Detta stör vi oss på mest hos kollegan

Mänskliga relationer är svårt, och friktionsytorna på en arbetsplats kan innebära närmast oändliga möjligheter till irritation. Men det är varken onödiga mejl, kvarglömda kaffekoppar eller högljutt telefonerande som orsakar det värsta skavet kontorskolleger emellan, visar en undersökning från Blocket Jobb.

Arbetsmiljö
Publicerad
Medarbetare som sjunger i kontorslandskapet

Det är andras bristande ansvarstagande som toppar listan över vad som irriterar svenska tjänstemän mest, enligt enkäten som omfattar 1 000 personer och utförts med hjälp av Sifo. 

Samtidigt som kollegerna kan vara ett störningsmoment, är det också de som får oss att trivas och vilja stanna kvar på en arbetsplats. Nästan 40 procent av de som inte vill flytta på sig, uppger att det är på grund av att de trivs med sina arbetskamrater.  

10 i topp – det här stör vi oss mest på hos våra kolleger 

1) Att man inte tar ansvar, 41 %. 

2) Dålig samarbetsförmåga, 32 %. 

3) Att man inte är hjälpsam, 26 %. 

4) För långa möten, 21 %. 

5) Bli inbjuden till möten som inte är relevanta, 19 %. 

6) Högljudda telefonsamtal, 13 %. 

7) Avbryter/låter inte andra komma till tals, 12 %. 

8) Annat, 11 %. 

9) Att personen inte kommer i tid, 11 %. 

10) Inte hålla deadlines, 10 %. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden