Kristina Ullgren, projektledare på RFSL, som infört 30 minuters friskvård varje dag
Foto Anna Åberg/iStock

De har infört 30 minuters friskvård per dag – under corona

Hur motiverar man sina medarbetare att röra på sig under distansarbete? Det funderar många chefer och ledare på just nu. RFSL är en av de organisationer som har agerat – och infört 30 minuters friskvård per dag under corona.

”Den som jobbar hemma missar ofta den rörelse som det innebär att ta sig till och från jobbet, röra sig i ett större kontorslandskap och gå till och från möten”, säger Kristina Ullgren, projektledare och fackligt ombud för Unionen på RFSL.

För att uppmuntra till rörelse även vid distansarbete har organisationen därför sedan 1 juni infört möjligheten till 30 minuters friskvård om dagen för alla medarbetare som jobbar mer än halvtid.

Hur kom ni på idén?
”Det var min kollega Linnea Risinger Nathanson som snappat upp att flera andra arbetsplatser inom civila samhället börjat med detta för att motivera till rörelse även vid distansarbete.”

”Under ett arbetsplatsmöte efterfrågade vår chef Pär Viktorsson Harrby också förslag gällande hur arbetsmiljön kunde förbättras under corona, och då kom det här upp som ett önskemål.”

Vad innebär det rent konkret att ha 30 minuters friskvård om dagen?
”Att arbetsplatsen temporärt inför friskvård i högre grad så länge hemarbete är standard på vår arbetsplats, just nu till och med 31 december 2020.”

”Medarbetarnas tidigare rätt till en timmes friskvård på arbetstid per vecka ändras alltså till 30 minuter friskvård under varje arbetsdag. Dessa 30 minuter kan inte flyttas till annan dag, utan avser per arbetsdag.”

”Detta gäller för personer som har en tjänstegrad på 51 procent eller mer. Medarbetare som arbetar 1-50 procent ges rätt till 15 minuter friskvård per dag.”

traningmimer

Läs också: Här får de anställda mer ledigt – om de tränar: ”Gav resultat direkt”

”Mäts” rörelsen på något vis?
”Genom vårt tidrapporteringssystem skriver medarbetarna upp om de tar ut friskvårdstiden och hur mycket. Vi följer även upp i samtal mellan kollegor och chefer.”

Vad säger medarbetarna om initiativet?
”Flera berättar att de använder halvtimmen på morgonen innan arbetsdagen, eller för en promenad/cykeltur efter lunch, eller så delar man upp den i mindre promenader/rörelsepauser under dagen för att dela upp arbetsdagen och få en nystart till nästa arbetsuppgift.”

”Vi har fått flera tack och uppskattningar via mail och under möten. De flesta verkar väldigt nöjda med initiativet och uppskattar att arbetsgivaren visar att man bryr sig om arbetsmiljön, även fast man mest jobbar hemma.”

svett1

Läs också: Här är företaget i norr – där medarbetarna får ”svettlön”: 6000 kr/år

breathe
Distanskurs start 20 okt

Bli en hållbar och hälsosam chef – på 66 dagar

Lär dig att hitta balans mellan arbete och fritid, och bygg en stabil grund att coacha andra från.

Relaterade artiklar

Pappa med två sjuka barn
Hälsa

Rusta dig: vabb-vågen är här

Upplever du att extra många av dina medarbetare varit hemma med sjuka barn på sistone? Du är inte ensam. Corona-vabbandet är just nu rekordhögt efter sommaren.
Ge cheferna mer stöd, uppmanar Lilian Ekelin på andfrankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nu behöver chefen mer stöd – från sin chef

Svenska chefer har imponerat. Engagemang och välmående hos medarbetare har hållits uppe under pandemin. Men nu syns ett trendbrott. ”Cheferna behöver mer stöd”, säger hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.
Klocka och arbetsplats med sex timmars arbetsdag
Arbetsmiljö

Varannan: Vi klarar åtta timmars arbete på sex timmar

55 procent av de svarande vill införa sex timmars arbetsdag, visar en ny Sifo-undersökning. Dessutom menar varannan att de skulle få lika mycket gjort på sex timmar som på åtta.
Glad man bredvid en glad smiley och en stor hand som gör tummen upp
Arbetsmiljö

Oväntade corona-effekten: medarbetare mår bättre än tidigare

Trots coronaepidemins kraftigt negativa inverkan på svensk ekonomi trivs många medarbetare bättre på jobbet nu än före krisen. Det visar en ny rapport.
medarbetareisorg1800
Hälsa

Så stöttar du medarbetare i sorg under corona

När stigande dödssiffror rapporteras dagligen tvingas vi konfronteras med döden. Många har förlorat vänner, anhöriga eller kollegor, och du som chef kan behöva hantera svåra frågor framöver.