Kvinna som har händerna vid tinningarna

Forskning: Övermäktiga krav får chefer att sluta

Chefsuppdraget har svällt och kraven blivit övermäktiga, menar Linda Corin, doktor i arbetsvetenskap, som studerat anledningen till att chefer i offentlig sektor slutar på sina jobb.

I studien, som är gjord vid Institutet för stressmedicin i Västra Götalandsregionen, har Linda Corin och Anna Cregård undersökt varför första linjens chefer inom offentlig sektor väljer att lämna sina jobb.

”Det handlar dels om att man känner sig isolerad och upplever stor distans till sin egen chef och högre ledning, som inte ger en stöd. Dels om att man har ett begränsat handlingsutrymme. Slutligen har vi också sett att chefsuppdraget har svällt och att kraven blir övermäktiga”, säger Linda Carin till fackförbundet Visions tidning Chefen i fokus.

Att fixa stopp i toaletten, skruva upp hyllor och byta däck är några av uppgifterna cheferna nämner att de gör utöver sina ordinarie arbetsuppgifter.

”När vi har slimmat organisationerna har vissa funktioner försvunnit, som till exempel vaktmästare, så det finns oerhört mycket som faller på chefer. Somliga måste byta däck, andra skruvar tillsammans med familjemedlemmar upp hyllor i klassrum, vissa måste fixa stopp i toaletten. Det är väldigt vardagliga saker som de måste ta hand om. Och det ser vi samtidigt som många chefer har väldigt många medarbetare som de ansvarar för”, säger Corin till tidningen.

Den offentliga sektorn står inför svårigheter med chefsförsörjningen, som ett resultat av en växande och åldrande befolkning. Fler chefer behövs samtidigt som allt fler går i pension. Trots att man inget hellre vill än att attrahera och behålla chefer, finns det väldigt lite forskning om varför cheferna väljer att sluta, menar författarna till studien.

Vad har de då kommit fram till skulle göra så att cheferna väljer att stanna?

”Rensa bland både uppgifter och styrning. Ge tillbaka handlingsutrymmet till cheferna och ge stöd uppifrån. Sen behöver chefer också bra stödfunktioner, de fullständigt skriker efter stöd från till exempel HR. I dessa tider när chefer går på knäna kan inte HR främst stötta via policy och verktyg, utan måste också ta ett större operativt ansvar”, säger Linda Corin till Chefen i fokus.

Läs mer

Läs Anna Cregårds och Linda Corins forskningsartikel ”Public sector managers: the decision to leave or remain in a job” I Human Resource Development International här:

”Public sector managers: the decision to leave or remain in a job”

piajonsson

Läs också: Pia Jönsson har 80 medarbetare

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Åsa Edlund Jönsson på SVT
Ledarskap

Vad gör sportchefen utan sport?

Tävling efter tävling ställdes in på grund av corona, och SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson blev nervös. Hur skulle de fylla tablån? Men både hon och redaktionen visade sig sitta på en guldgruva av nya idéer.
Vetenskapligt grundade strategier, metoder och teorier från Executive MBA-programmet på Stockholms universitet lyfter Pernilla Medsons förändringsledarskap. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Studierna ger riktning och driv in i framtiden

Ledarskapsstudierna på universitetet ger extra energi och visar vägen – precis när det behövs som mest. "Lektionerna är ett tillfälle att lyfta blicken och tänka framtid", konstaterar Pernilla Medson, svensk vd på det digitala hälsobolaget ResMed.
Hjärta med texten hope ritad på immig glasruta.
Ledarskap

Utan framtidstro – inget affärsresultat

Av de tio intelligenser som man listar och mäter inom emotionell intelligens är optimism den allra viktigaste, menar ledarskapskonsulten Leif Klockare på Roche Martin. 
motivation2021
Ledarskap

Tips från 24 toppchefer: Så motiverar du dina medarbetare – och dig själv – just nu

Hur peppar och motiverar vi oss bäst under gråa vinterdagar i coronakrisens tid? Under 24 dagar i december svarade chefer och ledare på frågan hur de motiverar sig själva och sina medarbetare just nu. Här är deras bästa tips att ta med sig in i det nya året. 
Person i gul tröja som ser självsäker ut och pekar på sig själv
Ledarskap

Därför överskattar vi vår kompetens – fast vi inte tror det

Fyra av fem yrkesarbetande svenskar tror att deras kompetens kommer att vara lika attraktiv på marknaden om fem år, enligt en Sifoundersökning. Men det mesta pekar på att det är helt fel. Ett psykologiskt fenomen kallat Dunning-Kruger-effekten ligger bakom denna överdrivna tilltro till vår förmåga.
Person som lagar mat i stormkök
Ledarskap

Veckans trendspaning: ”Årets julklapp säger något viktigt om chefers svåra uppgift”

Att stormköket blir årets julklapp är ett tecken på den svåra balansgång mellan trygghet och innovation som chefer och ledare står inför framöver.
julfest1800
Ledarskap

Så fixar du julfesten på jobbet

I år kommer de flesta chefer och medarbetare inte äta julbord, dela ut julklappar och sjunga om tomtegubbar ihop på arbetsplatsen. Så vad gör vi? Och hur viktig är egentligen julfesten?
Vad gör vi av alla corona-valpar när vi återgår till kontoren?
Karriär

Veckans trendspaning: Vad ska arbetsgivarna göra med alla corona-valpar?

”Jaså har du också blivit med corona-valp?” frågar vi numera varandra på redaktionen. Och det är inte bara vi. Husdjursförsäljningen har gått upp så mycket att det till och med är smådjursbrist på vissa håll.