam som ofta avgör hur vi agerar på dem framgent?”, skriver hon. 

Chefs chefredaktör Nisha Besara
Krönikor

Nisha Besara: ”Hjälp de unga att ta ditt jobb!”

I sin senaste krönika reflekterar Chefs chefredaktör Nisha Besara över vad det är som driver de unga och hur det kommer sig att Sverige är det land i Europa som har minst antal chefer som är yngre än 40 år. ”Vill unga bli chefer eller inte? Faktum är att det inte finns något tydligt svar. Det finns olika undersökningar, men ingen gedigen forskning. Och undersökningarna visar olika saker beroende på hur frågan ställs.”

pergrankvist-768x432-4
Krönikor

Per Grankvist: ”Då var jag rädd för att inte duga”

”Är det rädslan för att inte bli tagen på allvar som spökar igen? Det är sånt som gör att man förhäver sig genom att använda ordet ‘man’ när ‘jag’ funkat lika bra. ‘I en sån situation blir man ju orolig’ kan folk säga i ett fumligt försök att inte låtsas som att de själva blev skiträdda. Sånt har jag också gjort många gånger, särskilt i början av arbetslivet” ,skriver Per Grankvist i en krönika.

nisha1-768x432
Krönikor

Nisha Besara: "Nu behöver vi sprida det goda ledarskapet"

Vilka egenskaper har en bra ledare? I sin tredje krönika reflekterar Nisha Besara över cheferna som trots att de saknar ledaregenskaper, premieras till chefsposter på grund av andra faktorer. ”Som ledare är det ju extra viktigt att hålla huvudet kallt och att inte agera känslomässigt i tid och otid, för att på så sätt bygga en tillit bland medarbetare för den egna kompassen” skriver hon och gör en koppling till det rådande världsläget som påminner om den irrationella och auktoritära ledarens egenskaper. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
linda_waxin_kronikor-768x432-4
Krönikor

Linda Waxin: ”Hur omdefinierar du framgång?"

Chefs krönikör Linda Waxin är ny på jobbet på ett climate tech-bolag och reflekterar över begreppet framgång utifrån det som format henne. ”De som följt mig en längre tid vet att omdefiniering av framgång är en pågående favoritsysselsättning, och i mina ögon kanske något av det viktigaste en människa kan lägga sin energi på”, skriver hon.