motivation-bocker

De nio bästa motivationshöjarna

Sajten inc.com tipsar om de bästa böckerna för att öka motivationen:

9. Seven habits of highly effective people
Stephen Covey
Boken har legat på bestseller-listorna i USA i sex år. Stephen Covey är en av de mest kända profilerna inom personlig utveckling och effektivitet. Han dog i juli 2012.

LÄS OCKSÅ: Han leder med total tillit

8. How to win friends and influence people
Dale Carnegie
En klassiker som kom ut redan på 1930-talet. Om relationer i både affärs- och privatlivet.

7. Think and grow rich
Napoleon Hill
Gavs ut för första gången 1937 och har sålts i över 100 miljoner exemplar. Metoden består av 13 steg för att nå materiell framgång.

6. Awaken the giant within
Anthony Robbins
Boken har sålts i över en miljon exemplar. Anthony Robbins lär ut NLP (Neuro-lingvistisk programmering) som i korthet handlar om att skapa förändring genom kommunikation.

LÄS OCKSÅ: Debattartikel: ”Den farliga jakten på coachning”

5. As a man thinketh
James Allen
En studie i praktisk filosofi. Allen menar att alla människor kan förändra sitt öde genom att ändra sitt sätt att tänka.

4. The greatest salesman in the world
Og Mandino
Gavs ut för första gången 1968. Framför allt en guide i försäljningsteknik. Ramberättelsen handlar om en fattig kamelpojke som till slut uppnår rikedomar i överflöd.

3. Don’t sweat the small stuff
Richard Carlson
Författaren Richard Carlson är psykoterapeut i grunden. Boken kom ut 1997 och blev en av de mest snabbsäljande böckerna i amerikansk historia. Handlar framför allt om stresshantering

2. Drive
Daniel H Pink
På svenska heter boken ”Drivkraft – den överraskande sanningen om vad som motiverar oss”.
Författaren Daniel H Pink krossar myten om att människor blir mer motiverade genom att få mer betalt. Han avslöjar istället hemligheten bakom hög prestation och arbetsglädje.

LÄS OCKSÅ: Daniel Pink: ”Vi motiverar som på 1800-talet”

1. The power of positive thinking
Norman Vincent Peale
En av de mest kända självhjälpsböckerna genom tiderna. Gavs ut för första gången 1952.
Norman Vincent Peale kallas ibland ”det positiva tänkandets fader”. Hans filosofi är att man kan använda sig av tro och optimism för att göra det bästa av sitt lv.

 

Relaterade artiklar

stressaminte
Hälsa

Hetaste jobblöftet: Stressa mindre

När svenskarna får ge ett löfte inför sitt jobbår hamnar ”stressa mindre” i topp. Det visar en färsk undersökning som Kantar Sifo har gjort.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
julbonus
Motivation

Ikeas feta julbonus: Så mycket får varje anställd

Möbeljätten Ikea kommer med en tidig julklapp till sina anställda. Som lojal medarbetare kan du vänta dig ett extra tillskott lagom till jul – på 14 800 kronor.
presenter
Motivation

Undersökning: Här är julklappen flest vill ha – av chefen

Över 60 procent får en julklapp av sin arbetsgivare. Det visar en undersökning som även avslöjar vad medarbetare helst vill ha som gåva.
distansss
Kommunikation

Hemmajobbare – här är 3 tips för att aldrig mer känna dig ensam

Snacket vid kaffemaskinen och småpratet på lunchen. Smådetaljer, men saker som en distansjobbare kan sakna. Här är 3 strategier för att du ska känna dig mindre isolerad.
helena-2
Motivation

Så lockar Microsoft tillbaka avhoppare

Att fånga kvalificerade medarbetare på en glödhet och snabbrörlig arbetsmarknad är inte alltid så lätt. Microsoft tar till nya grepp för att motivera tidigare anställda att återvända. Ett är att träna cheferna i empati.

al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
agilt2
Motivation

Agilt på 5 minuter – Chef förklarar

Allt fler talar om agila arbetssätt som en del av vägen till framgång i digitaliseringstider. Men vad är egentligen agilt och hur jobbar du enligt metoden? Här är tips för att lyckas!