Cissi Elwin

Cissi Elwin: ”Det finns en liten smitare i oss alla”

Att ”jobba hemma”. Hur många gånger har ni upplevt att någon som säger att den inte kommer in i morgon mötts av kontorets humorist som gör citationstecken med fingrarna i luften?

Eller kanske har du själv försökt skoja till det efter att ett litet styng av skuld drabbat dig när du känt att din egen soffa vore en skön arbetsplats dagen efter.

Det finns fortfarande något lite skolkigt med att jobba hemma. Det är finare att komma tidigt till jobbet och sitta av sina timmar. Då kan alla se att man sliter och ingen kan komma och säga något. Man har gjort rätt för sig. Men är det verkligen så säkert?

Jag har infört fria arbetstider på alla arbetsplatser där jag har varit chef de senaste 20 åren. Och jag kan bli förvånad över att det fortfarande är kontroversiellt. Jag vet inte hur många gånger medarbetare har uttryckt sin oro över hur andra kommer och går. Eller andra chefer som tycker att det är svårt med en medarbetare som kommer sent och går tidigt. Helt enkelt smiter. Hur ska de ha koll på vad personen gör när de inte ser dem? Hur ska de veta att de gör sina 40 timmar i veckan?

pergran

Läs också: Per Grankvist: Idioterna klarar sig så länge ingen ställer frågor

Men om du mäter tid så är det enda du faktiskt vet just det – hur många timmar en viss person har vistats i lokalerna. För att ta reda på vad den har uträttat krävs helt andra verktyg. Bland annat måste du förstå den personens arbetsuppgifter och ha ett hum om hur lång tid det är rimligt att de tar. Sedan måste du väga det mot den totala arbetsbördan och vad andra med liknande uppgifter hinner med. Du måste också fundera på om du som chef har gett tillräckliga förutsättningar, om ni arbetar tillräckligt smart. Och så måste du PRATA med personen ifråga. Vara tydlig med dina förväntningar. Vara tydlig med om de inte uppfylls.

Det är svårare och kräver mycket mer än att mäta tid. Men det är långt mer effektivt och ger dina anställda chans att jobba på ett sätt som tillåter olika arbetssätt och gör det lättare att få ihop livets alla delar.

globaluppvarmning

Läs också: Cissi Elwin: Jag har insett att vi radikalt måste ändra vår livsstil

Det finns en liten smitare i oss alla i perioder. Men det går inte att komma undan om man förstår sitt ansvar och börjar styra sig själv. Man kan lösa sina arbetsuppgifter på en massa olika sätt, på olika platser och på olika lång tid. Men på dagens alltmer specialiserade arbetsplatser måste var och en göra sitt jobb. Det finns ingen annan som kan det. Och då är det faktiskt inte ett problem VAR du gör det. Utan HUR och ATT det görs.

Cissi tipsar

Tekopp, gräddkanna och tekanna

Samlas vid grytorna
I helgen bjöd min svärson Nichlas på den godaste Boeuf Bourguignonen jag någonsin ätit. Det är mat som tar tid. Mat som kan stå och puttra hela dagen när man jobbar hemma…

Här kommer Nichlas tre hemligheter bakom höstens bästa köttgryta:

• Skumma av fettet som flyter upp till ytan med jämna mellanrum

• Brinn av (han är kock i botten så det är så han pratar) köttet i omgångar. Stek INTE allt på en gång.

• Karamellisera pärllöken i smör, salt och socker innan du lägger den i grytan.

Tid för te
Vardagslyx. Ta te-drickandet till nya höjder och beställ från Fortnum and Masons webbshop och få det hemskickat – före Brexit.

 

grafik-chefer-jobbar-hemma

Läs också: Chefer jobbar hemma – för att få vara ifred

Relaterade artiklar

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vi blir fula av stressen”

Vi blir fula av stressen. Fula mot oss själva, fula mot andra. Därför är mitt nyårslöfte för hela decenniet att VÄGRA stressen, skriver Cissi Elwin.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist:
”Säg som det är – du jagar status”

Vi människor är av naturen lata och söker därför den snabbaste vägen för att öka vår status. Det förklarar varför vettiga människor tappar huvudet för att låtsas som om de är nära vän med en välkänd person i sociala medier, skriver Per Grankvist i sin krönika.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag var en tjuv – därför fick jag sparken”

Jag darrade och stammade. Men han gav sig inte. Här skulle statueras exempel. Här skulle alla få se vad som hände om man gjorde fel. Här skulle jag få bära skammen omgiven av alla mina arbetskamrater.
Ishtar Touailat
Krönikor

Ishtar Touailat: ”Våga sticka ut hakan”

För ett tag sedan träffade jag en fantastisk ung tjej. Hennes föräldrar antydde under vårt samtal att de var lite oroliga för att hon inte riktigt ”passade in”.
pergran
Krönikor

Per Grankvist: ”Skönmåla inte framtiden”

Nästan alla människor gillar förändring – i alla fall så länge den inte berör dem. 
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Ishtar Touailat
Krönikor

Ishtar Touailat: Var är framtidstron?

Som ledare är det vår uppgift att ha tydliga visioner, skriver Chefs krönikör Ishtar Touailat.