Till vänster: Ensam kvinna sitter och väntar inför en intervju. Till höger: Man i kostym sitter vid ett bord och håller tummarna.

De 4 mest fruktade frågorna på intervjun – och hur du besvarar dem

Vad är din största svaghet? Vi vet alla att det finns frågor som är extra fruktade på arbetsintervjun. Här är 4 tips från Fast Company på hur du bäst besvarar dem.

1. Varför vill du ha det här jobbet?

När du söker jobbet eller förbereder dig för intervjun, kom ihåg att göra lite anteckningar om vad som först lockade dig att söka. Vad var det som fick dig att ansöka? Arbetsbeskrivningen kanske matchade din arbetslivserfarenhet perfekt? Det kanske är ett företag du tycker om, en ny spännande chefsroll eller i en stad som är närmare din familj? Du kan alltid hitta något att lyfta fram. De som intervjuar dig kommer att vilja veta vad som motiverar dig och vad du letar efter i en roll eller ett team, så formulera ditt svar med det i åtanke.

2. Vad är din största svaghet?

Här ska du se upp och undvika att ditt svar blir ”förtäckt skryt”. Länge var det ganska accepterat att svara något i stil med ”jag är en perfektionist” eller ”jag tar på mig för mycket jobb”. Men nuförtiden vill rekryterare snarare få en känsla av hur mycket självinsikt du har och hur du hanterar svårigheter som uppstår. Du kan till exempel berätta om hur du har jobbat för att öka din kompetens inom något område. Du kanske var ett proffs på kreativt tänkande och strategi, men saknade kunskaper i data analys? Berätta om hur du insåg att det var en kompetens du saknade och hur du gick tillväga för att skaffa dig den.

Två kvinnor som tar i hand efter en anställningsintervju

Läs också: 5 frågor du kan imponera med på jobbintervjun

3. Var ser du dig själv om 5 år?

Den här är knepig. Arbetsgivare vill ofta se hur seriöst du ser på rollen och hur/om du kan passa in i företagets långsiktiga planer. Men kanske vet du att du vill bo i en annan stad om fem år. Eller starta ett eget företag eller tillbringa mer tid med familjen. Du behöver inte avslöja allt om ditt privatliv och dina mål och drömmar. Du kan istället visa hur hängiven och engagerad du är genom att framhäva framgångar du redan haft, vidareutbildningar du gått och befordringar du fått, och berätta om hur du vill fortsätta att utvecklas och växa i din nästa roll som chef.

4. En oföutsägbar fråga, till exempel: Beskriv i detalj hur du löser den här specifika uppgiften.

En del företag använder fortfarande sådana frågor för att se hur du löser problem och hanterar oväntade situationer. Då du inte kan förbereda dig med ett exakt svar kan du istället tänka igenom vad som gör dig unik och reflektera över hur du löser problem och finner lösningar på hastigt uppkomna situationer. När du sedan väl får en sådan fråga på intervjun kommer du att vara mer redo att hantera situationen. 

jobbigasteintervjufragorna

Läs också: Här är de 8 intervjufrågor som jobbkandidaterna hatar mest

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Till vänster: En leende ung kvinna pratar med några kolleger. Till höger: Fredrik Andersson
Karriär

Här är de hetaste företagen – när traineetalangerna får välja

Personer som väljer att gå ett traineeprogram stannar cirka två år längre på ett företag än andra medarbetare, visar en ny studie gjord av talangnätverket 4 potentials. Här är listan på de företag vars traineeprogram är mest eftertraktade ­– och de företag som är bäst på att behålla sina talanger.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Ung kvinna sitter framför datorn och håller sig för pannan. Bredvid henne ligger ett par glasögon och på bordet står en kanna med kaffe.
Karriär

Ny rapport: Distansjobb kämpigast för unga

Yngre medarbetare oroar sig mer än äldre för hur distansarbetet påverkar deras karriärer. De är också mer oroliga för att det har påverkat deras sociala förmåga, visar en ny rapport från kommunikationsföretaget Poly. 

En kvinna som tränar på gym. Och en hund som ligger på stranden med solglasögon.
Karriär

Jobbförmånerna som lockar nya talanger

Vill du som arbetsgivare behålla eller locka till dig nya talanger? Då ska du se över anställningsförmånerna. En av fyra kan nämligen tänka sig att byta arbetsgivare för att få bättre anställningsförmåner, visar en ny, svensk undersökning.

Bonnie Roupé med armarna i kors.
Karriär

Den äventyrliga vd:n som var nära att jobba ihjäl sig

Karriären har varit rena berg- och dalbanan för Bonnie Roupé, som bokstavligen höll på att jobba ihjäl sig. Efter lansering av gravid-appen Bonzun i Kina är den äventyrliga entreprenören tillbaka i Sverige, nu med titeln börs-vd.

En kvinna instruerar en man i yoga.
Karriär

Normer styr hur du karriär­nätverkar

I Silicon Valley kan en yogainstruktör vara en viktig länk i karriären. I Berlin är det otänkbart, visar en ny studie om hur nätverken skiljer sig beroende på plats.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Illustration av kvinna som visar på en process på ett bord och en man som vänder sig bort med armarna i kors.å
Karriär

Ny studie: Transparens minskar egoism

Personer som har förlorat accepterar resultatet lättare om de får information om hur urvalet gått till. De blir också mindre själviska, visar en ny studie.