Fanny Vidman, gästkrönikör

Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Alla kommer att vilja ligga med dig om du är dig själv, Fanny”. Så sa min chef till mig när jag frågade honom hur han tyckte att jag skulle tackla det när många av mina manliga kunder visade andra än affärsmässiga intressen för mig, skriver Fanny Widman i en gästkrönika.

För jag tyckte det var svårt att hantera de där subtila situationerna som ibland kan uppstå. När man får en magkänsla som säger att din motpart har andra intentioner än vad du har. En magkänsla som jag vet att många kvinnor känner igen sig i och som uppstår i situationer orsakade av maktstrukturer och könsnormer.

Jag minns så tydligt när jag började ifrågasätta strukturerna. Jag var säljare inom it-branschen, vilket innebar att jag större delen av min arbetstid var ute på kundmöten tillsammans med en manlig kollega. Han skulle hjälpa mig att svara på tekniska frågor eftersom det jag sålde var tekniskt avancerade system.

Jag bokade alla möten själv och hade det affärsmässiga ansvaret, vilket alltid gjordes tydligt vid början av alla möten. Ändå hände det titt som tätt att jag blev osynliggjord. Ofta kändes det som man antog att jag inte hade kompetens. Eller att jag helt enkelt var rätt obetydlig i mötena.

Det kunde vara saker som att mina frågor besvarades till min kollega, eller att kunderna även riktade alla sina frågor till honom. En gång var det faktiskt till och med en kund som kramade om mig vid slutet av ett möte och sa: ”Tack gumman, det gjorde du bra!”.

Efter det mötet var både jag och min kollega rätt nollställda. Det blev en ögonöppnare för honom. Han hade hört om att kvinnor behandlas annorlunda i näringslivet. Men det här var första gången han såg det hända själv.

Nina Åxman är utsedd av Ledarna till Framtidens kvinnliga ledare 2020 Foto: Karina Ljungdahl

Läs också: Nina Åxman är Framtidens kvinnliga ledare 2020

Jag kämpade rätt hårt med att tackla det här och uppmanades att ”bli mer business”. För mig ledde det till att jag började klandra mig själv. Jag tänkte att jag nog inte kunde vara den extroverta person som jag är om jag ville lyckas. Så jag började tona ner mig själv, anpassa mig. Anpassningen hade ett högt pris för mig. Precis som den haft för många andra kvinnor som gjort precis likadant.

Och hur vet jag att många andra kvinnor gjort precis likadant? Jo, för att jag ur frustrationen över allt jag beskrivit startade podden Fannys Förebilder. Där intervjuar jag de mest framgångsrika kvinnorna i Sverige för att få svar på just frågan om de delade mina upplevelser och hur de tacklat det. För i brist på bra chefer i min närvaro kändes det som den enda vägen. Och vet ni, det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet på grund av sina kön. Är det inte tragiskt att vi inte har kommit längre än så?

Så varför en krönika om detta i Chef? Jo, för att som många av er vet så har ni ledare ett stort ansvar för att förändra den här problematiken. Nu har jag gjort nästan hundra intervjuer och insett vikten av att prata om de här vardagliga situationerna i organisationer. Varför? Jo, för att de har blivit en del av normen.

caroline_farberger

Läs också: Caroline Farberger: Hon lärde mig hantera härskartekniker

När jag startade podden var en av mina frågor till gästerna om de någon gång upplevt att de blivit förminskade på grund av sina kön. De sa att det hänt så många gånger att de knappt kunde minnas en specifik situation. Det var först när de fick frågan som de började reflektera över det. Det har med andra ord blivit en del av normen och något som vi bara accepterar och går vidare. Så nu när jag får chansen vill jag uppmuntra alla er som läser att ha öppna samtal om det här hos er. Och att analysera även era egna beteenden. Det är min starka tro att det här inte är något som sker medvetet utan något som händer för att det alltid varit så.

För att utmana gamla invanda mönster måste vi först bli medvetna här och nu. För min manliga kollega blev ett specifikt möte en ögonöppnare. Det gjorde också att han och jag började prata om de olika situationer som uppstod i de rum vi befann oss i. Då kunde vi också bolla hur vi skulle hantera det tillsammans. Om du som ledare pratar om dessa saker på riktigt kanske du också får en ögonöppnare som ger dig medvetenheten att driva en förändring. Och det vill du väl?

/Fanny Widman, grundare av och programledare för podcasten Fannys Förebilder samt web & social media manager på Sogeti.

Amanda Lundeteg, vd på Allbright

Läs också: Grabbmyten inom tech hindrar kvinnor och icke-vita

chef_1800x1013
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

”Jag är övertygad om att de företag som inte agerade tillräckligt kraftfullt före corona nu passar på att göra sig av med medarbetare”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”De lämnar över ansvaret på samhället som får stå för kostnaden för kompetensomställningen.”
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Det är nu krisen börjar tära på oss”

Hur mår du? Den frågan känns numera inte helt bekväm att ställa. Jo, men det är väl okej, är det vanligaste svaret. För det är nu krisen börjar tära på oss.
cissielwinfitbit
Krönikor

Cissi Elwin: ”Min fitbit frågar om jag är en supermänniska”

Cissi Elwin skriver om sin nya besatthet: promenader.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Visuell härskarteknik”

”När min kollega Olle häromdagen chockade oss alla genom att sitta utomhus i solen och trivas – med solglasögon, kaffemugg och nybakad bulle dessutom – insåg jag att han lärt sig bemästra visuell härskarteknik”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist i sin nya krönika. 
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vi rev ner sidorna och började om”

Vi hade planerat ett vanligt nummer av tidningen och var nästan klara, berättar Chefs vd Cissi Elwin. Men så kom corona. Och den planerade tidningen fick rivas ner och blev till ett specialnummer om chefens svåra läge just nu: att leda i kris. 
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Tacka corona för att man slipper nätverka”

Coronaviruset har på ett effektivt sätt satt stopp för allt nätverkande– och tur är väl det, tycker Chefs krönikör Per Grankvist.