Kvinna som har händerna vid tinningarna

Forskning: Övermäktiga krav får chefer att sluta

Chefsuppdraget har svällt och kraven blivit övermäktiga, menar Linda Corin, doktor i arbetsvetenskap, som studerat anledningen till att chefer i offentlig sektor slutar på sina jobb.

I studien, som är gjord vid Institutet för stressmedicin i Västra Götalandsregionen, har Linda Corin och Anna Cregård undersökt varför första linjens chefer inom offentlig sektor väljer att lämna sina jobb.

”Det handlar dels om att man känner sig isolerad och upplever stor distans till sin egen chef och högre ledning, som inte ger en stöd. Dels om att man har ett begränsat handlingsutrymme. Slutligen har vi också sett att chefsuppdraget har svällt och att kraven blir övermäktiga”, säger Linda Carin till fackförbundet Visions tidning Chefen i fokus.

Att fixa stopp i toaletten, skruva upp hyllor och byta däck är några av uppgifterna cheferna nämner att de gör utöver sina ordinarie arbetsuppgifter.

”När vi har slimmat organisationerna har vissa funktioner försvunnit, som till exempel vaktmästare, så det finns oerhört mycket som faller på chefer. Somliga måste byta däck, andra skruvar tillsammans med familjemedlemmar upp hyllor i klassrum, vissa måste fixa stopp i toaletten. Det är väldigt vardagliga saker som de måste ta hand om. Och det ser vi samtidigt som många chefer har väldigt många medarbetare som de ansvarar för”, säger Corin till tidningen.

Den offentliga sektorn står inför svårigheter med chefsförsörjningen, som ett resultat av en växande och åldrande befolkning. Fler chefer behövs samtidigt som allt fler går i pension. Trots att man inget hellre vill än att attrahera och behålla chefer, finns det väldigt lite forskning om varför cheferna väljer att sluta, menar författarna till studien.

Vad har de då kommit fram till skulle göra så att cheferna väljer att stanna?

”Rensa bland både uppgifter och styrning. Ge tillbaka handlingsutrymmet till cheferna och ge stöd uppifrån. Sen behöver chefer också bra stödfunktioner, de fullständigt skriker efter stöd från till exempel HR. I dessa tider när chefer går på knäna kan inte HR främst stötta via policy och verktyg, utan måste också ta ett större operativt ansvar”, säger Linda Corin till Chefen i fokus.

Läs mer

Läs Anna Cregårds och Linda Corins forskningsartikel ”Public sector managers: the decision to leave or remain in a job” I Human Resource Development International här:

”Public sector managers: the decision to leave or remain in a job”

piajonsson

Läs också: Pia Jönsson har 80 medarbetare

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

spritmuseum1800
Ledarskap

”Förlåt, jag är museichef egentligen!”

På Spritmuseum i Stockholm får cheferna rycka in i kassa, disk och servis sedan medarbetarskaran krympt med en tredjedel. ”Ett sätt att ta sig igenom en svår period”, säger museichefen Ingrid Leffler.

Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

Greta Thunberg, Micael Bydén, Mona Sahlin
Ledarskap

Cheferna och ledarna som sommarpratar i år

Årets sommarpratare i P1 är presenterade, och inleder gör Greta Thunberg – som yngsta sommarvärd någonsin. Men även många andra chefer och ledare finns med på listan.
sja%cc%88lvledarskap-webb2
Ledarskap

7 steg till självledarskap för ditt team

Det har aldrig ställts så höga krav på självledarskap som nu – när så många jobbar hemifrån och chefen är på avstånd. Här är 7 steg för hur du kan främja självledarskapet i ditt team.
blocketmotivation1800
Ledarskap

Blocket håller igång motivationen – med dans och virtuella spelkvällar

”Vi har aldrig haft så högt engagemang som nu”, säger vd Pernilla Nissler.

Collage: Siri Wikander och Anders Tegnell
Ledarskap

”Tegnell utbildar Sverige i modernt ledarskap”

”Tegnell tillämpar ett modernt agilt ledarskap”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”Han vet att han måste agera på begränsade beslutsunderlag, så han tar beslut, men han lyssnar noga på data och experter och justerar sedan.”